NFL: több embert meglőttek a Kansas Cityben rendezett Super Bowl-felvonulás közelében

Vágólapra másolva!
2024.02.14. 23:36
Tragédiába fordult a parádé Kansas Cityben (Fotó: Getty Images)
Több embert meglőttek szerdán az amerikai Missouri állam legnagyobb városa, Kansas City pályaudvaránál, amelynek közelében felvonulást tartottak az idei amerikaifutball-bajnokság döntőjén (Super Bowl) győztes csapat tiszteletére – közölte a helyi rendőrség.

 

Az ABC televízió a hatóságoktól származó információk alapján arról számolt be, hogy egy halálos áldozata és kilenc sérültje van a lövöldözésnek. Az AP a helyi tűzoltóságra hivatkozva, azt közölte, hogy három sérült válságos állapotban van. Két fegyveres férfit a rendőrség őrizetbe vett.

„Lövéseket adtak le a Union Stationtől nyugatra egy parkolónál és többeket eltaláltak” – írta Kansas City rendőrsége az X-en. – „Két fegyveres férfit őrizetbe vettünk” – tették hozzák.

Michael Hopkins, a helyi tűzoltóság parancsnoka korábban arról tájékoztatott, hogy 8-10 sérültje lehet az incidensnek. A KSHB 41 regionális televízió tíz áldozatról, köztük gyerekekről számolt be. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mindannyian lőtt sebet kaptak-e, vagy esetleg más sérülést szereztek az incidens során.

Videofelvételek kaotikus jelenteket mutattak a pályaudvar előtt: rendőrök rohantak az épületbe, míg a sporteseményen győztes Kansas City Chiefs csapat tiszteletére rendezett felvonulás résztvevői igyekeztek fedezéket találni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik