Walcottot 400 ezer fontért bármely csapat elviheti az „ágyúsoktól”

Vágólapra másolva!
2009.01.05. 16:51
Theo Walcott finoman fogalmazva sincs megelégedve a fizetésével, az Arsenal azonban vonakodik megemelni a bérét. Sokat veszíthetnek így az „ágyúsok”, hiszen egy FIFA-szabály szerint, ha Walcott jelenleg érvényben lévő szerződése 2010-ben lejár, mindössze 400 ezer fontért bárki elviheti őt. A Real Madrid, a Chelsea és a Manchester City érdeklődését egyből felkeltette a dolog.
Walcott már más csapatok felé tekintget?
Fotó: Action Images
Walcott már más csapatok felé tekintget?
Walcott már más csapatok felé tekintget?
Fotó: Action Images
Walcott már más csapatok felé tekintget?

Theo Walcott jelenleg 20 ezer fontot keres hetente, amivel az angol válogatott tagjai között az utolsó helyen áll. A fiatal játékosnak – aki a szigetországi labdarúgás talán legnagyobb ígérete – ez természetesen nem nagyon tetszik, az Arsenal vezetői azonban vonakodnak béremelést adni neki. Eddig csak egyszer tárgyaltak a szélső képviselőivel, de új szerződést nem ajánlottak.

Eközben létezik egy FIFA-szabály, melynek értelmében az a csapat, amely 2010-ben – Walcott jelenlegi kontraktusának lejártakor – leigazolja őt, mindössze 400 ezer fontot köteles fizetni az Arsenalnak nevelési költség címén (80 ezret minden évért, melyet a játékos az „ágyúsoknál” töltött).

Mondani sem kell, milyen rosszul járna így az észak-londoni egyesület, már csak azért is, mert 2006 januárjában 5 millió fontért szerezte meg Walcottot a Southamptontól, most pedig becslések szerint 20 milliót ér.

A hírek szerint a Real Madrid, a Chelsea és a Manchester City is szívesen látná a 19 éves játékost, így az Arsenalnak nem ártana kicsit mélyebben a zsebébe nyúlnia – persze csak ha nem akarja elveszíteni egyik legjobbját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik