Az Arsenal megfosztotta hazai veretlenségétől a Manchester Cityt

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 15:48
Emmanuel Adebayor duplájára és Eduardo góljára csak Fernandes válaszolt, így az Arsenal 3-1-re győzött a Manchester City vendégeként az angol labdarúgó Premier League 25. fordulójában. Így a londoni együttes ismét a tabella élére ugrott, igaz a címvédő Manchester United visszaveheti az első helyet, ha nyer a Tottenham Hotspur arénájában. A Manchester City ezzel elveszítette hazai veretlenségét a Premier League-ben.
Arsenal-öröm Adebayor első gólja után
Reuters
Arsenal-öröm Adebayor első gólja után
Arsenal-öröm Adebayor első gólja után
Reuters
Arsenal-öröm Adebayor első gólja után

PREMIER LEAGUE, 25. FORDULÓ

Manchester City-Arsenal 1-3 (Fernandes 28., illetve Adebayor 9., 88., Eduardo 25.)
KÉSŐBB:
Birmingham City-Derby County 16 ó
Blackburn Rovers-Everton 16
Portsmouth-Chelsea 16
Reading-Bolton Wanderers 16
Tottenham Hotspur-Manchester United 16
Wigan Athletic-West Ham United 16
Liverpool FC-Sunderland 18:15
VASÁRNAP:
Newcastle United-Middlesbrough 14:30 ó
Fulham-Aston Villa 17
A 25. forduló előtt az Arsenal csak kevésbé jó gólkülönbsége miatt szorult a második helyre, de nyilvánvalónak tűnt, hogy alaposan meg kell harcolnia Manchesterben a jó eredményért. A hazaiak ugyanis várakozáson felül szerepelnek a mostani pontvadászatban, igaz a közelmúltban kevés babér termett számukra az „ágyúsok” ellen. A legutóbbi szezonban a City 1-0-ra nyert az Arsenallal szemben, de előtte sorozatban hétszer kapott ki hazai pályán, volt, amikor 5-1-re és 4-0-ra.

A nagy iramú kezdés után a 9. percben a szenzációs formában futballozó Adebayor vezetést szerzett a vendégeknek. Sagna húzott el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre passzolt és a meglepően üresen álló togói csatár 6 méterről a kapuba lőtt, úgy, hogy a labda felpördült a kapus Hart testén.

Arsene Wenger együttese ezután nagy fölénybe került, a City alig nehezítette meg a dolgát. Ennek egyenesen következménye volt a vendégek második, csodálatos gólja. A 25. percben egy bal oldali beadás után ketten sem tudták feltartóztatni Adebayort, aki Eduardóhoz fejelt, a brazil származású horvát csatár pedig a kapunak háttal állva mellel megszelídítette a labdát, majd félfordulattal a kapuba bombázott.

A 28. percben jött az újabb találat, meglepetésre szépítette a City: Clichy az alapvonal közelében elveszítette a labdát, így Corluka az alapvonal közeléből az üresen álló Fernandeshez továbbított, aki a jobb alsó sarokba lőtt.

A 31. percben Sagna beadását Adebayor 9 méterről fejelte kapura, Hart pedig látványos vetődés után mentett. A folytatás is izgalmasan alakult, a szünetig azonban már nem változott az eredmény.

VIDEÓ

A szünet után is az Arsenal előtt adódott több lehetőség, de sokáig nem növelte előnyét. Egy ízben Adebayor gyanús körülmények között esett el Richards szorításában, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A hajrára némileg „kettészakadt” a pálya, a fáradó középpályások miatt a védők szinte azonnal indították a csatárokat, akik a nagyobb terület ellenére sem éltek a lehetőségekkel. Az Arsenal többször is túlcifrázta a helyzeteket, pedig gólt is érhetett volna, ha valamelyik futballista az egyszerűségre törekszik.

A 88. percben azonban végleg eldőlt a mérkőzés: egy gyors kontra végén Fabregas középre adását Hleb még nem találta el, de Adebayor középen érkezett és higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

A Manchester City ezzel elveszítette hazai veretlenségét a Premier League-ben. ---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik