Férfi vízi BL: az OSC négy góllal kikapott Marseille-ben

L.G., CS. M.L.G., CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 20:21
null
Kikapott az OSC (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az OSC Újbuda 13–9-re kikapott idegenben a CN Marseille-től a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, kedden. 

Nehéz eldönteni, hogy az egyoldalú bíráskodás vagy a mérkőzést borzalmas hangon végiggajdoló marseille-i hangosbemondó volt idegesítőbb az OSC kedd esti Bajnokok Ligája-meccsén. Mondjuk, miután a sporik megtolták a hazaiak szekerét a kiállításokkal (a második negyed közepén 9–3 volt a fórmutató), már visszavettek, a hangosbemondó viszont nem lankadt. Persze a fahangú énekléstől még lehetett volna nyerni.

Akárcsak a két csapat decemberi meccsén, ezúttal is a Marseille irányított, az OSC azonban egyáltalán nem játszott olyan alárendelt szerepet, mint majd' négy hónapja. Az újbudaiaknak leginkább azzal volt gondjuk, hogy eleinte a kevés fórból sem lőttek be semmit, így pedig ellépett az ellenfél. Varga Dániel együttese (a képen Manhercz Krisztián) becsülettel küzdött a folytatásban, ám amikor felcsillant a remény, hogy sikerülhetne visszakapaszkodni egy gólra, hiba csúszott a támadásba, a franciák balkezese, a korábban Szolnokon is megforduló Hugo Crousillat pedig rendre lőtt egy-egy indokolatlanul nagy gólt.

A negyedik negyedben, 10–8 után ismét felcsillant a pontszerzés reménye az OSC előtt, de a végjáték a franciáké volt, akik a játék képe alapján megérdemelten nyertek, még ha a 13–9-es eredmény kicsit túlzó is. Az újbudaiak átmenetileg leszorultak a nyolcas döntőt érő negyedik helyről, de mivel a következő fordulóban OSC–Hannover meccset rendeznek, gyorsan vissza is vehetik az áhított pozíciót.     

VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT , 11. FORDULÓ
CN MARSEILLE (francia)–
GENESYS OSC ÚJBUDA 13–9 (3–1, 3–2, 3–3, 4–3)
Marseille. V:
Ohme (német), Schwartz (izraeli).
MARSEILLE:
LAZOVICS – Marion-Vernoux 1, PRLAINOVICS 2, Vukicevic 1, VERNOUX 1, CROUSILLAT 5, Csucskovics. Csere: I. Kovacsevics 1, Bodegas, SZPAICS 1, Bouet 1, Olivon. Edző: Milos Scsepanovics
OSC: LÉVAI – Vigvári Vince 2, MANHERCZ K. 2, Csacsovszky E. 1, Hárai 1, BURIÁN 2, Várnai. Csere: Dala D., Bundschuh 1, Aranyi M., Sziládi, Salamon F. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből:
14/8, ill. 12/5.
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –.
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/1.
Kipontozódott:
Bundschuh (25. p.), Aranyi M. (25. p.), Marion-Vernoux (26. p.), Dala D. (27. p.), Sziládi (30. p.), I. Kovacsevics (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Annak ellenére, hogy a Marsielle volt az esélyesebb, csalódott vagyok, mert későn kezdtünk el azon a hőfokon játszani, ami szükséges az ilyen mérkőzéshez. Addigra kialakult a különbség, nem feltétlenül az eredményben, mert néha közelebb jöttünk, de játékban igen. A második negyed legvégén kezdtük el felvenni azt a ritmust, amire szükség van ilyenkor, de a Marseille ellen ez kevés. Most pihenünk, és készülünk a szombati, Szolnok elleni bajnoki elődöntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik