A Vasas legyőzte a Szegedet, az Eger kikapott Belgrádban

Vágólapra másolva!
2011.11.26. 21:37
null
Kiss Gergely három remek góljával döntő érdemeket mondhat magáénak a Szeged legyőzésében<br />(Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában a C-jelű négyes magyar összecsapásán a Vasas pályaválasztóként nyert a pontveszteség nélkül álló Szeged ellen. Az Eger Belgrádban vendégeskedett, ahol háromgólos vereséget szenvedett. Gerendás György együttese továbbra is pont nélkül áll.

 

1. negyed

Remek első negyedet produkáltak a csapatok, gyakorlatilag nem is töltöttek, csak lőttek. A védekezésre kevesebb figyelem maradt, teljes egészében hiányoztak a durva faultok – talán az elmúlt hetek játékvezetői felfogása köszönt vissza a medencében –, így a sportág minden látványát és szépség bedobhatták támadásban az érintettek. A házigazdák háromszor, a vendégek egyszer vezettek az első felvonásban, amelynek végén a Vasasnál volt a minimális előny (4–3).

SZAVAZÁS

Hány magyar csapat jut be a férfi vízilabda BL-ben a negyeddöntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

2. negyed

Ismételt szegedi egyenlítést – már a harmadikat – követően a Vasas nagy pillanatai következtek. Kiss Gergely fórból, majd Vámos Márton és Vörös Viktor is eredményes volt – mindketten akciógólt lőttek –, így hárommal megugrott a házigazda. A rutinos Molnár Tamás azonban faragott a hátrányból a nagyszünetre (7–5).

3. negyed

Gyors góllal kezdte a Szeged a harmadik játékrészt – Török Béla úszott meg –, de Decker Áron emberelőnyös találatával gyorsan válaszolt a Vasas. Ezt követően hosszú percekig nem esett újabb gól. Ekkor már a védekezések is összeálltak, keményedtek – még mindig jócskán a sportszerűség határán belül –, de a támadásokból is hiányzott a korábban látott erő. A nagy hajtásban mintha picit fáradtak volna a játékosok mindkét oldalon. A Vasas Kiss Gergely negyed végén szerzett újabb góljával így is háromgólos előnnyel várhatta a negyedik negyedet úgy, hogy Aaron Younger bombája után a kapufáról levágódó bomba a képzeltbeli gólvonalon hullámzott egy keveset, amíg a fiatal Barabás Botond begyűjtött (9–6).

4. negyed

Joseph Kayes ismét a szegediek reményeit csillantotta fel, de miután a Vasas addig is jól záró védekezése a folytatásban szinte tökéletesen dolgozott, meglépett a házigazda. Négy perccel a vége előtt néggyel vezetett a Vasas, vajmi kevés esélyt hagyva a vendégek számára. A hajrá perceiben biztos vezetése tudatában a Vasas már az idővel is játszott. A hazai játékosok nem erőltették a lövéseket, amíg lehetett, járatták a labdát (12–9).

A Szeged két győzelem után először nem jutott három ponthoz, a Vasas továbbra is őrzi veretlenségét.

Partizan Beograd–Eger

A belgrádi találkozó elején kétszer vezetett az Eger, de mindkétszer fórból egalizáltak a házigazdák, majd a felvonás végére már kétgólos előnyt szereztek maguknak. A második játékrész döntőnek is bizonyult, a 2–0-s részeredmény a Partizan négygólos előnyét jelentette a félidőre. A harmadik játékrész végén két egri gólnak köszönhetően mínusz háromra zárkózott fel a vendégcsapat, de a hajrában már szűken mérték a gólokat a felek (9–6).

FÉRFI VÍZILABDA BL, CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
TEVA-VASAS-UNIQA–SZEGED-BETON VE 12–9 (4–3, 3–2, 2–1, 3–3)
Komjádi uszoda, 1600 néző. V: Borell (spanyol), Vlasic (horvát)
VASAS: Barabás - Boskovic 1, Katonás 1, Drasko Brguljan 1, STEINMETZ Á. 2, Decker Á. 1, KISS G. 3. Cs: Vörös 1, Takács Bálint, Steinmetz B., VÁMOS 2, Fazekas, Fülöp. Edző: Földi László
SZEGED: Baksa - Hegedüs G. 1, Somogyi 1, Kunac, Molnár T. 2, Juhász Zs., Turzai. Cs: YOUNGER 2, Kiss Cs. 1, Török 1, Kayes 1, Varga P., Lehmann. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 10/5
Kipontozódott: Turzai (26. p.), Takács Bálint (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Nagy győzelem volt. Fegyelmezetten játszottunk, és úgy gondolom, a védekezésünk érvényesült, mindenki stabilan védekezett a csapatból. Egyéni hibák előfordultak, de az alap megvolt, amire lehetett építkezni. Elbizonytalanítottuk a lövőket, ezért tudott Botond is jól védeni.
Vincze Balázs: – Borzasztó nehéz lesz hasonló jó sorozatot produkálni, de nem is kell. Mostantól minden meccsnek más a jelentősége, mint a szezonkezdetkor volt, minket is másként figyelnek, és nekünk is más van a fejünkben. Most nem sikerült azt a játékot nyújtanunk, amelyet megszoktak tőlünk, ez egyrészt a mi hibánk, másrészt a Vasas érdeme.
PARTIZAN BEOGRAD (SZERB)–ZF-EGER 9–6 (4–2, 2–0, 2–3, 1–1)
Belgrád, 500 néző. V: Paoletti (olasz), Koryzna (lengyel)
PARTIZAN: Szoro - CUK 2, Vujaszinovics 1, Milos Korolija, Alekszics 1, RADOVICS 2, MITROVICS 2. Cs: Mandics, Surányi, Dedovics 1, Cuckovics, Vukicsevics, Obradovics. Mb. edző: Uros Sztevanovics
EGER: Szécsi - Graham, Hosnyánszky, Bundschuh, Seman 1, Biros 1, Bátori 1. Cs.: Gerritse, Kovács G. 1, Varga Zs. 1, Naganuma, Binder, Mezei 1. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól emberelőnyből: 10/5, ill. 9/1.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Bundshuh 22, Gerritse 26, Binder (27., ) Akeszics (30.).
MESTERMÉRLEG
Uros Sztevanovics: – Nagyon jól védekeztünk kevés gólt kaptunk. Lehet, hogy többször is betalálhattunk volna de elégedett vagyok az eredménnyel. Fontos győzelmet arattunk, nagy lépést tettünk a továbbjutás felé ebből a négy jó csapatos csoportból.
Gerendás György: – Csak annyit szeretnék mondani, hogy abban a vízilabdában, ahol a játékvezető egy teljes védelmet pontoz ki, nem biztos, hogy részt akarok venni. Meg kell nézni a felvételekt, kilenc, labda nélküli kiállítást kaptunk, ebből három bekkünk is kipontozódott.
AZ ÁLLÁS
1. Vasas 3 2 1 30–24 7
2. Szeged 3 2 1 24–23 6
3. Partizan 3 1 1 1 27–25 4
4. Eger 3 3 14–23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik