Visszavágott a bajnoki döntőért a Vasas

Vágólapra másolva!
2011.10.22. 21:44
null
Küzdött az Eger, de a győzelem elérhetetlennek bizonyult számára (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A Bajnokok Ligája C-csoportjában Egerben vendégeskedett a Vasas együttese. A fővárosiak kezdték jobban a találkozót, de az Eger a második negyedre felszívta magát. A hajrát azonban jobban bírták a piros-kékek, és meggyőző fölénnyel győzték le idegenben az Egert.

A Bajnokok Ligájában megkezdődtek a csoportmérkőzések a legjobb tizenhat között. A C-csoportban pedig ritka az olyan mérkőzés, amelyen ne két magyar csapat találkozna, hiszen az Eger, a Vasas és a Szeged is ugyanabba a kvartettbe került, a Partizan Beograd mellé. Ma a Vasas látogatott Egerbe.

A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült. Rögtön a találkozó elején vezetést szereztek a vendégek, majd keretbe foglalva az első negyedet egy kiállítás után kettőre növelték előnyüket: remek centerezést követően Takács Bálint volt eredményes (0–2).

A második negyedben feljavult az Eger. Varga Zsolt éles szögből kapura zúdított lövése Nagy Viktor füle mellett talált utat a kapuba, Naganuma Acusi révén pedig az egyenlítő találatot is megszerezték az egriek, s ugyanígy tettek néhány perccel később. A hazai drukkerek örömére Biros Péter a negyed végén egy büntetőt is érvényesített, így első alkalommal a vezetett az Eger (4–3).

A fordulás után a Vasas is ötmétereshez jutott, de Szécsi Zoltán hárította Miho Boskovic büntetőjét, Biros Péter pedig a következő támadásban kettőre növelte a hazaiak előnyét. Biros első lövése lepattant a blokkról, de másodjára már nem hibázott a csapatkapitány (5–3).

Ezt követően azonban csak a Vasas szerzett gólt, méghozzá ötöt. Perceken belül egyenlített, szépen kihasználva, hogy a kiállítás után nem állt fel rendesen az egriek védelme, majd a negyedik negyedben háromszor is betalált, így fölényes sikert aratott Egerben, s revánsot vett a bajnoki döntőbeli kudarcért ellenfelén (5–8).

 

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
EGER–VASAS 5–8 (0–2, 4–1, 1–2, 0–3 )
Eger, Bitskey Aladár uszoda
Gólszerzők: Biros 2, Varga Zsolt 2, Naganuma, ill. Katonás Gergely 2, Brguljan, Vámos M. Takács B., Boskovic, Fülöp B., Kiss G.
Gól – emberelőnyből:11/1, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Takács B.
A csoport másik mérkőzésén
Partizan Beograd (szerb)–Szeged-Beton 8–9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik