Az Arsenal akár öt ponttal is elhúzhat a Manchester Unitedtől

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 14:10
Hétfőn este a Blackburn Rovers látogat az Arsenal otthonába, az Emirates Stadionba, és az „ágyúsok” amennyiben nyernek, öt ponttal leszakíthatják magukról a Manchester Unitedet. A „vörös ördögök” vasárnap szenvedtek vereséget hazai pályán a városi rivális Citytől, így a fordulót csak a második helyen zárják.
Ebben az idényben eddig sok örömre lehetett okuk az Arsenal játékosainak
Ebben az idényben eddig sok örömre lehetett okuk az Arsenal játékosainak
Ebben az idényben eddig sok örömre lehetett okuk az Arsenal játékosainak
Ebben az idényben eddig sok örömre lehetett okuk az Arsenal játékosainak

Az Arsenalnak különösen jól alakultak a 26. forduló eredményei, ugyanis a szintén dobogós Chelsea csak gólnélküli döntetlenre volt képes a Liverpool ellen a Stamford Bridge-en.

Az észak-londoniak az elmúlt négy mérkőzésükön a Rovers ellen nem tudtak hibázni, mindannyiszor győztesen hagyták el a játékteret a piros-fehérek.

Ami nem az „ágyúsok” mellett szól, az a sérültek garmadája; a vezetőedző, Arsene Wenger több meghatározó játékosára sem számíthat ezen a bajnokin.

Manuel Almuniának rendbe jött az ujjsérülése, ám betegsége miatt ezúttal is Jens Lehmann fogja minden bizonnyal őrizni a hazaiak kapuját.

Az afrikai különítmény, Alexandre Song, Emmanuel Eboué és Kolo Touré még az Afrika-kupa fáradalmait piheni ki, ám utóbbi szereplése elképzelhető a Blackburn elleni összecsapáson.

Johan Djourou ágyéksérülés miatt nem állhat csapata rendelkezésére, míg a szintén svájci Philippe Senderos az angolok elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett könnyebb térdsérülést.

A holland csatár, Robin van Persie jó ideje csak a partvonal mellől figyeli társait sorozatos sérülései miatt, emellett Mathieu Flamini, Tomás Rosicky, Abou Diaby és Denilson játéka is több mint kérdéses.

Emmanuel Adebayor azonban mindenképpen pályára lép az Emiratesben, és amikor eddig gólt szerzett Premier League-mérkőzésen, akkor az Arsenal sem vesztett.

A Blackburn fő hiányzója a csapatkapitány Ryan Nelsen, Cristopher Samba és Morten Gamst Pedersen, a többi stabil kezdőjátékos hadra fogható állapotban lesz hétfőn este.

Egykori csapata ellen léphet pályára David Bentley, ezúttal kék-fehér mezben veszi fel a küzdelmet az angol válogatott játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik