Fucsovics négy szettben kikapott Goffintől, Belgium nyerte a párharcot

KLEIN RON (LIEGE)KLEIN RON (LIEGE)
Vágólapra másolva!
2018.02.04. 13:25
null
Fucsovics Márton jó meccset játszott David Goffinnel, de a bravúr elmaradt (Fotók: Zádor Péter)
A Davis-kupa világcsoportjának nyolcaddöntőjében a szombati magyar páros győzelem után a negyedik mérkőzéssel folytatódott a Belgium–Magyarország találkozó: a két válogatott legjobbja, azaz a világranglistán 7. helyen álló David Goffin és a 63.-ként rangsorolt Fucsovics Márton küzdelmében utóbbi négy játszmában (7:5, 6:4, 3:6, 6:2) kikapott. Ezzel eldőlt, hogy csapatunk biztosan vereséget szenved a tavalyi döntős házigazdától.

DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NYOLCADDÖNTŐ (LIEGE)
BELGIUM–MAGYARORSZÁG3–2
David Goffin–Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 3:6, 6:2
Julien Cagnina–Piros Zsombor 3:6, 6:7 (3–7)

Nagyjából 2500-an látogattak ki vasárnap a liege-i Country Hallba, hogy megünnepeljék Belgium negyeddöntőbe jutását a Davis-kupa világcsoportjában – de 150 magyar is elfoglalta a helyét, bízva abban, hogy Fucsovics Márton ismét fantasztikus bravúrt mutat be.

Minimális volt ennek az esélye, hiszen a 25 éves nyíregyházi játékos 7 óra 13 percet töltött a pályán az elmúlt két napon, míg ellenfele, a világranglista-7., vb-döntős David Goffin csupán 1 óra 32-t. Ráadásul a hazaiaknak elég volt Goffin győzelmét kiszurkolniuk, hiszen pénteken mindkét egyéni mérkőzést ők nyerték, csupán a szombati páros találkozón tudott szépíteni Fucsovics és Balázs Attila.

Az biztos volt, hogy sok múlik majd a legjobb magyar férfi teniszező adogatásain, különösen az első szerváin, hiszen fizikailag nem bírta volna a hosszú labdameneteket, ezért le kellett rövidítenie azokat. Persze Goffin sem szeretett volna 20 ütéses pontokat, labdái pedig olyan gyorsak és pontosak voltak, amilyenekkel Fucsovics még nem sokszor találkozott karrierje során.

FUCSOVICS: ÖRÜLÖK, HOGY JÓ MECCSET TUDTAM JÁTSZANI

„Meg akartam nyerni ezt a mérkőzést, de nem véletlenül hetedik a ranglistán Goffin. Kiadtam magamból mindent, tényleg az utolsó energiatartalékaimat is felhasználtam, ám a fontos pontoknál emelni tudta a szintet. Nagyon jól adogatott, stabilan teniszezett, azt azonban nem éreztem, hogy sokkal gyorsabban játszott volna, mint én. Az első játszmában fel kellett vennem a ritmust, de aztán egyre jobban ment a játék. Valóban nagyon fáradt voltam, én több mint hét órát töltöttem a pályán, ő pedig másfelet, viszont örülök, hogy egy jó mérkőzést tudtam kihozni az egészből. A harmadik szettben mondhatni átment rajtam ez a fáradtság, a negyedikben pedig volt esélyem visszajönni kettő egynél, ám ütött három ászt…

Ezért áll ott a ranglistán, ahol. Pénteken még nem éreztem annyira a labdát és a pályát, a lábujjsérülésem miatt keveset tudtam készülni – most Goffinnel egészen máshogy, jobb ritmusban tudtunk játszani. Jó volt ennyi ember előtt pályára lépni, köszönöm a magyar szurkolóknak, akik eljöttek velünk Liege-be. Még ma este repülünk haza, szerdán pedig már a budapesti challengertornán játszom Balázs Attila ellen az első fordulóban.”

A nagyszerű belga B-közép támogatását élvező Goffin először 3:2-nél vette el ellenfele szervajátékát, de Fucsovics rögtön egyenlíteni tudott – kár, hogy lélektanilag magyar szempontból a legrosszabbkor, 6:5-nél brékelt ismét a belga, így övé lett az első játszma.

Ebből meg az is következett, hogy Goffin kezdhetett szerválni a második szettben. Ennek a jelentősége 5:4-es vezetésénél érződött, amikor ismét Fucsovicson volt a nyomás, a játszmában maradásért kellett adogatnia – sikertelenül. Ellenfelét ugyanis pont ezért rangsorolják a legjobb tízben a világranglistán: akkor csap le, amikor igazán fontos, így aztán nem hagy esélyt a másik térfélen küzdőnek a javításra.

És a harmadikat megint ő kezdte…

Fucsovics viszont rögtön elvette Goffin adogatását, tehát a kezébe is kerülhetett volna a szett – sajnos a belga azonnal egyenlített, ráadásul a magyar játékos láthatóan egyre fáradtabban próbálta meg beérni a labdákat. Ugyanakkor a párharc, sőt talán a teljes forduló legszebb pontját ő nyerte meg: láb közötti átemelését Goffin még visszakaparta, de a sokadik nehéz labdát már nem tudta a vonalon belülre ütni, így ismét brékelőnybe került a magyar!

Mi több, 5:3-nél végre ő nyerte meg a fontos játékot Goffin szervagémében, ami már csak azért is fontos volt, mert ezáltal – először a meccsen – ő kezdhette az új szettet. És az sem mellékes, hogy játszmát nyert egy top 10-es teniszező ellen, aki hazai pályán, 3 ezer belga előtt játszhatott – ez sem kis bravúr ám.

Sajnos a negyedik szett rosszul indult, Goffin 1:1-nél elvette Fucsovics adogatójátékát, majd ezt az előnyt meg is tartotta a végéig, sőt bámulatos játékkal növelni is tudta – 7:5, 6:4, 3:6, 6:2 lett a vége.
A magyar férfiválogatott 1996 után ismét a világcsoportban szerepelhetett, ráadásul 1994 óta az első meccssikerét aratta – párosban pedig sohasem ünnepelhettünk még –, de a tavalyi döntős Belgium túl nagy falatnak bizonyult idegenben.

Ettől függetlenül van még esély a legfelső osztályban maradásra: szeptemberben a kontinentális zónák I. csoportjainak valamelyik áprilisi győztesével találkozunk.

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA – A TUDÓSÍTÓ: HARMATH ÁKOS

David Goffin–Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 3:6, 6:2

Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét, hamarosan jelentkezünk a Julien Cagnina–Piros Zsombor találkozóval.

4. JÁTSZMA

8. JÁTÉK

Goffin adogat. Outra fogadja Fucsovics az első szervát, 15:0. Goffin hozza a másodikat, a harmadikat viszont elrontja, szélesre tesz egy fonákot, 30:15. Aztán egy tenyerest is, 30 mind. A végére még egy szenzációs egyenessel jut bréklabdához Fucsovics – a challenge is bent látta. Aztán viszont Goffin gyorsan fordít és meccslabdához jut ismét.

Ezt pedig már megcsinálja egy jó szerva után, 6:2.

Ezzel Goffin megnyeri a mérkőzést, és Belgium továbbjut a negyeddöntőbe, ahol az Egyesült Államok lesz majd az ellenfél. A magyar válogatott áprilisban kap majd ellenfelet a világcsoportban maradásért.

7. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Most már mind sikerül Goffinnek. Befutja Fucsovics jó rövidítését és viszi a pontot, aztán a második pontnál Fucsovics hibázik. Két labdára a meccslabdától Goffin. Fucsovics is hoz egy pontot, 30:15,majd egy jó második szervával 30 egál. Hosszú labdamenet után Fucsovics hálót üt, meccslabda!

Kiüti Goffin az elsőt, széles, 40:40. Megint rosszul találja el Fucsovics, meccslabda újra. Ezt is hárítja Marci! Fucsovics előny, jó lenne még ezt a játszmát is behúzni.

Egy jó szervával meg is van, 5:2.

6. JÁTÉK

Goffin adogat. Ász értékű szervával nyit a belga, majd egy jó szervaröptével folytatja, 30:0. Hosszabb menet végén jól rövidít Goffin, Fucsovics el sem indult rá. Három labda az 5:1-hez. Semmire hozza a belga, 5:1.

5. JÁTÉK

Fucsovics adogat. A belga viszi az első pontot,Fucsovics a másodikat, aztán egy újabb Fucsovics-hiba után 15:30, Nagyon későn mondott outot a vonalbíró, Goffin ütésénél, a belga challenge-et kért, nem volt igaza, itt a pont, 30:30.

Fucsovics jó fonákját nagyon megkontrázta Goffin egy rövidítéssel, bréklabda. Elrontja Fucsovics, pedig nyerő helyzetben volt, könnyelműen a hálóba ütött, 4:1.

4. JÁTÉK

Goffin adogat. Az első pont a belgáé, a második Marcié, majd egy jó fogadás után Fucsovics kiváló tenyeressel viszi a pontot, 15:30. Hosszú menet végén a belga jól teszi vissza neki a labdát a sarokba, amire Marci egy remek fonákkal válaszol, bréklabda, 30:40!

Ásszal hárítja a belga, Marci challenge-et kér, de telibe nyomta a vonalat a belga. Sweeney bíró lejön a székéből, röviden magyar Fucsovicsnak. Egyenlőről folytatjuk.

Ász, újabb challenge, ez is csípte a vonalat, nagyon kívülről, de csípte. Elfogytak Fucsovics challenge-ei. Goffin végül „csak az íze végett” ásszal hozta a gémet, 3:1.

3. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Hosszú menet végén Fucsovics hosszút üt, nem kér challengee-t, 0:15. Aztán üt egy kettős hibát... 0:30.Goffin most fogadó-tréninget tart, már 0:40. És végül semmire veszi el Fucsovics adogatását a belga... 2:1

Köves Fucsovicsot egy "Tartsd a szervád, gyerünk!"-kel küldte pályára a negyedik szettre – érkezik az infó Klein Rontól.

2. JÁTÉK

Goffin adogat. Szervaedzést tart Goffin, pillanatok alatt 40:0. Gyakorlatilag egy ász mellett három ász értékű adogatással semmire viszi a gémet, 1:1.

1. JÁTÉK

Fucsovics adogat. A játszma első pontja a belgáé, Marci ütött a hálóba, 0:15. Fucsovicsé a második pont, a belga ütött szélest. Fucsovics rontja az első szerváját, de javít a másodikkal, 30:15.Két szép egyenes után jól rövidít Fucsovics, a belga szélesen válaszol, aztán Marci ásszal be is fejezi, 0:1.

37 percig tartott a harmadik játszma. Egy perccel több mint két órája folyik a meccs.

3. JÁTSZMA

9. JÁTÉK

Goffin adogat. Egy rontott fonák a belgánál, 0:15.Óriási tenyeressel semmi 30 Marcinak! A belga is tud szépet ütni, jó fonák, 15:30. Goffin elüti az újabb fonákot, két brék- és játszmalabda Fucsovicsnak!

Egy okos alapvonalra tett ritörnnel, 3:6 Marci megnyeri a harmadik szettet!

8. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Nehéz egy kicsit csendre inteni a közönséget, de csak sikerül a főbírónak. Ásszal kezd Marci!Aztán egy újabb remek szerva után gyorsan leteszi az ellenkező oldalra, Goffin nem érhet oda, 30:0.Két jó tenyeres után egy ász, és meg is van a gém. 3:5. 72 másodperc alatt...

7. JÁTÉK

Goffin adogat. A belga is hozza az első két pontot, a másodiknál szép szerva-röpte játékkal, aztán Fucsovics próbált volna támadni Goffin második szervájára, de nem jött be, 40:0. Utána viszont bejött a jó ritörnt, 40:15. Újabb jó fogadás után Fucsovics azonban hálót üt, 3:4.

6. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Két pont Fucsovicsnál, aztán egy hiba, 15:30. Fucsovics újabb szervája 202 km/h-val ász, aztán Goffin ront, Fucsovics simán hozza 15-re a szerváját, 2:4!

5. JÁTÉK

Goffin adogat. Fucsovics outot üt, majd Goffin is, 15:15. Ásszal felérő szerva a belgától, 30:15. Aztán még egy, 40:15. Fucsovics remek fogadása után jól fejezi be a pontot, 40:30.Kétszer is az alapvonalat találta el Goffin, harmadszorra nem sikerült neki, kiütötte, egyenlő.Ász értékű szervája után adogatóelőny, és végül újabb jó adogatással hozza a gémet, 2:3!

4. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Jó lenne hozni az adogatást. Új labdákkal folytatjuk. Egy hosszú nyesett fonákot Goffin nem tud visszaadni, 15:0.Marci egy ász értékű szervával folytatja, majd egy kettős hiba után két sima ponttal hozza a játékot Fucsovics, 1:3.

3. JÁTÉK

Goffin adogat. Gyorsan megcsinálja az első pontját. A második egy hosszú-hosszú menet végén Marcié, Goffin ütött nagyon széleset, a párosfolyosón kívül landolt a labda, 15:15. Sőt, Goffin megint széleset üt, 15:30.

Micsoda labdamenet! Óriási, láb közötti emelés, szép elütések, hát mögötti mentés, a végén Marci támadja meg a hálót, se egy jó rövidítés után Goffin hosszút üt, 15:40, két bréklabda!

Az elsőt hárítja a belga, de a második megvan, 1:2!

2. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Óriási labdamenet végén a belga egy kereszttel próbálkozik, de szélesre üti, 15:0! Fucsovics is üt egy outot. 15:15. Már Goffinnél az előny, 15:30. Nagyon hosszú labdamenet végén Fucsovics elrontja a fonákot, széles, 15:40, két bréklabda.

Marci challenge-et kér a szervájára, s jól teszi, bent volt. Újrajátszható a pont, a végén Fucsovics a hálót üti, Goffin visszabrékelt, 1:1.

1. JÁTÉK

Goffin adogat. Fucsovics hozza az első pontot, aztán Goffin üt egy kettős hibát, 0:30. Két jó fonák után egy remek elütés, három brélabda! Az elsőt hárítja a belga egy mozgalmas labdamenet végén. A második megvan! Fucsovics a vonalra tesz egy szép elütést, amit a belga ugyan beér, de csak a hálóba tudja tenni, 0:1!

41 perc volt a második szett.

2. JÁTSZMA

10. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Miután a rövid pihenőben egy új garnitúra vonalbíró érkezett, folytatjuk is. Remek tenyeres elütés Fucsovicstól, 15:0. Goffin jól védekezik, Fucsovics pedig a hálóba püföl egy tenyerest, ezért kár volt. Újabb tenyereshiba Marcitól, most szélesre ütötte, 15:30.

Nagyszerű tenyeres keresztütés Fucsovicstól, Goffin elcsúszott, de nincs baja, tudja folytatni, 30 egál. Bumm, ott egy ász, 40:30! Itt meg egy hiba Fucsovicstól, 40 mind. Fucsovics második szerváját megtámadja Goffin, Marci széleset üt, játszmalabda!

Az elsőt megcsinálja a belga, Fucsovics a hálóba üt, 6:4.

9. JÁTÉK

Goffin adogat. Ő is ásszal kezd – neki a második volt. Ász értékűvel folytatja, 30:0 Még egy ász. Sorminta, 40:0. Vége a sormintának, Fucsovics jó ritörnje után egy remek egyes elütéssel szerzett pontot, 40:15. Bombázó, Goffin 207 km/h-s szervája után ott a gém, 5:4.

8. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Remek ásszal kezd Fucsovics, ebből a fajtából az ötödiket ütötte, 15:0. Egy ász értékűvel 30:0. Mázlival, 40 semmi: a hálón megpattanó labdát Goffin nem érte el. Goffin jó fogadás után tenyeressel szerezte az első pontját a játszmában. S az utolsót is, mert a belga csúnyán szélesre tesz egy könnyű tenyerest, 4:4!

7. JÁTÉK

Goffin adogat. Jól kezdett a belga, aztán flegmán folytatja egy röptével, amit Fucsovics remek keresztütéssel büntet, 15:15. Újabb remek Fucsovics-játék után 15:30, aztán Goffin másodikra olyan szervát üt, amit Marci csak a hálóba tud fogadni, 30 egál. Sőt, 40:30. majd egy jó fonákot Fucsovics nem tud rendesen visszatenni, így Goffin egy keresztütéssel viszi a gémet, 4:3.

6. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Ásszal kezd. Egy gyors ponttal már 30:0. Becsúszik egy kettős hiba, 30:15. Utána viszont tanári röptével 40:15, majd egy ász. Illetve ...challenge. Goffin kérte, nem jól ítélte meg, a szerva bent volt, 3:3!

5. JÁTÉK

Goffin adogat. Fucsovics remekül irányított az első labdamenetben,több jó tenyeressel kiszorította belgát, aki végül már csak a hálóba tudott ütni. 0:15. Aztán Goffin gyorsan hozza az első pontját. Meg a másodikat is, 30:15.

Elképesztő labdát futott be Fucsovics Goffin jó szervája után,de a belga végül befejezte a poént, 40:15. Egy ász értékű szervával hozza a gémet a belga, 3:2.

4. JÁTÉK

Fucsovics adogat. A pihenő után az első szerváját a hálóba üti, a második után meg Goffin csinál pontot, 0:15. Ajajj, hosszabb labdamenet végén Fucsovics milliméterekkel ugyan, de elvéti a vonalat, széles, 0:30. Két jó ponttal azonban visszajön a magyar fiú, 30:30.

Megint Marci hibázott a hosszú menet végén, több keresztütés után egyet elmér tenyeressel, hosszú, 30:40, bréklabda a belgának. Nagy játékkal hárítja Fucsovics: Goffin jó fogadását tenyeressel még jobban teszi vissza, egyenlő. Egy jó szervával pedig már itt az előny! Goffin végül szélesre tesz egy tenyerest, megvan a gém, 2:2.

3. JÁTÉK

Goffin adogat. Marci tenyeres a hálóban köt ki,15:0.Egy furán pattanó labda után 30:0.Fucsovics próbált támadni, de szélesre üti, 40:0. Egy rossz fonák-fogadás után Goffin semmire hozza a játékot, 2:1.

2. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Jó első szervával 15:0. Goffint kényszeríti hibára Fucsovics hosszú alapvonali játék után, 30:0. Egy ásszal 40:0.Jó szerva, nem túl jó fogadás, de Marci elrontja, s a hálóba teszi a labdát. Utána viszont egy gyors ponttal megvan az adogatójáték, 1:1.

1. JÁTÉK

Goffin adogat. És hamar hozza is az első pontot. S gyorsan a másodikat is, 30:0. Sőt, a negyediket is, mire végre Fucsovics is tud egy pontot csinálni, 40:15. Hosszú játék végén a belga hosszút üt, 40:30. Egyenlő! Goffin ront egy könnyű tenyerest, 40:40. Ásszal felérő szervával előny a belgánál.

Marci egyenlőre hozza, egy jól felgyorsított játék végén, Goffin a hálóba tette a tenyerest. Másodikra üt ász értékű szervát a belga, s egy ásszal végül be is fejez, 1:0.

42 percig tartott az első szett.

1. JÁTSZMA

12. JÁTÉK

Fucsovics adogat. A szettben maradásért megy az adogatás. Kettős hibával kezd Fucsovics. Egy újabb hiba tenyeressel, már 0:30. Megint rossz az első szerva, a második viszont kiváló, Goffin a hálóba fogadja, 15:30. Fucsovics egy hosszabb menet végén a hálóba üt egy keresztütést, két játszmalabda a belgának, 15:40.

Az első hárítva. Goffin outot ütött, 30:40.Kiváló fogadás után Goffin megcsinálja a pontot, és a bréket, így 7:5-re elviszi az első játszmát.

11. JÁTÉK

Goffin adogat. Hosszú alapvonali játék után Goffiné az első pont, 15:0. Jó szerva-röpte után a második is, 30:0. Fucsovics egy jó elütéssel válaszol, Goffin röptéje nem volt jó, 30:15, Sőt, már 40:15, és ugyan Marci hoz még egy pontot, de a belga 40:30 után behúzza a gémet, 6:5.

10. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Rövid pihenő, Fucsovics a szettben maradásért szervál. Másodikra testre szervál, Goffin a hálóba üt. Utána viszont egy rossz fonák, meg egy rossz röpte és 15:30. Végre Goffin is rosszul – kerettel – talál el egy labdát, 30 egál. Goffin hosszúra fogadja Marci szerváját, és Fucsovics egy ászértékű adogatással be is fejezi, 5:5.

9. JÁTÉK

Goffin adogat. Az első szerváját elrontja. A másodikra meg Fucsovics rossz ritörnt üt, 15:0. Ásszal felérő szerva után 30:0. Goffin szélesre üt egy fonák egyenest, 30:15. Remekül futtatta meg Fucsovicsot a belga és egy szép tenyeressel 40:15. Fucsovics szélesre üt egy keresztet tenyeressel, 5:4.

8. JÁTÉK

Fucsovics adogat. A rövid pihenő után új labdákkal folytatjuk. Fucsovics nagyszerű szerváját Goffin csak ívesen tudja visszaadni, Marci lecsapja, 15:0. Kettős hiba, 15 egál. A hálón megpattanó labdát Goffin ugyan még vissza tudja tenni, de Fucsovics jól támad és visszaküldi a tenyerest az „indulási oldalra”, 30:15.

Goffin jól jött fel a hálóhoz, egy röptével 30:30. Fucsovics az első szerváját elrontja, a másodikat meg nem tudja fogadni a belga, 40:30. Ász értékű szervával egyenlít Fucsovics 4:4!

7. JÁTÉK

Goffin adogat. Fogadóként Fucsovicsé az első pont! Egy jó tenyeres után még jobb a röptéje, 0:15.Sőt, egy szép ritörn után Goffin a hálóba üt, 0:30. Kettős hibát üt a belga, három bréklabda Marcinak is! Hosszú menet végén Goffin hosszúra üti, megvan a visszabrék, 4:3.

6. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Goffiné az első pont, Fucsovics a háló küldött egy tenyerest, 0:15. Megint rosszul, talál el egy labdát Fucsovics, 0:30. Nagyszerű fonák egyenessel már 0:40. A háromból az első bréklabda hárítva, 15:40. A másodikat már nem tudja hárítani, ismét rosszul találja el a labdát tenyeressel, 4:2.

5. JÁTÉK

Goffin adogat. Nyitásként egy ász értékű szerva, majd egy rontott fonák, 15:15. Fucsovics is outra üt egy tenyerest, majd Goffin üt egy ásszal felérő szervát.40:15 Óriási menetet nyer meg Fucsovics! A 31 ütéses labdamenet során Fucsovics remekül védekezett többször is, végül a belga elrontja a röptét, a hálóba teszi egész közelről, 40:30. Második szervájával aztán Goffin hozza ezt a gémet is, 3:2.

4. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Rövid szünet után folytatjuk. Hét perce megy a meccs. Jól kezdett Fucsovics, hozta az első pontot, utána viszont fonákkal hosszút üt, 15:15. Egy ász értékű szervával folytatja, aztán egy nagyszerű játék végén – jó rövidítés után a visszatett labdát beröptézte az üres oldalra –, 40:15. Egy ász a végére, 2:2.

Körülbelül 2500 néző van a lelátókon és a tegnapihoz hasonlóan jó a hangulat – érkezik a helyszíni jelentés Klein Rontól.

3. JÁTÉK

Goffin adogat. Jól kezd a belga, feljött a hálóhoz és lecsapta, 15:0.Fucsovics próbált volna gyorsítani a játékán, de a hálóba ütötte a tenyeresét, 30:0.Most Marci jött fel a hálóhoz,de elrontotta a röptét, 40:0. Mázlival megvan az első fogadópont, a hálón megpattanó labdára Goffinnek esélye sem volt odaérni, 40:15. Goffin második szervával hozza a gémet, 2:1.

2. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Egy remek szerva után Goffint hibára kényszeríti, 15:0 Egy ásszal folytatja.Goffin viszont az alapvonalról egy nagy tenyeressel hoz egy pontot, 30:15. Marci ront egy tenyerest,rosszul találja el, 30 egál. Utána kifelé szervál és egy nem túl jó ritörn után szépen elüt a másik sarokba, majd egy jó második szervával hozza ő is az adogatását, 1:1.

1. JÁTÉK

Goffin adogat. Ász értékű szervával nyitott, aztán Fucsovics a hálóba tesz kereszttenyerest, 30:0. Újabb nagyszerű szerva után már 40 semmi.Gyorsan befejezte, másfél perc alatt hozta a gémet a belga, 1:0

ELŐZMÉNYEK

13.38: Bemelegítettek a fiúk, pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés!

13.35: Az ausztrál Tom Sweeney lesz a meccs főbírója.

13.33: Megkezdték a melegítést a játékosok.

13.32:Borsos Gábor a himnuszok után mondott valamit Fucsovicsnak, aki jót nevetett rajta. Marci nem tűnik különösebben idegesnek, Goffin a túloldalon csendesen készülődik, mint mindig, láthatóan békén hagyják a társak a gondolataival.

13.31: Himnuszok.

13.30: A helyi műsorközlő külön köszöntötte a magyar drukkerek és megköszönte nekik, hogy nagyszerű hangulatot teremtettek és sportszerűen szurkoltak.

13.28: A helyszínen Klein Ron kollégánk követi a mérkőzést, arról adott tájékoztatást, hogy ma várhatóan még többen lehetnek a csarnokban, mint a tegnapi kétezer és pár száz néző. Valahogy nagyobb volt a sor a parkolóban és a csarnok előtti hamburgeresnél is. A városban szinte a folyóparti piacon és néhány éttermen kívül úgyis minden zárva.

13.25: Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan megkezdődik Liege-ben a Belgium–Magyarország Davis-kupa-találkozó 4. mérkőzése David Goffin és Fucsovics Márton között. Ha a belga nyer, akkor vége is a párharcnak, mert 3:1-re nyer Belgium, ha viszont Fucsovics győz, akkor az utánuk következő Bemelmans–Balázs csörte dönt a továbbjutásról.

Fucsovics (jobbra) meccsben tarthatja a magyar csapatot (Fotó: Facebook)
Fucsovics (jobbra) meccsben tarthatja a magyar csapatot (Fotó: Facebook)

ELŐZMÉNYEK

David Goffin és Fucsovics Márton az ATP statisztikái szerint még nem találkozott egymással. Mindketten hazájuk legjobbjának számítanak a világranglista alapján, a belga a 7., Fucsovics a 63. helyet foglalja el.

A nap magyar vonatkozású teniszhíre – egyelőre –, hogy Babos Tímea megszerezte harmadik egyéni WTA-tornagyőzelmét, miután megnyerte a tajvani tenisztornát. Babos a győzelem után elmondta, nagyon büszke az elmúlt néhány hét eredményeire.

A magyar férfi teniszválogatott tavaly szeptemberben nagy bravúrt végrehajtva legyőzte Oroszországot a világcsoportba jutásért vívott rájátszásban, ezzel kiharcolta a jogot, hogy 1996 után újra a legjobbak között szerepeljen.

A mieink a várakozásoknak megfelelően nem kaptak könnyű ellenfelet, ráadásul idegenben kell megmérkőzni a tavalyi döntős belgákkal.

Az első napon Fucsovics négyszettes küzdelemben kikapott Bemelmanstól, a második mérkőzésen Balázs Attila szenvedett háromszettes vereséget David Goffintől.

A második napon a Fucsovics, Balázs alkotta magyar kettős eredetileg a Cagnina, De Loore párossal nézett volna farkasszemet, de a belgák váltottak és a pénteken Fucsovicsot legyőző Bemelmanst jelölték Cagnina helyett. Ettől függetlenül, a mieinknek drámai, 250 perces, ötszettes mérkőzésen sikerült nyerni, így maradt esély az utolsó napon is.

A párharcot megnyerő válogatott a negyeddöntőben folytatja, az ellenfél az Egyesült Államok válogatottja lesz, míg a vesztes fél következő alkalommal – idén szeptemberben – a világcsoportban maradásért játszik a Davis-kupában.

A két válogatott játékoskerete (zárójelben a játékosok egyéni és páros ranglistahelyezése)
Belgium: David Goffin (7., 547.), Ruben Bemelmans (120., 276.), Julien Cagnina (248., 999.), Joris De Loore (310., 346.)
Magyarország: Fucsovics Márton (63., 368.), Balázs Attila (227., 204.), Piros Zsombor (521., 1284.), Valkusz Máté (848., –), Borsos Gábor (958., 201.)

A korábbi mérkőzések
Péntek:
David Goffin–Balázs Attila 6:4, 6:4, 6:0

Ruben Bemelmans–Fucsovics Márton 6:4, 4:6, 7:6, 6:3
Szombat:
Bemelmans, De Loore–Fucsovics, Balázs 3:6, 4:6, 7:6 (7–2), 6:4, 5:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik