NBA: díjat érdemelt a miami Big Three és a Rose-legénység felépítése

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 14:46
Pat Riley, a Miami Heat elnöke és Gar Forman, a Chicago Bulls általános menedzsere kapta megosztva Az év sportvezetője címet az idén az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Mindkét sportvezető csapata versenyben van az NBA idei rájátszásában, és a jelenlegi állás szerint jó az esély arra, hogy ők vívják a Keleti főcsoport döntőjét – mintegy igazolván a csapatvezetők hagyományos szavazásának most nyilvánosságra hozott eredményét.

Forman 13 éve áll a chicagói franchise alkalmazásában, két éve általános menedzsere a Bullsnak, amelyet erre a szezonra Carlos Boozer, Ronnie Brewer és Kyle Korver szerződtetésével sikerült még ütőképesebbé tenni. Az eredmény ismert, a Bulls 62 győzelemmel megnyerte az alapszakaszt, Derrick Rose az idény legjobb játékosa, Tom Thibodeau a legjobb edzője lett.

Riley 16 éve építgeti a Miami Heat legénységét, nyert vele bajnokságot, megkapta Az év edzője címet, míg erre az idényre a Dwyane Wade, Chris Bosh, LeBron James trió létrehozásával hajtott végre sokak szemében korábban lehetetlennek tetsző feladatot.

A lehetséges 30 voksból a két vezető 11-11-et kapott meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik