NHL: bravúrral maradt hibátlan a Colorado és a San Jose

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.11. 06:45
null
Ha már a játék nem ment, keménykedéssel próbálkozott Daniel Sedin a San Jose-i Marc-Edouard Vlasic ellen (Fotó: Reuters)
Négy mérkőzés után is százszázalékos a Colorado Avalanche az NHL-ben, a negyedik diadalát ráadásul a tavaszi döntős Boston otthonában aratta, ami hatalmas fegyvertény Patrick Roy vezetőedző számára. A San Jose is megőrizte veretlenségét, miután Vancouverben szerzett értékes skalpot.

Patrick Roy szenzációs rajtot vett a Colorado Avalanche vezetőedzőjeként, de a többség arra számított, hogy a meseszerű idénykezdet csúnya véget ér majd Bostonban. Ehhez képest Jean-Sebastien Giguere 39 védést bemutatva hibátlan teljesítménnyel zárta a meccset, amelyet Ryan O'Reilly és Matt Duchesne góljaival megnyert a Colorado. Az Avalanche még sohasem kezdett jobban, mint a mostani 4/4, azóta, hogy 1995-ben Quebecből Denverbe költözött a franchise.

A Toronto is nullázott idegenben, a szezont gyászosan kezdő Nashville otthonában vágott egy négyest anélkül, hogy válasz jött volna. A shutoutot a 36 védést jegyző Jonathan Bernier jegyezte. A ligában egyedüliként továbbra is nyeretlen a Buffalo, amely egy hosszabbításos vereség során szerzet ponttal áll, s ezúttal a Columbustól kapott hazai pályán egy négyest.

Steven Stamkos mesterhármassal segítette a Tampa Bayt a Florida 7–2-es legyőzéséhez a délkeleti derbin, míg a nap kanadai belharcában a Montreal hátrányból fordított 4–1-re Edmontonban.

A Coloradóhoz hasonlóan a San Jose is hibátlan négy meccs után, ráadásul szintén nagyon nehéz mérkőzésen, a Vancouver otthonában tartotta meg százszázalékos mérlegét. A pár napja a San Josétól kilencet kapó New York Rangersnek nem megy Kaliforniában, az Anaheimtől 6–0-ra kapott ki.

NHL
ALAPSZAKASZ, 10. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Colorado Avalanche 0–2
Buffalo Sabres–Columbus Blue Jackets 1–4
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 2–3
Detroit Red Wings–Phoenix Coyotes 2–4
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 7–2
Nashville Predators–Toronto Maple Leafs 0–4
Minnesota Wild–Winnipeg Jets 2–1
Edmonton Oilers–Montréal Canadiens 1–4
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 1–4
Anaheim Ducks–New York Rangers 6–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik