NHL: az alapszakasz véget ért, a Pittsburgh és az Ottawa fért be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.12. 06:51
null
Az Ottawa február óta tartó szenzációs formájával a Philadelphia sem tudott mit kezdeni (Fotó: Reuters)
A Pittsburgh és az Ottawa nyert, így nem volt jelentősége annak, hogy a Boston szétlövéssel kikapott a Tampa Bay otthonában, a Penguins és a Senators szerezte meg az NHL rájátszásának utolsó két kiadó helyét. Az alapszakasz ezzel véget ért, a rájátszás magyar idő szerint csütörtökre virradóra kezdődik.

Az Ottawa Philadelphiában sem lassított, 3–1-re legyőzte idegenben a Flyerst, ezzel kiharcolta a rájátszásbeli szereplést. A Senators február óta a legutóbbi 31 meccséből 27-en pontot szerzett, 23 alkalommal kettőt is, így lehajrázta a Bostont és a Pittsburghöt, és reménytelen helyzetből a Keleti főcsoport 7. kiemeltjeként jutott a playoffba.

„Sohasem volt ilyen jó időszakom a hokiban. Erre talán sohasem fogunk magyarázatot találni” – mondta Andrew Hammond kapus, aki az AHL-ből visszatérve 23 meccsen segítette a Senatorst, ebből csapata húszat megnyert, és további kettőn szerzett pontot. A következő vetélytárs a Montreal lesz, immár az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A Pittsburgh fél tucat vereség után nyert ismét, ezzel szintén ott lesz a rájátszásban. A ligautolsó Buffalót legyőző Penguins zsinórban a kilencedik idényben szerepel a playoffban.

„Furcsa volt, hogy tudtuk, ott leszünk a playoffban, de az első lehetőséget nem használtuk ki, aztán a következőt sem, a következőt sem, és az egész az utolsó napra maradt. Érdekes volt, de a lényeg, hogy bent vagyunk" – mondta Sidney Crosby, akire és csapatára a ligautolsó után a ligaelső New York Rangers vár.

A Boston hét szezonon át nem hiányzott a playoffból, de utolsó három meccsét elvesztette, és kiesett. A Tampa Bay elleni mérkőzés hosszabbítást hozott, de ekkor már tudhatták a játékosok, hogy az Ottawa és a Pittsburgh is nyert, azaz nincs esély. A szétlövésben a szép idényzárást sem sikerült megszerezni.

Nyugaton a Los Angeles Kings a San Jose Sharks elleni 4–1-es győzelemmel búcsúzott az idénytől, amely idő előtt véget ért a címvédőnek. A két kaliforniai csapat egy éve a playoff első körében hétmeccses párharcot vívott egymással, ezúttal egyikük sem lesz ott a folytatásban.

 

A RÁJÁTSZÁS ELSŐ KÖRÉNEK PÁROSÍTÁSA
Keleti főcsoport

Montreal Canadiens–Ottawa Senators
Tampa Bay Lightning–Detroit Red Wings
New York Rangers–Pittsburgh Penguins
Washington Capitals–New York Islanders

Nyugati főcsoport
St. Louis Blues–Minnesota Wild
Nashville Predators–Chicago Blackhawks
Anaheim Ducks–Winnipeg Jets
Vancouver Canucks–Calgary Flames

NHL, ALAPSZAKASZ, UTOLSÓ JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers–Ottawa Senators 1–3
Washington Capitals–New York Rangers 2–4
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 4–1
St. Louis Blues–Minnesota Wild 4–2
Winnipeg Jets–Calgary Flames 5–1
Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins 0–2
Carolina Hurricanes–Detroit Red Wings 0–2
Florida Panthers–New Jersey Devils 3–2
New York Islanders–Columbus Blue Jackets 4–5 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 3–4 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 3–2 – szétlövéssel
Dallas Stars–Nashville Predators 4–1
Arizona Coyotes–Anaheim Ducks 1–2
Colorado Avalanche–Chicago Blackhawks 3–2
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 6–5 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik