Vízilabda: Biros Péter belépője – ez volt A nemzet aranyai legviccesebb jelenete

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.04.19. 08:27
Április 20-ától látható a magyar mozikban A nemzet aranyai című film, amely a zsinórban három olimpiai bajnoki címet nyerő vízilabda-aranygeneráció történetét dolgozza fel. A sajtóvetítés napján Biros Péterrel beszélgetett az NSO Tv, akihez talán az alkotás legviccesebb pillanatai köthetők.  

Amikor Biros Péter először kapott meghívást Kemény Dénestől a magyar férfi vízilabda-válogatott keretébe, és belépett az edzőtábor ajtaján, mindenki ugyanazt a kérdést tette fel: ő meg kicsoda? Mondjuk, a korábbi kézilabdást egyáltalán nem zavarták a kérdően rá néző tekintetek, lazán vette ezt is, mint akkoriban minden mást. Nagyjából így emlékeztek vissza a társak a háromszoros olimpiai bajnok belépőjére, akit természetesen erről is megkérdeztünk A nemzet aranyai sajtóbemutatója után.

„Bekerülni ebbe a csapatba, a tagjának lenni, ez volt nekem a legfontosabb” – mondta azzal kapcsolatban, hogy a forgatás során az volt a legérdekesebb, hogy kiderült, mindenki mennyire másképpen élte meg az együtt töltött időt, az elért sikereket, és kinek mi volt a fontos benne, amelyet felidézett a mozikban április 20-tól látható filmben.

Emellett videónkban szó esik arról is, hogy tényleg a csapat»atombombája« volt-e, illetve külön kitérünk Pekingre, ahol a döntő előtt a fiatalokat azzal nyugtatta, hogy»ez is csak egy meccs« – amelyen azért lőtt egy máig emlékezetes gólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik