S. D. 2021.03.12 13:26 Frissítve: 2021.03.12 13:28

Arsenal: ugyanúgy vágják pofán magukat a meccseken

Bár az Arsenal labdarúgócsapata az idény első feléhez képest a másodikban már jobban teljesít, egészen elképesztő kapott gólok borzolják az „ágyús” szurkolók kedélyeit. Az együttes alapvetően hátulról, rövid passzokkal próbálja felépíteni a támadásait, viszont ez több alkalommal is csúnyán besül.

Ceballos (balra) hibájából kapott gólt Arsenal Athénban, az Olympiakosz ellen (Fotó: AFP)

 

A csütörtöki, Olympiakosz elleni Európa-liga-találkozón már az első félidőben volt egy hatalmas hibája David Luiznak, aki a saját tizenhatosán belül eladta a labdát, abból azonban még nem született gól. A második játékrészben azonban Bernd Leno kockázatos passzánál Dani Ceballos veszített labdát, amit Juszef el-Arabi meglehetősen higgadtan használt ki. Az addig fölényben játszó, és idegenben vezető angol csapat így leadta az előnyét. Más kérdés, hogy ezúttal a mérkőzés végén két gólt is szerzett Mikel Arteta együttese, s így megnyugtató előnnyel várhatja a visszavágót.

 

A hétvégén azonban egy hasonló hiba két pontjába került az Arsenalnak a Premier League-ben. Ezúttal is Leno passzolt, a hibát azonban Granit Xhaka követte el, akinek az oldalpassza gyakorlatilag „flipperes” assziszt lett Chris Wood számára, akiről a labda a kapuba pattant. A Burnley ezzel a góllal egyenlített, s maradt is az 1–1-es eredmény a lefújásig.

 

Az említett két esetnél ki kell emelni, hogy a Burnley és az Olympiakosz letámadása sem számít elitnek, mégis megzavarták a londoniak labdakihozatalát. Természetesen többször is kifizetődő Mikel Arteta taktikája, ezeknek a kulcspozícióban elkövetett, végzetes hibáknak a számát azonban mindenképp csökkentenie kellene csapatának.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.

2021.05.03 23:37:43

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az üzleti felvirágzás majd' minden ellenérvet felülírt.

2021.04.29 13:41:02

Angol labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Ha Rashford azt venné a fejébe, hogy ő lesz az első labdarúgó a Holdon, akkor megvalósítaná.”