Két hete simán kikaptak, most azonban visszavágtak a Farkasok

Iványi Márton DávidIványi Márton Dávid
Vágólapra másolva!
2007.05.03. 19:17
A Budapest Wolves a hétvégén a Dodge Vienna Vikings csapatát fogadta a Szőnyi úton. A csapatok két hete Bécsben találkozott, ahol az osztrákok sima, 27-7-s győzelmet arattak. Ezen a délutánon, azonban egy teljesen másik Farkas-falka futott ki a gyepre, amely az év mérkőzésén nagyszerű győzelmet aratott a 24 meccses győzelmi sorozattal Budapestre érkező osztrákok felett.
Visszavágtak a Farkasok
duffy.hu
Visszavágtak a Farkasok
Visszavágtak a Farkasok
duffy.hu
Visszavágtak a Farkasok

Budapest Wolves – Dodge Vienna Vikings II 42-35 (7-7, 7-14, 7-7, 21-7)
Helyszín: BVSC Stadion, Szőnyi út, Nézőszám: 400

VIDEO

Azok az amerikaifutball-szurkolók, akik más programot választottak ezen a napsütéses délutánon, egy tökéletes támadójátékot hozó, idegtépően izgalmas, Magyarországon ez idáig nem látott színvonalú találkozóról maradtak le.

A Vikings gyors passzokra épülő, tökéletességig fejlesztett támadójátékához végre felnőtt a Wolves támadógépezete, amely egyszerűen megállíthatatlannak bizonyult.

A magyar csapat kezdte a meccset támadással, és noha ez az offenzívájuk nem hozott pontokat, látszott, hogy ezen a meccsen a Vikings-védelemnek kapaszkodnia kell majd. Az osztrákok egy Philipp Jobstmann – Daniel Kovacs összjátéknak köszönhetően szereztek vezetést, amelyre Vasyl Yordan irányításával, majd egy yardos futásával válaszolt a budapesti csapat.

A második negyedben először ismét Jobstamnn-Kovacs pontok kerültek az eredményjelzőre, a Wolves blokkolta az extrapont kísérletet, majd egy futásokra épülő kőkemény drive végén Demeter István talált utat a célterületre. A félidő végén Daniel Stanzel egy kemény ütés hatására a gólvonalon vesztette el a labdát, majd arra a leggyorsabban eszmélő Sevan Sarian vetette rá magát, ezzel - a sikeres két pontos konverziót követően - beállítva a félidei eredményt.

A harmadik negyed osztrák támadással és pontokkal indult, Thomas El Badramani nagyszerű futásával két TD-nyi távolságra kerültek a csapatok. A gyors pontszerzés elengedhetetlen volt ekkor a Wolves számára és erről Yordan passza és Piros Krisztián elkapása gondoskodott.

A kiélezett küzdelmet a Wolves mind fizikálisan, mind mentálisan jobban bírta, előbb a labda elrúgására kényszeríttették az osztrákokat, majd Yordan pontos átadásának és Piros remek egyéni teljesítményének köszönhetően egy 60 yardos TD passzal kiegyenlítettek.

A Wolves interception felelőse, John Trikkas 28:28-nál leszedett egy Jobstmann-passzot, ezzel remek helyzetbe hozva a támadókat. Az ukrán irányító higgadtságának és helyzetfelismerésének, illetve Király Csanád elkapásának köszönhetően a játék vége előtt négy perccel 35-28-ra alakult az eredmény.

A gyors ellencsapás során Stanzel Jobstmann passzából egyenlített és 1:40-nel a meccs vége előtt az eredményjelző 35-35-t mutatott.

A Farkasok teljes csapata kézen fogva sorakozott fel az oldalvonalon, egy emberként buzdítva a támadókat utolsó nekirugaszkodásukra. Az ezen a napon tökéletesen működő támadójátékot a mérkőzés legjobbjának választott Demeter István koronázta meg azzal, hogy 14 másodperccel a hármas sípszó előtt a tojáslabdát célterületre cipelte. A meccs így egy négy másodperces Vikings támadáskísérlettel, egy Végvári András interceptionnel és remek 42-35-ös magyar győzelemmel zárult.

Az állás:
1. Gladiators 3 0 86-21
2. Vikings II 4 1 183-83
3. Wolves 3 1 97-75
4. Invaders 2 1 102-50
5. Bulls 1 2 34-54
6. Knights 1 2 28-115
7. Steelsharks 0 3 43-101
8. Titans 0 4 24-98
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik