Címvédőt vert meg idegenben a Szeged

Vágólapra másolva!
2011.10.22. 22:09
null
Bálint Gergő (jobbra) egyet vállalt a kilenc szegedi gólból (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
Fordulatos, izgalmas mérkőzésen egy góllal, 9–8-ra nyert idegenben a Szeged-Beton a címvédő Partizan Beograd ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának nyitó fordulójában.

 

A nyáron öt játékos távozott a most már a Bajnokok Ligája nevet viselő Euroliga címvédőjétől, igaz, ettől cseppet sem tűnt könnyűnek a Szeged-Beton dolga az első csoportmeccsen. A Benjica-uszodában ráadásul Molnár Tamás nem lehetett ott a vendégcsapatban, a háromszoros olimpiai bajnokot még a selejtezőkör utolsó mérkőzésén állították ki a játékvezetők, amiért egymeccses eltiltást kapott.

Az első negyedben két-két találat mellett a kimaradt helyzetek borzolhatták az edzők idegeit (2–2), majd a Szeged talált korábban magára. Kemény, de sportszerű védekezéssel és precíz támadásokkal kétgólos előnyt „építettek” maguknak nyolc perc alatt (3–5), majd ugyanennyi idő múlva már kétgólos hátrányba kerültek.

A térfélcsere után a Partizan pillanatok alatt megfordította az eredményt, 4–0-ra nyerte a negyedet, amihez kellett némi külső segítség is. Az orosz, török bírópáros vízilabdameccsen ritkán látható ítélettel egy támadás alatt három szegedit küldött ki a medencéből. (7–5)

Ez sem törte össze azonban a Szeged-Betont, sőt a záró negyed eredményéből ítélve inkább tüzelte a fiúkat. Előbb egyenlített a Szeged, majd Mitrovicsot brutalitásért kiküldték a bírók, így az utolsó négy percet emberelőnyben játszhatták a vendégek. Bálint, Török, az egész meccsen remeklő Kayes és Younger vette be Szoro kapuját. Bár a vége előtt még a hazaiak szépítettek az utolsó másodpercekben már ünnepelhettek a szegediek, a címvédő medencéjében.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Partizan Beograd (szerb)–Szeged-Beton 8–9 (2–2, 1–3, 4–0, 1–4)
Belgrád, 500 néző. Vezette: Tkacsenko (orosz), Taylan (török)
Partizan Beograd:Szoro – Csuk, Vujaszinovics 2, Mil. Korolija, Alekszics 1, Radovics 2, Mitrovics 3. Csere: Surányi.Vezetőedző: Igor Milanovics.
Szeged Beton: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac 1, Turzai, Kayes 2, Somogyi 1, Hegedüs. Csere: Younger 1, Török 2, Bálint 1, Lehmann.Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 17/5, ill. 9/4.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Mitrovics (27.), ill. Juhász (23.), Kiss Cs. (25.).
MESTERMÉRLEG

Vincze Balázs: – Emberfelettit nyújtottak ma a játékosaim, le a kalappal a fiúk előtt, ezért jöttünk Belgrádba. Bizonyítottuk, hogy nem a levegőbe beszéltünk, amikor azt mondtuk, hogy jó csapatunk lesz az idén. Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Eger–Vasas 5–8 (0–2, 4–1, 1–2, 0–3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik