Eduardo kapufával tért vissza horrorisztikus lábtörése után

Vágólapra másolva!
2008.12.16. 22:27
Címkék
A 2007/08-as labdarúgó–idény egyik legborzalmasabb jelenete volt Eduardo da Silva lábtörése: az Arsenal brazil születésű horvát válogatott támadója február 23-án a Birmingham elleni bajnoki mérkőzés harmadik percében szenvedett súlyos sérülést. Akkor senki nem hitte volna, hogy alig 10 hónap múlva ismét futballozhat.
Eduardo (labdával, pirosban) jó játékkal tért vissza
Fotó: Action Images
Eduardo (labdával, pirosban) jó játékkal tért vissza
Eduardo (labdával, pirosban) jó játékkal tért vissza
Fotó: Action Images
Eduardo (labdával, pirosban) jó játékkal tért vissza

Eduardo lábszár- és nyílt bokatörése olyannyira sokkoló volt, hogy a februári mérkőzést közvetítő SkySport nem ismételte meg Martin Taylor belépőjét. Az akkori első hírek szerint hogy a horvát válogatott támadó lábát is elveszthette volna, a pályafutása is veszélybe került.

Ilyen előzmények után az is kész csoda, hogy egyáltalán a Portmouth elleni tartalék-bajnokin ott lehetett az Arsenal kezdőcsapatában.

Márpedig pontosan ez történt, ahogy az Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere korábban már bejelentette: a Rio de Janeiro-i születésű 22-szeres horvát válogatott ott volt a gyepen a Portsmouth elleni tartalék-bajnoki mérkőzésen.

Eduardo egy félidőt töltött a mély, sáros talajú pályán, és óriási ködben megrendezett meccsen és egyáltalán nem tűnt úgy, mint aki tíz hónapja még a lábáért küzdött. Minden megmozdulásán látszott: élvezi, hogy újra futballozhat.

Eduardo az első 45 percet töltötte a pályán, ez idő alatt kétszer veszélyeztette a Portsmouth kapuját, és a mérkőzés első perceiben majdnem kiharcolt egy büntetőt. A félidő közepén egy közeli lövését Begovic kapus nagyot vetődve a kapufa tövére paskolta, majd röviddel a vége előtt egy fejesét kellett hárítania a kapusnak, gólt azonban sem neki, sem másnak nem sikerült elérnie.

A 0–0-ás első játékrész után a 25 éves csatár a második félidőre már nem futott ki – Amaury Bischoff váltotta. Az Arsenal végül 2–0-ra nyerte a mérkőzést, Eduardo pedig a tartalék-csapat további mérkőzésein hozhatja be a hiányzó meccsterhelést.

Az Eduardo sérülését bemutató sokkoló videót ide kattintva megtekinthetik, de csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik