NHL: Crosby és Ovecskin is nyerőember volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 07:09
null
Ovecskin győztes góljának örülhettek a fővárosiak az Anaheim ellen (Fotó: Reuters)
Alekszandr Ovecskin ütötte a Washington Capitals győztes gólját az Anaheim Ducks elleni találkozón (3–2) az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Pittsburgh Penguins nyerőembere Sidney Crosby volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a Dallas Stars elleni sikerből. A New York Rangersnél klubrekorder lett Henrik Lundqvist a győztes meccsek tekintetében, a Boston Bruins megállíthatatlanul robog, már sorozatban tíz győzelemnél jár.

A tavalyi ezüstérmes Boston Bruins a New Jersey Devils otthonában sorozatban tizedik győzelmét aratta, Jarome Iginla pedig karrierja 556. gólját ütötte, ezzel beérte az örökranglista 25. helyén álló Johnny Bucykot.

A játéknap legszebb gólja a Montreal Canadiens–Colorado Avalanche összecsapáson született, amit a hazaiak 6–3-ra nyertek meg – többek között Thomas Vanek mesterhármasával. Az említett szépségdíjas találat viszont Travis Moentől jött, aki fordulásból volt eredményes fonákkal.

TRAVIS MOEN GÓLJA




A megelehőtesn gólgadzag játéknapon New Yorkban esett a legtöbb találat (egy mérkőzésen). A Rangers otthon 8–4-re kiütötte az Ottawa Senatorst – ez volt a hazaiak kapusának, Henrik Lundqvistnak a 302. győzelme NHL-es pályafutása során, így a New York-i egyesület történetében immár ő a legeredményesebb ebben a tekintetben.

Alekszandr Ovecskin idénybeli 46. góljának – és ezzel együtt győzelemnek – örülhetett az Anaheim Ducks elleni 3–2-es diadal során. A Washington Capitals orosz hokisa a harmadik harmadban nyolc másodperc elteltével talált be 2–2-es állásnál.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Carolina Hurricanes 1–3
New Jersey Devils–Boston Bruins 2–4
New York Islanders–Minnesota Wild 0–6
Pittsburgh Penguins–Dallas Stars 5–1
Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs 3–2
Montreal Canadiens–Colorado Avalanche 6–3
Ottawa Senators–New York Rangers 4–8
Philadelphia Flyers–Chicago Blackhawks 3–2 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Buffalo Sabres 3–1
Edmonton Oilers–Nashville Predators 5–1
Anaheim Ducks–Washington Capitals 2–3
San Jose Sharks–Florida Panthers 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik