NHL: hét gólt szerezve nyert a Stars, szétlövésben kapott ki a Ducks

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 08:22
Elsöpörte ellenfelét a Dallas Stars (Fotó: Getty Images)
Kilenc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, magyar idő szerint vasárnap este, illetve hétfő hajnalban.

Már az első harmadban kialakult a Red Wings–Sabres csata végeredménye. A detroiti együttes hamar elhúzott 3–0-ra, a vendégcsapattól csak szépítésre futotta. 

Könnyed győzelmet aratott a Chicago Blackhawks otthonában a Minnesota Wild. A vendégek első és utolsó gólját is az orosz légiós, Kirill Kaprizov jegyezte, rajta kívül még az osztrák Marco Rossi és a kanadai Frédérick Gaudreau volt eredményes.

Finn légiósai vezérletével tartotta otthon a pontokat a Hurricanes, Sebastian Aho gólt, míg Teuvo Teräväinen gólt és gólpasszt jegyzett a Blue Jackets ellen megnyert meccsen.

Szorosnak indult, de kiütéssel végződött a Sharks és Coyotes San José-i meccse. A hazaiak 2–2-ig tartották a lépést az arizonai gárdával, de a harmadik harmadban három gólt is kaptak, amire már nem volt válaszuk.

Drámai vereséget szenvedett odahaza a Washington Capitals, amely hiába vezetett kétszer is az Ottawa Senators ellen, a kanadaiak mindkétszer kiegyenlítettek. A rendes játékidőben nem született döntés, így jött a hosszabbítás, amelyben Jake Sanderson góljára nem tudtak válaszolni a hazaiak, s ez megpecsételte a sorsukat.

Szétlövésbe torkollott a Devils és a Predators összecsapása. A 2–2-s döntetlent hozó rendes játékidő után a hosszabbításban sem született döntés, így jöhetett a „lutri”. A szétlövése hőse a nashville-iek finn kapusa, Juuse Saros volt, aki mindhárom New Jersey-i próbálkozást kivédte, megszerezve az extra pontot csapatának.

Az első harmad vége előtt fél perccel szerezte meg a vezetést a Canadiens New Yorkban az amerikai Cole Caufield révén, s a svéd Mika Zibanejad góljával egyenlített  a második harmadban a Rangers, az utolsó felvonásban azonban kiszakadt a gólzsák: Panarin vezérletével további négy találatot vitt be a hazai együttes, erre pedig csak eggyel tudott válaszolni a vendégcsapat.

A játéknap legszórakoztatóbb meccsén nem bírt egymással az Anaheim Ducks és a St. Louis Blues. A hazaiak végig futottak az eredmény után, és 3–5-ről felállva mentették ráadásra a találkozót. A hosszabbításban újabb találat nem esett, így jöhetett a szétlövés, amelyben a vendégek bizonyultak jobbnak.

A játéknap záró meccsén kitett magáért az Avalanche és a Stars, 11 gólt láthatott a három harmadban a közönség. A vezetést a coloradóiak szerezték meg, ám ezt követően a dallasi alakulat ellenállhatatlanul játszott, meg sem állt hét találatig. 

A játéknap fő nyertese a Red Wings, amely győzelmének köszönhetően ismét rájátszást érő helyen áll az Islanders mögött a Keleti főcsoportban. A detroiti alakulattól egy ponttal van lemaradva a Penguins, Capitals, Flyers trió, így izgalmas végjáték várható az alapszakaszban.

NHL
ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–Buffalo Sabres 3–1
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 0–4
Carolina Hurricanes–Columbus Blue Jackets 3–0
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 2–5
Washington Capitals–Ottawa Senators 2–3 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–Nashville Predators 2–3 – szétlövéssel
New York Rangers–Montreal Canadiens 5–2
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 5–6 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Dallas Stars 4–7
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik