Férfi vízi: Nem vagyok varázsló, az alap dolgokra helyeztük a hangsúlyt – Biros Péter

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 15:14
Sike József és Biros Péter (Fotó: Balogh László)
A március elején kinevezett Biros Péter irányításával a Digi-Eger férfi vízilabdacsapata mindkét eddigi mérkőzését megnyerte az ob I alsóházában, a játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakember pedig mindig csak a következő találkozóra tekint előre.

„Nem vagyok varázsló, az alap dolgokra helyeztük a hangsúlyt, a védekezés a legfontosabb, támadni meg majd valahogy támadunk. Ez többé-kevésbé sikerült, az alsóházban minden mérkőzés nyerhető, mi viszont mindig csak a következő találkozóval foglalkozunk” – mondta a Kossuth Rádiónak Biros Péter, aki korábban szakmai igazgatóként dolgozott a klubnál.

„Azt szeretném, ha egy mérkőzésen belül a váratlan dolgokra is jól tudnánk reagálni, ha rendszerben, taktikailag is jól működnénk. Persze nagyon fontos a fizikai felkészültség is” – fogalmazott a szakember.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, egyelőre semmilyen konkrétum nincs a folytatásról, először szeretnék a lehető legjobb eredménnyel lezárni az idényt.

Az olimpiára készülő női és férfi magyar válogatott esélyeit illetően úgy fogalmazott, nagyon nehéz jóslásokba bocsátkozni, mivel mindkét mezőnyben hét-nyolc erős csapat van. Hozzátette, az olimpia igazából majd a negyeddöntőkkel veszi kezdetét, a két gárda előtt ott a lehetőség, hogy aranyérmet nyerjen, és nyilvánvalóan azért dolgoznak a játékosok és a stábok, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik