A bombaformában játszó Szeged az Egert is bedarálta

Vágólapra másolva!
2011.11.09. 19:41
Címkék
A Szeged a papírformának megfelelően hazai pályán 6–3-ra legyőzte az Egert a vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának második fordulójában. Ezzel a szegediek két meccs után százszázalékosak, míg az Eger továbbra is pont nélkül áll.

Aljosa Kunac (fehér sapkában) két gólt szerzett a szegedieknél (Fotó: Czerkl Gábor)
Aljosa Kunac (fehér sapkában) két gólt szerzett a szegedieknél (Fotó: Czerkl Gábor)
Aljosa Kunac (fehér sapkában) két gólt szerzett a szegedieknél (Fotó: Czerkl Gábor)
Aljosa Kunac (fehér sapkában) két gólt szerzett a szegedieknél (Fotó: Czerkl Gábor)
Aljosa Kunac (fehér sapkában) két gólt szerzett a szegedieknél (Fotó: Czerkl Gábor)

 

Az utóbbi időben a legjobb formában játszó magyar csapatként számon tartott Szegedet az utóbbi időben a kulcsjátékosainak hiánya sem zökkentette ki, ráadásul három hete bajnokin már legyőzte az Egert 7–5-re. A bajnokságban, a kupában és a BL-ben is veretlen, idegenben győzte le a Partizant, ezért annak ellenére egyértelmű esélyesként várta a találkozót, hogy Bátori Bence meggyógyulásának és Kevin Graham visszatérésének köszönhetően az Eger az idén először játszott hiánytalan kerettel.

MAGASRA JUTNÁNAK A LÉPCSŐN

„Egy olyan csapat volt az ellenfelünk, amely nem ad fel egyetlen meccset sem, az utolsó pillanatig küzd – nyilatkozta a mérkőzés után Kiss Csaba, a Szeged játékosa. – Mi végig kézben tudtuk tartani a találkozót, és a fantasztikus védekezésünk- nek köszönhetjük, hogy nyertünk. Óriási fegyvertény a győzelmünk. Mindenkinek azt tudom mondani, hogy ez is egy győzelem, ez is egy lépcsőfok azon a lépcsőn, amelyen nagyon magasra szeretnénk jutni. Most egy kicsit örülünk, de már a következő feladatra, a hétvégi Magyar Kupa-elődöntőre készülünk.”

Molnár góljával a 2. percben vezetést szerzett, s bár a felgyógyult Bátori Bence egyenlített, Kunacnak köszönhetően az első negyed végén 2–1-re vezetett a Szeged. Kiss Csaba és Török Béla a másodikban háromgólosra növelte a hazai előnyt, de Bátori révén még szépíteni tudott az Eger (4–2).

A harmadik nyolc percben csak két szegedi gól született, Kunac és Aaron Younger volt eredményes (6–2), miközben hátul Baksa László halmozta a bravúrokat, és kapott gól nélkül zárta a negyedet.

A záró játékrészben a szegediek is pontatlanná váltak, de az Egerből csak Hosnyánszky Norbert volt eredményes, de a gólja csak szépségtapasz volt, a találkozót a 12 egri emberelőny (!) ellenére 6–3-ra megnyerte a Szeged, amely továbbra is százszázalékos. Az Eger pedig a második BL-veresége miatt nagyon nehéz helyzetbe került, lassan letehet a továbbjutásról.

A csoport másik mérkőzését, a Vasas–Partizan Beograd meccset 20 órától játsszák a Komjádi-uszodában.


VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZEGED BETON–ZF-EGER 6–3 (2–1, 2–1, 2–0, 0–1)
Szeged, Újszegedi Sportuszoda, 600 néző. V: Brala (horvát), Vasileiou (görög)
Szeged: Baksa – Kunac 2, Kiss Cs. 1, Hegedűs, Molnár T. 1, Somogyi, Turzai. Cs: Bálint, Kayes, Török 1, Varga P., Juhász Zs., Younger 1. Edző: Vincze Balázs
Eger: Szécsi – Bátori 2, Graham, Hosnyánszky 1, Varga II. Zs., Bundschuh, Biros. Cs: Kovács G., Naganuma, Binder, Gerritse, Seman, Mezei. Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 12/1
Gól – ötméteresből: 1/–, ill. –/–
Kipontozódott: Hegedüs (19.), Bálint (29.)
KÉSŐBB
TEVA-Vasas-UNIQA–Partizan Beograd (szerb)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik