NHL: elmaradt a „kacsavadászat” Bostonban, kikapott a Bruins – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.27. 08:13
null
Drámai feltámadás produkált az Anaheim Ducks (Fotó: Getty Images)
Megszületett az NHL-idény (egyik) első nagy meglepetése, az Anaheim Ducks ugyanis hosszabbításban nyert a bajnoki címre is jó eséllyel pályázó Boston Bruins otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint péntek hajnali játéknapján. Ráadásban tudott győzni a Hurricanes és a Canadiens is, s ezúttal egy mérkőzés sem torkollott szétlövésbe.

Az első gólt még a Ducks szerezte meg a bostoni TD Gardenben, de a második harmadban három gólt szerzett a Bruins, így megnyugtatónak tűnő előnnyel várhatta a záró játékrészt. Gyakorlatilag mindenki elkönyvelte a hazai sikert, ám a rendes játékidő utolsó két percében két gólt ütött a vendégcsapat, majd a ráadás harmadik percében Mason McTavish révén a győzelmet is megszerezte.

AZ ANAHEIM DUCKS HUSZÁROS HAJRÁJA

 

A GYŐZTES GÓL

 

Többek között a kiváló kapusteljesítmény alapozta meg a Tampa Bay Lightning sikerét a San Jose Sharks ellen, a floridai együttes svéd kapusa, Jonas Johansson egymás után másodszor őrizte meg góltól a kapuját, miközben a társak hat gólt ütöttek a kaliforniai együttesnek.

Hasonló teljesítményt könyvelhetett el a Pittsburgh Penguinsben védő Tristan Jarry is, aki 31 (!) lövést hárítva alapozta meg csapata 4–0-s sikerét a Colorado Avalanche ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik