Itt van Amerika
S. T. J.
2023.05.25 23:05 Frissítve: 2023.05.26 23:20

Juhász Dorka: Mennék az Eb-re, de...; az U17-es Eb alatt is vizsgázniuk kell a játékosoknak

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

Kiváló lehetőséget nyújt a magyarországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság arra, hogy bepillantsunk a kontinens legjobb csapatainak szakmai munkájába, ezért négy nagyobb témakörben kérdeztük a főbb esélyeseket: Mik az erősségeik az utánpótlás terén? Hogyan készülnek fel egy-egy nagy tornára? Miként egyensúlyoznak a játékosok az iskola és a futball között? Milyen szintű játékosaik vannak ebben a korosztályban? Christian Wück, a németek szövetségi edzője elmondta: „Az U17-esekkel bezárólag nemcsak a futballt tartjuk prioritásnak, hanem a tanulmányokat is. Tehát az utánpótlásban nemcsak labdarúgókat, hanem a civil életre is alkalmas embereket képezünk, mert a nagy számok törvénye alapján a többség a futballon kívül érvényesül.”

Egy nappal a Román Kupa megnyerése után egy fogorvosi váróteremben ült érzéstelenítve, mégis szívesen fogadta a Nemzeti Sport hívását Niczuly Roland, akinek székely nyelvjárása a zsibbadás hatása alatt még ízesebb volt. Ezekben a napokban talán nincs is nála népszerűbb ember Székelyföldön, hiszen ő volt a Sepsi OSK főhőse a fináléban. A trófeát szerda este nyerte meg a magyar identitású csapat az Universitatea Cluj ellen, 0–0-t követően tizenegyesekkel, és a csapatkapitány kapus – aki Kolozsváron nevelkedett – három lövést is hárított. A 27 éves futballistát arról is kérdeztük, vállalná-e a magyar válogatottságot.

Interjút adott lapunknak Juhász Dorka, a négyszeres WNBA-győztes Minnesota Lynx magasbedobója, aki az első két alapszakaszmeccsén összesen 27 perc alatt öt pontot, hét lepattanót és két gólpasszt jegyzett. Elmesélte, hogy egészséges lámpalázzal várta az első tétmeccsét, s próbált rá mentálisan is felkészülni. Az egyetemi bajnokság is erős, de a WNBA-ben pörgősebb, gyorsabb a játék, ez nagyobb kihívást jelent. Megkérdeztük a 23 éves kosárlabdázót arról is, vajon ott lesz-e a nyári felnőtt Európa-bajnokságon. Nos, Juhász egyelőre nem tud biztosat mondani, folyamatosan egyeztetnek a klubbal és a magyar szövetséggel.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.05.25 22:43:01

Amerikai sportok nemzetisport.hu

2023.04.17 08:15:40

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Denver Nuggets hozta a kötelezőt és esélyt sem adott a Minnesotának.

2023.04.10 08:59:30

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Timberwolves paprikás hangulatú meccset nyert meg a Pelicans ellen, a Lakers pedig hozta a kötelezőt.

2023.04.07 08:46:18

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Miami rájátszásba jutott, míg a Jazznek már biztosan az alapszakasz lesz az idény vége.

NBA