Nem bírt az Arsenal Gyepesékkel, jöhet az újrajátszás az Emiratesben

Vágólapra másolva!
2009.01.25. 16:41
Újrajátszásra kényszerül az Arsenal labdarúgócsapata az FA-kupa 4. fordulójában: az „ágyúsok” 0–0-s döntetlent értek el a Ninian Parkban, a Cardiff City otthonában. A sok helyzetet hozó, izgalmas mérkőzésen végig játszott a walesi együttes magyar légiósa, Gyepes Gábor.
Robin van Persie (balra) most nem tudott betalálni, mint ahogy a többi arsenalos sem
Fotó: Reuters
Robin van Persie (balra) most nem tudott betalálni, mint ahogy a többi arsenalos sem
Robin van Persie (balra) most nem tudott betalálni, mint ahogy a többi arsenalos sem
Fotó: Reuters
Robin van Persie (balra) most nem tudott betalálni, mint ahogy a többi arsenalos sem

A 2007–08-as remek kupamenetelés után ismét meglepetésre készültek a Cardiff City futballistái: a walesi gárda (a kezdőben Gyepes Gáborral) a Ninian Parkban fogadta az Arsenalt, méghozzá nem éppen vendégszeretően.

A Cardiff alaposan nekiesett ugyanis a londoni látogatóknak, és az első negyedórában több helyzetet is kidolgozott: előbb Burke cselezett befelé balról egy jó indítás után, de a lövése levágódott.

Három perccel később Ross McCormack bólintott mellé (lesről, de az asszisztens nem jelzett), majd pillanatok múlva Jay Bothroyd tüzelt fölé 18 méterről. McCormack Kolo Touré és Djourou szunyókálását kihasználva még egyszer helyzetbe került (kihagyta), összességében pedig az „ágyúsok” örülhettek az iksznek az első negyedóra végén.

A 19. percben Joe Ledley is célt tévesztett, a másik oldalon pedig az első helyzet Samir Nasri előtt adódott, aki egy kontra után kemény lövést küldött kapura, de Peter Enckelman védeni tudott.

A hatalmas iramú meccsen a félidő közepétől megritkultak a helyzetek, bár a végén még kétszer foghatták a fejüket az Arsenal-drukkerek: a hosszabbításban egy villámgyors kontra után Bendtner lövését blokkolták a védők, majd a Cardiff megúszta a szöglet utáni „lövöldözést” is.

A második játékrész elején előbb Gyepes Gábor rombolta egy hibája után a reklámtáblákat, majd Robin van Persie hozta a frászt a Ninian Park közönségére, de a holland emelése szép egyéni akció után fölészállt. Az 55. percben ismét Van Persie próbálkozott, csavarását Enckelman remek szemmértékkel nézte a kapu mellé…

A hazai közönség McCormack kíméletlen erejű lövése után hördülhetett fel újra, e kísérletnél Fabianski mentett szögletre. A 64. percben a nagyon aktív Van Persie elől mentett Enckelman, majd bejött Emmanuel Adebayor, és folytatta azt, ami ezen a találkozón mindenkinek nagyon ment: kihagyott egy helyzetet…

„Meccslabdája” a legvégén mégis a Citynek volt – McCormack gyönyörű, a kapufát érintő szabadrúgása után sóhajthattak fel megkönnyebbülten az Arsenal-hívek: ebben a mérkőzésben a kiesés is benne volt, de a 0–0 után jöhet az újrajátszás, immár a Emiratesben. Persze a plusz egy meccs nem hiányzott Arsene Wenger csapatának…

FA-KUPA

4. FORDULÓ
Cardiff City (II.)–Arsenal (I.) 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik