Anglia: az FA ejtette a vádakat Clattenburggel szemben

Vágólapra másolva!
2012.11.22. 17:49
Az Angol Labdarúgó-szövetség ártatlannak találta Mark Clattenburg játékvezetőt, akit azzal vádoltak meg, hogy rasszista szavakkal illette John Obi Mikelt a Chelsea–Manchester United (2–3) bajnokin.

Az FA Clattenburgöt, a meccsen közreműködő három segítőjét, Mikelt és több másik Chelsea-játékost is meghallgatott az üggyel kapcsolatban, mielőtt a döntést meghozta. Az indoklás szerint semmi sem támasztotta alá a Chelsea-t erősítő Ramires azon állítását, amely szerint Clattenburg lemajmozta Mikelt. A rendőrség már korábban felmentette a vádak alól az ártatlanságát mindvégig hangoztató 37 éves játékvezetőt, aki négy bajnoki forduló alatt „pihent”, míg az eljárás zajlott.

A londoni klub eredeti álláspontja szerint Clattenburg nemcsak Mikellel, hanem Juan Matával is sértő módon beszélt a szóban forgó mérkőzésen, ám később úgy látták, hogy erre nincs elegendő bizonyítékuk.

Az FA ugyanakkor eljárást indít Mikellel szemben, amiért a nigériai játékos a meccs után nem megfelelő, fenyegető hangnemben beszélt a játékvezetői öltöző előtt.

„Nagyon ijesztő volt, hogy annak ellenére romba dőlhet a karrierem, hogy ártatlan vagyok. Remélem, egy játékvezetőnek sem kell ezen keresztülmennie a jövőben. A rasszizmusnak ezzel együtt nincs helye a futballban, és ez az eset ne bátortalanítsa el azokat, akik meggyőződésük szerint rasszizmus áldozatai, emeljék fel a szavukat” – nyilatkozta Clattenburg.

Alan Leighton, a Professzionális Játékvezetők Szövetségének szóvivője szerint a Chelsea-nek elnézést kell kérnie az eset után.

„A Chelsea-nek el kell fogadnia a döntést, nyíltan elnézést kell kérnie, amiért megpróbálta tönkretenni Mark pályafutását, és kárpótolnia kell ezért” – mondta Leighton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik