Chelsea: a Fiorentina edzője elárulta, Cuadrado távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 17:29
null
Juan Cuadrado klubváltása már tényként kezelhető (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Montella pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a firenzei együttes kolumbiai válogatott szélsője, Juan Cuadrado a Chelsea-hez igazol. A megállapodás értelmében a londoniak támadója, Mohamed Szalah Firenzébe költözik, míg az olasz klub vezetői a Barcelona védőjére, Martín Montoyára fordítanák a dél-amerikai szélsőért kapott pénzt.

 

„Őszintén szólva, ezt az ajánlatot nem utasíthattuk vissza. Edzőként nem örülök, hogy távozik, de józan paraszti ésszel gondolkodva megéri, mert annyi pénzt kapunk érte. Cuadrado élvezte nálunk a játékot, mindig profihoz méltó módon viselkedett. Örülök, hogy jól alakult a sorsa, nagyon jó csapathoz igazol” – mondta Montella, aki a Chelsea-t név szerint nem említette, de kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a kolumbiai futballista a londoniakhoz szerződik.

A szakember megerősítette, az üzlet keretein belül Mohamed Szalah, a Chelsea egyiptomi válogatott támadója Firenzébe költözik.

„Szalah személyében olyan játékossal erősödünk, akinek alkalmazkodnia kell az olasz bajnoksághoz, amely a svájcitól és az angoltól is különbözik. Cuadrado több poszton képes játszani, mint ő. A 3–5–2-es felállásban Joaquín helyetteseként számítunk rá, nem valószínű, hogy megváltoztatnánk a játékrendszerünket. A 4–3–3-as szisztémában, valamint a csatár mögötti szerepkörben érzi magát a legjobban, topjátékosnak tartom. Remélem, sikerül helyet szorítanunk számára az öt középpályással felálló csapatunkban, de nehéz lesz ugyanazon a szinten teljesítenie, mint Cuadradónak” – mondta Montella a korábban a Baselben is megforduló labdarúgóról, aki állítólag 18 hónapra kölcsönbe érkezik az olasz együtteshez.

Brit sajtóhírek szerint az afrikai futballista mellett a Fiorentina körülbelül 33 millió euróval gazdagodik a megállapodás értelmében. Cuadrado szombaton utazik Londonba, ahol átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, valamint a személes feltételekről egyeztet a Chelsea képviselőivel.

Montella hozzátette, a téli átigazolási időszakban szerződtetett Alessandro Diamanti és Alberto Gilardino jól ismeri a Serie A-t, készen állnak a bevetésre.

Az átigazolási ügyekre szakosodott Calciomercato értesülései szerint a „violák” a Barcelona jobbhátvédjének, Martín Montoyának megvásárlására fordítanák a Cudradóért kapott pénzt. A portál úgy tudja, a Fiorentina már felvette a kapcsolatot a spanyol klubbal a jobbhátvéd átigazolásának ügyében – bár a katalánok által kért borsos ár meghiúsíthatja az üzletet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik