Eric Cantona komolyan aggódik a Ferguson-korszak utáni Manchesterért

Vágólapra másolva!
2008.09.29. 18:44
Az MU korábbi francia játékosa (akit Ferguson lehetséges utódai között is emlegetnek) aggódik amiatt, hogy volt klubja képes lesz-e megfelelően pótolni a skót mestert. Cantona azt is elmondta, nem bánja, hogy annak idén lerúgta a neki beszóló Crystal Palace-drukkert, csak azt, hogy nem találta el eléggé erősen.
Cantona szerint Ferguson magasra tette a mércét
Cantona szerint Ferguson magasra tette a mércét
Cantona szerint Ferguson magasra tette a mércét
Cantona szerint Ferguson magasra tette a mércét

Eric Cantona igazi megosztó személyiség. Lehet szeretni, lehet tisztelni, lehet utálni, de senki sem semleges a korábbi Manchester United-játékos iránt.

„Eric király” négy angol bajnoki címet és két FA-kupát nyert játékosként a „vörös ördögökkel”, és a klub történetének legnagyszerűbb játékosai között tartják számon. Ez az érem egyik oldala.

A másik oldalon ott van Cantona indulatos személyisége. A francia temperamentumának egyik legemlékezetesebb bizonyítéka az elhíresült kung-fu rúgás, amellyel a neki beszóló Crystal Palace-drukkert utasította rendre.

Persze mindenki követhet el hibákat, és annyi év távlatából akár azt is hihetnénk, hogy Cantona már megbánta az ominózus tettet. Mint kiderült, Cantona valóban sajnálja az esetet: „Nem találtam el elég keményen. Erősebben kellett volna megrúgnom.” Nos, ez is egyfajta megbánás, de bizony nem az a fajta, amire számítani lehetett volna.

A korábbi zseniális labdarúgó arról is beszélt, hogy aggódik volt klubja jövője miatt. Az aggodalom kiváltó oka nem a gyenge bajnoki nyitány (hiszen a United tavaly is nyögvenyelősen kezdte a szezont, majd aztán angol bajnoki címmel és BL-diadallal zárta azt), hanem Sir Alex Ferguson. Egészen pontosan Sir Alex Ferguson közeledő visszavonulása.

„A klub filozófiája semmit sem változott, mióta Sir Alex irányítja a csapatot. És addig nem is fog, ameddig ő ül a kispadon. De mi lesz, ha abbahagyja… ez nagyon aggaszt ” – adott hangot félelmeinek a MU színeiben 144-szer pályára lépő, és ezeken a találkozókon 64 gólt szerző korábbi klasszis a The Sun című újság kérdésére válaszolva.

„Ferguson nagyon erős, nagyon népszerű, képes arra, hogy mindent ellenőrizzen. Mióta ő van a csapatnál, csak gazdasági téren változtak dolgok” – mondta Cantona, akit Ferguson lehetséges utódai között is emlegetnek.

Hogy a korábbi francia klasszis valóban leül-e majd a „vörös ördögök” kispadjára, egyelőre még senki sem tudja. Az viszont biztos, hogy Cantona aggodalma jogos, hiszen az 1986 óta MU-menedzserként ténykedő Ferguson nagy űrt hagy majd maga után, és a klub történetének egyik legnehezebb döntése lesz az új menedzser kinevezése.

De egyelőre megnyugodhatnak a United-szurkolók, ugyanis még két-három évig biztosan Ferguson lesz a főnök az Old Traffordon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik