Véget érhet az Abramovics-éra, az idén nyáron eladó a Chelsea?

Vágólapra másolva!
2009.01.23. 12:03
A Chelsea orosz milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovics, akinek vagyona a gazdasági világválság következményeként jelentősen megcsappant az utóbbi időben, a Sky Sports értesülései szerint megfelelő ajánlat esetén öt és fél év után megválhat a Premier League egyik vezető klubjától.
Elvehetik Abramovics játékát...
Fotó: Imago (archív)
Elvehetik Abramovics játékát...
Elvehetik Abramovics játékát...
Fotó: Imago (archív)
Elvehetik Abramovics játékát...

„Úgy hiszem, mindennek megvan a maga ára, csak megfelelő ajánlattal kell előállni. A Chelsea-vel csak az történik, ami bármely más európai klubbal történhetne, azonban ebben a fázisban még nem szeretnék többet elárulni az ügyről” – kommentálta az esetleges tulajdonosváltásról szóló híreszteléseket Szulajman al-Fahim.

Az arab üzletember méretes vagyonát többek között német és svájci befektetések útján szerezte, több vezető gazdasági társaság tagja, valamint a Manchester City tulajdonának megszerzésében is aktívan segítette az Abu Dhabi United Groupot. Most egy német cégcsoport fejeként újabb angol sztárcsapat megszerzésért szállhat harcba.

„Nem csupán egy futballcsapat megvásárlásáról van szó, az üzleti szempontokat is szem előtt kell tartanunk. Nem azért adjuk ki azt a rengeteg pénzt, hogy kapjunk 11 játékost, akik a pályán rohangálnak. A klubnak járó reklámbevételeket, az ingatlanokat és a televíziós jogokat is mind figyelembe kell vennünk” – fogalmazott al-Fahim, majd hozzátette: „Számomra nem egyértelmű, hogy a Chelsea nem eladó, de először is látnunk kell, hogyan reagálnak a klub vezetői az érdeklődésünkre. Mivel Roman Abramovics az elmúlt öt és fél évben több mint 500 millió fontot invesztált a csapatba, nem lesz olcsó megszerezni a tulajdonjogokat. Szerencsére azonban rendelkezésünkre áll az az összeg, ami megfelelő lehet mindkét fél számára.”

A Chelsea éves költségvetési beszámolója csak a jövő hónapban kerül nyilvánosságra, a vezetőségen belül azonban bíznak benne, hogy az orosz iparmágnás nem kívánja áruba bocsátani a klubot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik