A félidőben még a Bikák, a végén azonban már a Farkasok örülhettek

Iványi Márton DávidIványi Márton Dávid
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 16:52
Nem tudott mit kezdeni a Farkasok védelmével az a Kevin Jackson, akit nemrégiben szerződtetett a Salzburg Bulls együttese. A Bikák a félidőben még 14:3-ra vezettek, de a mérkőzés lefújásakor a Farkasok örülhettek. A 24 éves amerikai irányítónak mindössze egy hete volt arra, hogy összeszokjon a 2003-as Silver Bowl győztes salzburgi gárdával. A másik, szintén amerikai játékos Tommy Lee Hughley már az első negyedben megvillantották miért is érkeztek a tengerentúlról.
Második helyre jött fel a tabellán a Wolves
Második helyre jött fel a tabellán a Wolves
Második helyre jött fel a tabellán a Wolves
Második helyre jött fel a tabellán a Wolves

SALZBURG BULLS - BUDAPEST WOLVES 14-21 (14-0, 0-3, 0-10, 0-8)
2007 május 5. – Salzburg, Nézőszám: 250

AZ ÁLLÁS:
1. Vikings II 5 1 225-83
2. Wolves 4 1 118-89
3. Invaders 3 1 137-56
4. Gladiators 3 1 86-56
5. Steelsharks 1 3 65-101
6. Bulls 1 3 48-75
7. Knights 1 3 28-137
8. Titans 0 5 30-133

VIDEO

A kirúgást követő első drive-ban, a Bikák közel a félpályáig hordták vissza a labdát, majd két futást követően az idegenlégiósok egy 12 yardos touchdown-passzal máris előnyhöz juttatták a piros-fehéreket.

A kirúgást követően a Farkasok speciális egysége nem bírta megszerezni a labdát, így a Bikák újabb lehetőséghez jutottak. Kevin Jackson nem hezitált. Remekül olvasta a Farkasok védelmének felállását és egy 8 yardos futással megduplázta az eredményjelzőn szereplő pontokat.

Mivel még mindig csak az első félidő közepén jártak a csapatok, úgy tűnt, igen hosszú délutánja lesz a tompán játszó Wolvesnak. A támadóknál Vasyl Jordan két egymást követő drive-ban dobta a piros-fehérek kezébe a labdát, míg a védelem egymás után adta át a first downokat.

A második félidő a kőkemény védelemről és magyar pontszerzésekről szólt. A harmadik és a negyedik negyedben is sikerült a Farkasok védőfalának és linebackereinek osztrák támadást közvetlenül a magyar célterület előtt megállítania. Ez lehetővé tette, hogy Demeter István egy hosszú támadás után kétyardos futásával végre megszerezte a mérkőzés első Farkas-touchdownját.

A védelem ezek után még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. A Bulls támadását a Farkasok gólvonala előtt 2 yarddal fojtották el, és mivel a salzburgi punt-kísérlet során a játékszer elhagyta a pályát, újabb két ponttal gazdagodtak a Farkasok.

Az utolsó Wolves-támadás során egy rövidpasszból Michaletzky Bálint 65 yardos touchdownt futott, majd a Wolves újfent kétpontos konverzióval próbálkozott. Ismét sikeresen. Király Csanád elkapása 21-14-re alakította az eredményt. Azonban a Bulls következhetett támadással.

Alig egy perccel a vége előtt a Bikák egy gyors passzal a Farkasok egy yardos vonaláig jutnak. A Salzburg támadói az elkapást követően már örültek, hisz az egyik bíró touchdownra emelte a kezét, de a főbíró felülbírálta. Első kísérlet és gól. A távolság 1 yard. Mivel időkérése már nem maradt a Bikáknak, így gyors egymásutánban Kevin Jackson próbálta meg bepréselni az end zone-ba a labdát. De a Farkasok védelme nem engedte, így az idény során már harmadik mérkőzésüket nyerték meg úgy, hogy a félidőben még hátrányban voltak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik