NHL: elköltözik Arizonából a Coyotes

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 09:18
A Coyotes búcsút intett Arizonának (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Arizona Coyotes hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre Utah-ba költözik a franchise.

A Coyotes szerda esti, a Mullett Arenában játszott utolsó mérkőzését követően a liga is kiadott egy közleményt, miszerint engedélyezte az arizonaiaknak a helyváltoztatását. 

„Az NHL Arizonába vetett hite soha nem ingott meg – nyilatkozta Gary Bettman, NHL biztos. – Köszönjük Alex Meruelónak a franchise és Arizona iránti elkötelezettségét, és teljes mértékben támogatjuk a folyamatos erőfeszítéseit, hogy új otthont biztosítson a Coyotesnak. Szeretnénk köszönetet mondani Arizona hűséges jégkorongrajongóinak is, akik közel három évtizeden át elhivatottan támogatták csapatukat.”

A franchise az elhelyezkedésén kívül a tulajdonosi körét is váltja, hiszen mostantól Ryan és Ashley Smith veszi át az irányítás, az NBA-ben szereplő Utah Jazz és az MLS-es Real Salt Lake tulajdonosai. A Coyotes névnek a tulajdonjogát azonban megtartja a korábbi tulaj, Alex Meruelo, így a csapatnak teljesen új nevet és arculatot kell kitalálnia az új otthonában. 

A jégkorongcsapat Salt Lake Cityben egyébként a már említett Utah Jazz-zel osztozik majd a Delta Centeren. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik