Arsene Wenger újabb fiatal tehetséget fedezett fel csapata számára

Vágólapra másolva!
2008.08.04. 18:25
Az Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger már-már legendássá válik a fiatal tehetségek felfedezésében. Ezen a nyáron az Arsenal már több fiatal tehetséget is igazolt – akárcsak az elmúlt években – és most Jack Wilshere személyében egy 16 éves futballista is csatlakozhat a felnőttek keretéhez.
Wilshere a Haladás ellen is pályára lépett (jobbra)
Fotó: Action Images
Wilshere a Haladás ellen is pályára lépett (jobbra)
Wilshere a Haladás ellen is pályára lépett (jobbra)
Fotó: Action Images
Wilshere a Haladás ellen is pályára lépett (jobbra)

Jack Wilshere kilenc éves kora óta az „ágyúsok” játékosa, és Arsene Wenger idén nyáron elérkezettnek látta az időt, hogy a felnőtt keretben is kipróbálja.

A 16 éves középpályás többek között a Haladás elleni edzőmérkőzésen is pályára lépett a nyári felkészülés során, sőt a hétvégi Emirates kupán is lehetőséget kapott.

Wilshire pedig élt az alkalommal és bizonyította Wengernek, hogy lehet rá számítani. A Juventus elleni mérkőzésen és a Real Madrid elleni találkozón is több jó megmozdulással vétette észre magát.

Wenger a torna után úgy döntött, hogy Wilshere a következő szezontól véglegesen a felnőttek keretéhez fog tartozni.

Úgy tűnik tehát, hogy a mágikus szemű francia menedzser újabb gyöngyszemet talált. Ezen a nyáron Wenger már szerződtette a 17 éves Aaron Ramsey-t, a 21 esztendős Samir Nasrit, a 21 éves Amaury Bischoffot, valamint visszarendelte a csapathoz az Osasunának kölcsönadott 19 éves Carlos Alberto Velát.

Persze nemcsak ebben az idényben igazolt fiatal tehetségeket az Arsenal. A két legismertebb példa arra, hogy mennyire jól működik az „ágyúsok” játékospolitikája Theo Walcott és Cesc Fabregas esete.

Fabregas négy éve, 17 évesen ingyen került a Barcelonától az Arsenalhoz, ma pedig a legértékesebb spanyol játékosok egyike.

Theo Walcott szintén 17 évesen, két évvel ezelőtt, több mint hét millió euróért érkezett a Southampton együttesétől. A középpályás eddig inkább csak epizódszereplő volt Arsene Wenger csapatában, de a következő idényben már kulcsemberré válhat.

Csakúgy, mint néhány év múlva Jack Wilshere…

NÉZZE MEG A 10-ES WILSHIRE CSODAGÓLJÁT! (01:10-NÉL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik