NHL: gólzápor Los Angelesben és Detroitban, robog a St. Louis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.27. 07:10
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins 7–2-es győzelmet aratott a Detroit Red Wings otthonában, míg a Los Angeles Kings hazai pályán 6–4-re nyert az Edmonton Oilers ellen. A címvédő Chicago Blackhawks három góllal győzött a Calgary Flames vendégeként – de nem volt olyan sima a meccs, mint az eredmény mutatja –, míg a St. Louis Blues a Washington Capitals ellen is folytatta káprázatos sorozatát.

A Pittsburgh Penguins az első harmad után még 1–0-s hátrányban volt a Detroit Red Wings vendégeként, ám az egyaránt karriercsúcsot elérő, egy gólt és négy asszisztot – vagyis öt kanadai pontot – elkönyvelő Phil Kessel és Nick Bonino vezérletével a folytatásban fordított, és magabiztos győzelmet aratott. A Pingvinek a legutóbbi nyolc mérkőzésükből a hetediket nyerték meg.Pittsburgh Penguins az első harmad után még 1–0-s hátrányban volt a Detroit Red Wings vendégeként, ám az egyaránt karriercsúcsot elérő, egy gólt és négy asszisztot – vagyis öt kanadai pontot – elkönyvelő Phil Kessel és Nick Bonino vezérletével a folytatásban fordított, és magabiztos győzelmet aratott. A Pingvinek a legutóbbi nyolc mérkőzésükből a hetediket nyerték meg.

A játéknap legtöbb gólt hozó összecsapását Los Angelesben rendezték, ahol a Kings 6–4-re megverte az Edmonton Oilerst, ezzel véget vetett hárommeccses vereségsorozatának. A vendéglátóknál Tyler Toffoli 2+2, míg Jeff Carter 2+1 pontot jegyzett.

A Chicago Blackhawks 4–1-re nyert a Calgary Flames otthonában, de a címvédő a harmadik és a negyedik találatát az utolsó másfél percben, üres kapura ütötte. Az Anaheim Ducks hosszabbítás után győzött az Ottawa Senators vendégeként, pedig két harmad után még 3–0-s hátrányban volt.

A Florida Panthers hátrányból felállva idegenben 5–2-re megverte a Tampa Bay Lightninget, ezzel átvette a vezetést a divíziójában, míg a Minnesota Wild a rájátszásba jutás szempontjából fontos meccset nyert meg Coloradóban.

A Nyugati főcsoport második helyén álló St. Louis sorozatban a negyedik meccsén nem kapott gólt, ezúttal Washingtonban győzött 4–0-ra. A Blues kapuját immáron több mint 240 perce nem tudták bevenni az ellenfelek.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Winnipeg Jets 3–2
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 2–7
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 0–4
San Jose Sharks–Dallas Stars 2–4
Carolina Hurricanes–New York Islanders 3–4 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–New York Rangers 2–5
Ottawa Senators–Anaheim Ducks 3–4 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 2–5
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 1–3
Washington Capitals–St. Louis Blues 0–4
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 5–1
Arizona Coyotes–Philadelphia Flyers 2–1
Calgary Flames–Chicago Blackhawks 1–4
Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 6–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik