NHL: a címvédő Los Angeles lemaradt a rájátszásról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 06:56
null
Dwight King (fehérben) és csapata, a Kings elbukott, nem jut be a playoffba címvédőként (Fotó: Reuters)
A címvédő Los Angeles Kings 3–1-es vereséget szenvedett Calgaryban az NHL legutóbbi játéknapján, ezzel biztossá vált, hogy nem kerül be a rájátszásba. A legutóbbi a kanadai csapatok nagy napja volt, a Flames mellett a Coloradótól szétlövésben vereséget szenvedő Winnipeg is bejutott a playoffba, míg a New York Rangerst idegenben lenullázó Ottawa a saját kezébe vette a sorsát: pontot kell szereznie az utolsó meccsén, hogy ott lehessen a rájátszásban.

Nyugaton teljessé vált a rájátszás mezőnye. A korábban bejutó Anaheim, St. Louis, Nashville, Vancouver, Chicago, Minnesota hatoshoz a Calgary és a Winnipeg csatlakozott, miután a Flames legyőzte a Los Angeles Kingst, és ezzel elérte, hogy a bajnoki címvédő az utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül se őt, se a Jetset ne érje utol.

A Calgary legjobbja a háromból két gólt szerző Jirí Hudler volt, a harmadikat (időrendben az elsőt) Johnny Gaudreau szerezte, Jonas Hiller pedig 33 lövést hárított. A hat éve először a playoffba jutó Flames a rájátszás első körében a mára virradóra az Arizonát kiütő Vancouverrel vív majd kanadai rangadót, de előtte a Winnipeg ellen zárja le az alapszakaszt.

A Jets legutóbb a 2006–2007-es szezonban szerepelt a rájátszásban, akkor még Atlanta Thrashers néven, a Keleti főcsoportban (éppen abban az évben, amikor legutóbb előfordult, hogy a címvédő – Carolina Hurricanes – lemaradt a playoffról). Miután felköltözött Winnipegbe, majd átkerült a Nyugati főcsoportba, sikerült az újabb bravúr.

Keleten az Ottawa boldogította a kanadaiakat a New York Rangers legyőzésével. Ahhoz, hogy a playoff is meglegyen, Philadelphiában elég lesz egy pontot szerezni, vagy az, hogy a Boston nem győzi le a Tampa Bayt Floridában. A rájátszásbeli helytől februárban még 14 pontos távolságban lévő Senatorstól ez nagy bravúr, de még nincs befejezve a munka.

A Boston mellett a Pittsburghöt is figyelni kell: a Penguinsnek még két meccse van hátra, de jó hír, hogy e három csapat két kiadó helyért verseng.

A Keleti főcsoportban a Rangers, a Montreal, a Tampa Bay, a Detroit, a Washington és a New York Islanders már biztos playoffrésztvevő.

A Red Wings a legutóbbi játéknapon tette ott biztossá a helyét, miután egy pontot szerzett Montrealban – a detroitiak zsinórban 24. alkalommal lesznek ott a rájátszásban.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Ottawa Senators 0–3
Philadelphia Flyers–Carolina Hurricanes 1–3
Florida Panthers–Boston Bruins 4–2
Montreal Canadiens–Detroit Red Wings 4–3 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–New Jersey Devils 4–3 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Minnesota Wild 2–4
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 2–1
Calgary Flames–Los Angeles Kings 3–1
Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 1–0 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 1–3
Vancouver Canucks–Arizona Coyotes 5–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik