Férfi vízilabda BL: Barcelonában nyert, továbbra is hibátlan csoportjában a Fradi

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 20:45
null
Továbbra is hibátlan a zöld-fehér együttes (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros 10–8-ra nyert a Barceloneta vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének 3. fordulójában.

 

A forduló rangadóját rendezték meg szerda este Barcelonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. csoportkörében, hiszen a négyes döntőbe várt két csapat, a Barceloneta és az FTC-Telekom csapott össze. Az első negyedben azonban olyan érzésük lehetett a nézőknek, mint a vasárnapi Manchester City–Arsenal Premier League-rangadón, ugyanis mindkét csapat alaposan felkészült a másikból, és el is rontotta ellenfele játékát. A zöld-fehérek Fekete Gergő centerakciógóljával szereztek vezetést, amire Alberto Munarriz válaszolt, és ezzel össze is foglaltuk az első nyolc perc eseményeit. Mindkét együttes jól védekezett, az egyetlen különbséget az jelentette, hogy azért Unai Aguirre kapott lövéseket, Vogel Soma előtt viszont jobban szűrt a ferencvárosi fal. 

A második szakaszban sem változott a játék képe, ezúttal Német Toni centerezett gólt érően, amire a világklasszis Felipe Perrone felelt betörés után. Ezután először vezetett a Barceloneta, a nagyobb bajt az jelentette, hogy Aguirre elkapta a fonalat, még Dusan Mandics büntetőjét is kivédte. Aztán a sporik rájöttek, hogy a Fradinak is lehet emberelőnyt adni, egymás után kettőt is a kapuba varázsoltak a zöld-fehérek, így 4–3-ra vezettek a nagyszünetben. Két negyeden át három gólon tartani a Barcelonetát nem volt rossz előjel a folytatásra.

Sztilianosz Argiropulosz góljával gyorsan kettő lett közte, Munarriz pedig elhibázott egy büntetőt – Vogel Somától már tartanak a lövők, a spanyol játékos a kaput sem találta el. Aztán Luke Pavillard kiosztott egy gólpasszt, majd gólt lőtt, így elolvadt az előny. Persze ha lehetett választani, inkább ő maradjon szabadon, mint Perrone… A zöld-fehérek világklasszisa, Varga Dénes is villant egyet, de Munarriz fórból egyenlített, 6–6-ról kezdődött az utolsó negyed.

Ekkor végre sikerült kilyukasztani Aguirrét. A Fradi 4–1-gyel rúgta be az ajtót, Argiropulosz és Varga Dénes után Fekete villant kettőt, a Ferencváros pedig nem szokott két perc alatt háromgólos előnyt leadni, bárki az ellenfél. A Barceloneta visszajött kettőre, majd Elvis Fatovic időt kért. Ekkor elképesztő káosz lett úrrá a medencében, a zöld-fehérek pillanatok alatt megszerezték, majd elveszítették a labdát, és amíg azt reklamálták, hogy Alejandro Bustos a víz alá vitte a labdát, Perrone a kapuba lőtt. Csakhogy ez semmit sem ért.

Egyetlen ferencvárosi tudta, mi történik éppen, ő pedig Nyéki Balázs vezetőedző volt, aki Jansik Szilárd labdaszerzésének pillanatában időt kért. Tökéletes ütemű megmozdulása után minden semmissé vált, ami a labdaszerzés után történt, Perrone bukta a gólját, a Barceloneta pedig a mérkőzést, és lehet, hogy a négyes döntőt is.

A fenomenálisan védekező Ferencváros teljesen megérdemelten győzött 10–8-ra, és két héttel azután, hogy története során először győzött Bresciában, Barcelonában is meglett az első siker. A hibátlan zöld-fehérek fél lábbal már ott vannak a négyes döntőben.

VÍZILABDA
Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntős kör
Barceloneta (spanyol)–FTC-Telekom Waterpolo 8–10 (1–1, 2–3, 3–2, 2–4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik