A Szeged-Beton kiejtette az egrieket

Vágólapra másolva!
2012.02.08. 20:32
null
Az öldöklő küzdelem végén a kék sapkás szegediek örülhettek (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Szeged 10–9-re győzött az Eger otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 5. fordulójában. A kvartett másik szerdai mérkőzésén a Vasas Belgrádban 9–5-re kikapott a Partizantól. Az Eger kiesett, a Szeged viszont nagy lépést tett a továbbjutás felé.

EGER–SZEGED

Meglehetősen indulatos arccal mászkáltak az egriek a Szeged elleni vereséget követően: azon túl, hogy így kiestek a versengésből, a török-horvát bírópáros ténykedése is kiborította őket. Mondjuk a szegedieket is, de mivel ők győztek, annyira nem foglalkoztak velük. Mindazonáltal tény: botrányos volt, ami játékvezetés címén folyt a Bitskeyben szerda este a Bajnokok Ligája 5. fordulójában.

TOVÁBB AZ EMBERFÓR BLOGRA»

Fél perc elteltével már 1–1-et mutatott az eredményjelző, Hosnyánszky Norbert és Hegedüs Gábor személyében két olyan játékos talált be, aki korábban a másik csapatban játszott. Hegedüs mellesleg most szerepelt első alkalommal az Eger otthonában azóta, hogy tavaly nyáron eligazolt a hevesi megyeszékhelyről.

A mérkőzés első emberelőnyét az egriek egy rossz passzal elszúrták, a másik oldalon viszont Varga II Zsolt kiállítását követően Török Béla pillanatok alatt kihasználta a fórt.

A nyitó negyed második fele is látványos gólokat hozott, a vendégektől Somogyi Balázs, a hazaiaktól Kovács Gábor, majd Varga Zsolt lőtt pontosan, így nyolcpercnyi játék után 4–3-ra vezetett az Eger.

Lukas Seman a folytatásban kétgólosra növelte a hazai csapat előnyét, ám a nagyszünetig ezután már csak két szegedi találatot jegyezhettünk fel (Molnár és Török), semmi sem dőlt el tehát két játékrész után (5–5).

A fordulást követően lendületben maradt a Beton, amely visszavette a vezetést, két góllal azonban egyszer sem tudott „meglógni". Erre az utolsó negyed elején hatalmas esélye volt, Molnár Tamás ötméteresét azonban Szécsi Zoltán kivédte.

Gerendás: Az Eger olyan, mint a szex. Szinte biztos, hogy a hónap, és könnyen lehet, hogy az év egyik legjobb edzői kiszólása. Tovább »

A kihagyott vendéglehetőségeket Graham és Hosnyánszky büntette, ismét vezetett tehát az Eger (9–8).

Az utolsó fordulat azonban még hátra volt. Kayes egyenlítő gólja után mindkét csapat megszerezhette volna a sorsdöntő találatot, ám úgy tűnt, ez egyiknek sem sikerül. Tíz másodperc sem volt hátra a meccsből, amikor Somogyi lövése Szécsi kapujában kötött ki, ezzel a 26 éves játékos megnyerte a csatát a Szegednek. Az Eger kiesett, a Tisza-parti alakulatnak viszont elég egy pontot szereznie az utolsó fordulóban a Partizan ellen hazai pályán a továbbjutáshoz.

PARTIZAN BEOGRAD–VASAS

Nagy Viktor műtött válla szépen javul, ám a kapus még nem játékra kész, így Barabás Botonddal kezdődött a Vasas összeállítása. A BL-ben még rutintalannak számító kapus „beszedett" ugyan távolról egy-két gólt, jóval nagyobb problémát jelentett ugyanakkor, hogy támadásban nagyon vérszegény volt az angyalföldi alakulat. Az első két negyedben csak Katonás Gergely tudta mattolni a hazai kapust, a Partizan Milos Csuk vezérletével 4–1-re vezetett a mérkőzés felénél.

Sokat a harmadik negyedben sem javult a helyzet a piros-kékek szempontjából, ezt a nyolc percet ugyan nem veszítették el, de közelebb sem tudtak kerülni ellenfelükhöz.

A záró játékrész 5–2-es Partizan-vezetésről indult, és hiába zárkózott fel a Vasas 6–2-ről 7–5-re, ennél többre nem telt a vendégek erejéből. A mérkőzés utolsó percei is a belgrádiaknak sikerültek jobban, így 9–5-re nyertek.

„FÉLKEMÉNYEN NEM LEHET JÁTSZANI”


FÉRFI VÍZILABDA BL
C-CSOPORT, 5. FORDULÓ
ZF-EGER–A-HÍD-SZEGED-BETON 9–10 (4–3, 1–2, 2–3, 2–2)
Eger, 1600 néző. Vezette: Brala (horvát), Taylan (török)
EGER: Szécsi – Bátori, Biros, HOSNYÁNSZKY 2, VARGA II ZS. 1, Graham 2, Bundschuh. Csere: Seman 1, Kovács G. 1, Naganuma 1, Binder, Gerritse 1, Mezei
SZEGED: Baksa – Hegedüs G. 1, TÖRÖK 2, Bálint G., KAYES 2, Kunac 1, Kiss Cs. Csere: Juhász 2, SOMOGYI 1, Turzai, Younger, Molnár T. 1
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 14/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Binder (27. p.), Bundschuh (29. p.)
MESTERMÉRLEG
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: – Attól függetlenül, hogy ezt a meccset jól vagy rosszul vezették, minden mérkőzésen – általában a harmadik negyedben – eljön az a pillanat, amikor a játékvezetők úgy érzik, főszereplőnek kell lenniük. Labda nélkül nehéz gólt lőni, szóval talán nem is kellene annyi kiállítást adni labda nélkül – ezt jó lenne megérteniük a LEN vezetőinek is. Miért nem adjuk meg a vízben küzdő összes játékosnak a tiszteletet, hogy ne két majom döntse el a meccset helyettük?!
VINCZE BALÁZS, a Szeged edzője: – Nem ez az első alkalom a szezonban, amikor vesztesnek tűnő helyzetből tudunk fordítani és nyerni. Időkéréses fórok mentek el, nyolc hetes vezetésünknél ötméterest hibáztunk, ezzel adtuk meg egyáltalán az esélyt az Egernek. De ez már a múlt, egyetlen dolog számít, hogy nyertünk, és történelmet írhatunk. Remélem, Kunacnak nem tört el az orra másodszor is az idényben.
PARTIZAN BEOGRAD (szerb)–TEVA-VASAS-UNIQA 9–5 (2–0, 2–1, 1–1, 4–3)
Belgrád, Banjica uszoda, 2000 néző. Vezette: Borell (spanyol), Galkan (orosz)
PARTIZAN: Szoro – CSUK 3, Sz. Mitrovics 1, Alekszics 2, MILOS KOROLIJA 2, Radovics, Vujaszinovics. Csere: Vukicsevics, Rackov, Cuckovics, Dedovics, Mandics 1, Saponjics
VASAS: Barabás – Drasko Brguljan, Boskovic, Katonás 2, Steinmetz Á., Kiss G. 1, Decker Á. Csere: Vörös, Takács Bálint, Fülöp, Vámos 1, Steinmetz B. 1, Fazekas
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
IGOR MILANOVICS, a Partizan edzője: – Rendkívül fontos volt számunkra a mérkőzés, hogy jó helyzetbe kerüljünk a továbbjutás érdekében, amit a remek eredménnyel sikerült is elérnünk. Jobban játszottunk, mint a Vasas, noha előzetesen aggódtam, mert hét játékosom hiányzott a felkészülés alatt.
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: – Öt dobott góllal valóban nem könnyű meccset nyerni... Ellentétes félidőket láttunk, de az elsőben is megvolt az esélyünk arra, hogy egy gólnál ne legyen nagyobb a különbség. Sok volt a hiba a játékunkban, főleg elöl voltunk pontatlanok.
AZ ÁLLÁS
1. SZEGED-BETON VE 5 3 1 1 46–44 +2 10
2. TEVA-VASAS-UNIQA 5 2 2 1 47–45 +2 8
3. Partizan Beograd (szerb) 5 2 1 2 44–42 +2 7
4. ZF-EGER 5 1 4 35–41 –6 3
MENETREND – EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ (október 22.)
Partizan Beograd (szerb)–Szeged 8–9
Eger–Vasas 5–8
2. FORDULÓ (november 9.)
Szeged–Eger6–3
Vasas–Partizan10–10
3. FORDULÓ (november 26–27.)
Vasas–Szeged12–9
Partizan–Eger9–6
4. FORDULÓ (december 14.)
Szeged–Vasas12–12
Eger–Partizan12–8
5. FORDULÓ (2002. február 8.)
Eger–Szeged9–10
Partizan–Vasas9–5
6. FORDULÓ (február 15.)
Vasas–Eger
Szeged–Partizan
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik