Párosban szépítettünk a belgák ellen a Davis-kupában

KLEIN RON (LIEGE)KLEIN RON (LIEGE)
Vágólapra másolva!
2018.02.03. 14:25
null
Fucsovics (balra) és Balázs 250 perc után győzött. (Fotó: Zádor Péter)
Fucsovics Márton és Balázs Attila ellen ugyan kétszettes hátrányból felálltak a belgák, ám a magyar kettős hatalmasat harcolva győzött, így vasárnap is rendeznek tétmérkőzést Liege-ben.

DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NYOLCADDÖNTŐ (LIEGE)
BELGIUM–MAGYARORSZÁG
2:1
Bemelmans, De Loore–Fucsovics, Balázs A. 3:6, 4:6, 7:6 (7–2), 6:4, 5:7

A belgák rövidre akarták zárni ezt az ügyet.

A pénteken megnyert két egyéni találkozó után, a páros előtt cserélt Johan Van Herck szövetségi kapitány, Julien Cagnina helyett a Fucsovics Mártont legyőző Ruben Bemelmanst nevezte a jól adogató Joris De Loore mellé szombatra. A magyar oldalon viszont valóra vált Köves Gábor reménye, a lábujjsérüléssel bajlódó Fucsovics mellett a betegséggel küzdő Balázs Attila is vállalni tudta a játékot.

A világcsoport első fordulójának szombati napján is a hazaiak tűntek esélyesebbnek: Bemelmans pénteken nagyszerűen teljesített, De Loore pedig pihenhetett, ráadásul a belga kettős tavaly négy világcsoportmeccsen is pályára lépett, ami akkor is hasznos tapasztalat volt, ha közülük csak a német Zverev testvéreket, Alexandert és Mischát tudta legyőzni. Igaz, 2017-ben Fucsovics és Balázs a szlovákok és az oroszok ellen is nyert a műfajban, jól működött a játékuk, szóval minden azon múlt, hogy érzik magukat fizikailag és mennyire keseredtek el a pénteki vereségek után.

Nos, már az első labdamenetekben is érződött, a rendkívül motivált és elszánt magyar kettős mindent megtesz majd azért, hogy vasárnapra is maradjon tét – ha ugyanis Bemelmans és De Loore nyer, eldől a párharc és vele a negyeddöntőbe jutás kérdése.

De Fucsovics és Balázs minden pontért megküzdött, ráadásul utóbbi szervajátékának kezdeti bizonytalansága is hamar elmúlt. Négy bréklabda hárítása után a magyar duó el tudta venni a belgák adogatójátékát, s ez az előny kitartott az első szett végéig.

Ráadásul a második játszma is nagyszerűen indult, méghozzá rögtön brékkel, amiből Fucsovics és Balázs is remek pontokkal vette ki a részét. Bár a nagyjából 2000 belga kiválóan szurkolt, különösen a dobokkal felszerelkezett B-közép, a Köves Gábor kispadja mögött zöld pólóban drukkoló magyarok állták a hangpárbajt.

Ám a legfontosabb, hogy Fucsovicsék is állták az ütéspárbajt, a megtartott előny után a nyíregyházi játékos kiszerválta a szettet, 2–0 ide!

Bevált recepten pedig nem érdemes változtatni, 2:2-nél Balázs rosszul eltalált labdája is a vonalon belül pattant le bréklehetőségnél – Fucsovics meg közben addig hergelte a magyar szurkolókat, hogy azok hangban eltüntették az egyébként legalább tízszeres hátrányukat. Kár, hogy Balázs szervagéménél azonnal jött a válasz és az egyenlítés...

Így nem maradt más hátra, mint figyelni a további adogatásokra és eljutni a rövidítésig – amit viszont több Fucsovics-rontás után behúztak a hazaiak.

A negyedik szettben ugyan 2–1-es vezetésnél bréklabdája volt a magyar kettősnek, ám nem tudott élni vele, ahogyan a belgák sem Balázs szervája esetében 3:3-nál – viszont 4:4-nél az újabb lehetőséget kihasználták a hazaiak, a mieink meg 5:4-nél kettőből egyet sem, így következhetett az ötödik játszma.

Ahol 2–1-nél újabb esély adódott fogadóként Fucsovicsék előtt, három is, amiből kettőt hárított De Loore, az utolsót azonban már nem tudta! Sajnos az egyre fáradó Fucsovics rögtön a következő gémben nem tudta hozni a saját adogatójátékát, majd Bemelmansék egyenlítettek, kezdődhetett minden az elejéről – mindez 3 óra 41 perc játék után.

Viszont egyszer minden véget ér, így ez a találkozó is: Fucsovicsnak és Balázsnak 5:4-nél két mérkőzéslabdája volt, de Bemelmans beütötte az első szerváit, így a belgák hárították a lehetőségeket, 6:5-nél ellenben az újabb három meccslabdát már nem tudták, Fucsovics Márton és Balázs Attila elképesztő összecsapáson tartotta életben a magyar reményeket!

Folytatás vasárnap 13 óra 30 perctől Fucsovics és David Goffin főszereplésével.

DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NYOLCADDÖNTŐ (LIEGE)
BELGIUM–MAGYARORSZÁG
2:1
Bemelmans, De Loore–Fucsovics, Balázs A. 3:6, 4:6, 7:6 (7–2), 6:4, 5:7

1. nap
David Goffin–Balázs Attila 6:4, 6:4, 6:0
Ruben Bemelmans–Fucsovics Márton 6:4, 4:6, 7:6, 6:3

A mérkőzés statisztikái
A mérkőzés statisztikái

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA – A TUDÓSÍTÓ: HARMATH ÁKOS

Köszönjük Olvasóink figyelmét, kövessék velünk a holnapi egyes mérkőzéseket is!

A győzelem pillanata

5. JÁTSZMA

11. JÁTÉK

De Loore adogat. Fucsovics remek játéka után Balázs ütését nem tudta De Loore visszaütni, 0:15! Három támadó tenyerest is sikerült hárítani, végül Balázs ütését Bemelmans nem tudta visszatenni, 0:30! Két labdára a győzelemtől...

Hosszú, három meccslabda! Bemelmans emelése hosszú, 0:40! Püff, egy ász, 15:40. Két meccslabda. Ászértékű fogadhatatlan szerva, 30:40.

MEGVAN!!! Remek testütések után Fucsovics tenyeresét követően De Loore tenyerese elakad a hálóban, 5:7!

Négy óra tíz perc játék után győzött a magyar páros, óriási mérkőzés volt.

11. JÁTÉK

Balázs adogat. Új szett labdákkal szervál. Hosszú a fogadás, 15:0 Ász! Remek, 30:0. Egy ásszal felérő remek szervával 40:0. Fucsovics remek röptéjével megvan a szervagém, 5:6!

A mérkőzés szépen lassan befordult az ötödik órájába, 4 óra 5 perce játszanak a fiúk.

10. JÁTÉK

Bemelmans adogat. A meccsben maradásért adogatnak a belgák. Vagyis egy brékkel nyerhetünk! Rosszul kezdenek, Balázs remek játékával 0:15! Fucsovics rövid átemelését De Loore csapta le, 15:15. Balázs testre üt megint, 15:30! Két labdára a győzelemtől...

Balázs! Óriási ritörn. Rákérik a belgák a challenge-et, de belülről csípte a vonalat, 15:40. Brék-, és meccslabda. Remek szerva után hárítják az elsőt, De Loore csapta le.

A másodikat is hárítják, óriási szerva volt ez is, 40 egál. Necces első szerva után, Fucsovics fogadása hosszú, pedig jónak nézett ki...Előny a belgáknál. Az elsőt meg is csinálják... 5:5.

9. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Jól kezd, 15:0, aztán második szervája után De Loore háromszor Balázsnak testre ütött, a harmadik hozott pontot, 15:15. Balázs üt hálót egy könnyű tenyeressel, kár érte, 15:30. Utána viszont egy remek röptével javít, 30:30.Balázs újabb lecsapása után De Loore fonákjára szervált Fucsovics, 4:5.

8. JÁTÉK

De Loore adogat. Lassan belép a mérkőzés az ötödik órájába. De Loore első adogatása remek, Balázs fogadása nem különben, 15:15. Bemelmans lépett közbe a hálónál ügyesen, 30:15. Balázs fogadása hosszú, 40:15. Egy jó szervával lezárják a gémet a belgák, 4:4.

7. JÁTÉK

Balázs adogat. Balázs keresztütése után Fucsovics remekül szúr közbe, 15:0. Fucsovics ismét jól szúr közbe a hálónál, 30:0. Második szervára Bemelmans nagyszerűen fogad, Balázs hibázik,30:15. Bemelmans üt hosszúnak tűnőt és challenge után kiderül igaza volt Balázsnak, 40:15. Balázs kettős hibát üt, kár érte 40:30.Fucsovics kegyetlen lecsapásával végül sikerül hozni a gémet, 3:4.

6. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Meggyőző első szervát mutat be... 15:0. Balázs ront egy fonákot az alapvonalról, 30:0.Out-gyanús szerva után 40:0.Balázs jó ritörnje után Fucsovics fonákkal szerez pontot, 40:15. Újabb out-gyanús szerva, ennél kérik a challenge-et a fiúk és jól tették, kint volt, és Bemelmans kettős hibát üt, 40:30. Utána viszont befejezi a gémet a belga, 3:3.

5. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Az első szervát jól fogadja Bemelmans, utána viszont Balázs csinál pontot a hálónál, 15:15.Óriási labdamenet végén Bemelmans röptéjével ott a pont, Balázs jó szervája után viszont itt a pont, 30:30.Fucsovics az alapvonalról ront egyet, belga bréklabda.

Az első szerva nem jó. A második igen, és Balázs kiváló ütésével hárítjuk a bréklabdát, 40:40.Bemelmans kemény testütése után megint ott az előny és a bréklabda. Fucsovics hosszúra üti a szervája után a ritörnt, oda a brékelőny, 2:3.

4. JÁTÉK

De Loore adogat. Fucsovics remek ritörnje után De Loore éppen csak át tudta ütni a hálón, Balázs legyilkolta a labdát, 0:15. A második pont is a miénk, Balázs remekfogadása után De Loorne hibázott ismét, 0:30. Fucsovics! Óriási fogadás tenyeressel, 0:40!

A három bréklabdából az elsőt hárítják – ászértékű szerva volt, 15:40. Még egy... Ezt most Fucsovics fogadta, szélesre, 30:40. A harmadik bréklabda megvan! Balázs újabb remek fogadását De Loore nem tudja áttenni, 1:3!

3. JÁTÉK

Balázs adogat. Miénk az első pont Bemelmans pörgetése nem volt jó, a hálóba ütötte, 15:0. Remek adogatás után 30:0. Nincs túl sok kérdés ebben a gémben, 40:0 után újabb remek adogatás után ez a játék a zsákban, 1:2.

2. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Balázs megpattanóütését Bemelmans összeszedi, aztán Fucsovics gyatra emelését De Loore leüti, 15:0. Elbuknak a belgák egy challenge-et,amikor egy rossz szervát nézetnek meg, de másodikra hozzák a pontot, 30:0.De Loore egy lépésről püföl a hálóba egy tenyeresröptét, 30:15.

Fucsovics is elront egy közelit, a bokája mellé kapta a labdát.Végül a belgák hozzák az adogatást, 1:1

1. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Hozta az első két pontot, De Loore egészen közelről a hálóba üt egy fonákot, máris 40:0. Aztán a negyedik adogatást is hozta, semmire nyertük, 0:1.

Visszatértek az egészségügyi szünetről a játékosok, Fucsovics adogatásával folytatjuk.

A hivatalos honlap tájékoztatása szerint az ötödik játszmát megelőzően 'Toilet break' zajlik jelenleg, ami 3 óra 17 perc tenisz után némileg érthető.

4. JÁTSZMA

10. JÁTÉK

De Loore adogat. Ásszal nyit... Balázs eljátssza velük ugyanazt, amit De Loore az előző gém végén, 15:15. Puff neki, ott egy ászértékű szerva, 30:15. Fucsovics a hálótól egyenlít, 30:30. Outra mondták a vonalbírók De Loore szerváját, de egy challenge után kiderült: bent volt. De Loore két röptéből a másodikat elrontotta, bréklabdánk van.

Hárították, Balázs nagyon szélesre fogadta az adogatást, egyenlő. De Loore megint a hálóba üt, ezúttal az alapvonaltól. Ismét bréklabdánk van! Ászértékű 214 km/h-s szerva. Csoda, hogy Balázs egyáltalán beleért...

Balázs hosszúra üti emelését, játszmalabda a belgáknak. Bemelmans beüti a könnyű lecsapást, 6:4.

9. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Jól kezd, hozza az első pontját de utána elront egy fonákot, 15:15. Balázs közbeszúrása után emeléssel próbálkozik, de hosszú, 15:30. Fucsovics jó szervája után Balázs csapja le de Loore ritörnjét, 30 mind. Balázs a hálónál ront egyet, pedig Marci megint ott volt mögötte, bréklabda a belgáknak, 30:40.

Remek második szerva után Balázs csapta le a fogadást, egyenlő. Ász, de mégsem. Remek szerva volt, csak hálót ért. Nagy kár érte. A második szervát elrontják a fiúk, újabb bréklabda. Ezt pedig megcsinálják, De Loore remek adogatás fogadással hozta a gémet a belgáknak. 5:4.

8. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Az előző szervagémjénél sikerült megszorongatni a belgát, de most gyorsan hozz az első két adogatását. A harmadikat pedig kicsit nehezebben, Balázs futott be egya hálón megpattanó fonákot, 40:0,Balázs remek ritörnjével aztán 40:15, de végül a belga behúzza a gémet, 4:4

7. JÁTÉK

Balázs adogat. De Loore remekül fogad, Fucsovics nem érhetett oda. Válaszként Balázs odapörköl egy ászt. Bemelmans egyenesére challenge-et kérünk, de belülről csípte a vonalat, 15:30. Fucsovics két jó röptéje után a visszatett labdát Balázs öli le, 30:30.

Mind a négyen felmentek a hálóhoz, röpte-csörte végén a belgáké a pont, bréklabdájuk van a belgáknak. Fucsovics lecsapásával hárítjuk, egyenlő.Bemelmans remek fogadásával aztán ott az előny megint.

Fineszes játék végén Balázs lecsapásával itt a pont – bokán találta Bemelmanst a labdával. Egyenlő. Fucsovics remek fonákja után pedig már itt az előny. Ásszal hozza Balázs az adogatást, 3:4!

6. JÁTÉK

De Loore adogat. Fucsovics remek keresztütésébe Bemelmans beleröptézett, Balázs meg nem ért oda, 15:0. Aztán egy ász, 30:0. Bemelmans egy lecsapással, 40:0, végül behúzzák a gémet, ez sima volt, 3:3.

5. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Az első pont a miénk, 15:0 Remek második szerva, 30:0. A közönséget egyre nehezebb csendre inteni a labdamenetek között. Marci kettős hibát vét, ez már a 9. nálunk. (Náluk nyolc.) 30:15. Fucsovics hozza az újabb pontot a hálónál egy testre tett röptével, 40:15. Balázs jól röptézett bele Bemelmans fogadásába, itt a gém, 2:3!

4. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Az első szerva után a belgáké a pont, de a másodiknál a miénk, Balázs remek fogadással lepte meg a szerva-röptére készülő Bemelmanst, 15:15. Bemelmans csinált két pontot előbb egy rossz emelés aztán Balázs hibája után, 40:15. Utána viszont előbb Fucsovics, majd Balázs elütésével, 40 mind.

Az eddigi leghosszabb menet, 18 ütés végén Fucsovics remek lecsapással juttatta előnyhöz a magyar párost! Bréklabda. Újabb hosszú menet végén Fucsovics ütött hosszút – pedig közben nagyot nyargalt, hogy De Loore átemelését is befutotta...

Megint egy hosszú labdamenet a végén Bemelmans lecsapásával már a belgáknál az előny. Elsőre megcsinálják, 2:2.

3. JÁTÉK

Balázs adogat. Jó szerva után itt az első pont, majd De Loore remek fogadása ér pontot, 15:15. Balázs az alapvonalról könnyűnek tűnő fonákot üt a hálóba, 15:30. Fucsovics szép ütésével egyenlítünk, 30 egál. Balázs kiváló szerváját De Loore nem tudja a pályára fogadni, széles, 40:30. Szuper labdamenetvégén itt a gém! Fucsovics a hálónál egészen nyakatekert mozdulattal tett át a labdát, aztán De Loore üt a hálóba; 1:2!

2. JÁTÉK

De Loore adogat. Fucsovics fogadása nem jó, széles, 15:0. Balázs fogadása sem jó, hosszú, 30:0. Megint Fucsovics fogad rosszul, 40:0. Aztán Balázs is kap egy védhetetlen szervát, 1:1.

1. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Balázs jól lép közbe a hálónál, két jó röptével hozza a pontot, 15:0. Megvan a második, és egy ásszal a harmadik pont is. Egy kettős hibával ad egy pontot a belgáknak. Aztán egy a hálón megpattanó labdát fonákkal letesz a szélre, De Loore tehetetlen, itt a gém, 0:1!

3. JÁTSZMA

TIE-BREAK

Bemelmans adogat, Fucsovics rosszul fogad, 1–0

Balázs adogat. Bemelmans fogadása hosszú, 1–1. A második szerva után hosszabb játék bontakozik ki, amelynek végén Fucsovics üt széleset, minibrék, 2–1

De Loore adogat. Balázs nagyot ment, aztán Fucsovics hibázik:hosszúra méri az emelését, 3–1. Második szerváját Fucsovics a hálóba üti, 4–1.

Fucsovics adogat. Elsőre a hálóba szervál, a második után pedig megint hosszút üt... 5–1. A második szervája jó, 5˜–2.

Bemelmans adogat. Megint Fucsovicsnál a hiba, ez is hosszú, 6–2. Négy. játszmalabda. Bravúros fonák lecsapással nyerik az elsőt, De Loore volt az, 7–2.

12. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Remek második szerva után Balázs röptéjével 15:0. Sőt, gyorsan 30:0, és Marci újabb kiváló adogatása után már 40 semmi, miután De Loore a hálóba fogad.Egy ász értékű szervával hozza Fucsovics az adogatását, 6:6

11. JÁTÉK

De Loore adogat. Nagy labdamenet alakul az elején, de Balázs emelése hosszú,15:0. Egy ásszal 30:0. Még egy ász,de challenge-et kérünk, tévesen, 40:0. Egy újabb nagyszerű De Loore-szerva és 6:5 oda.

10. JÁTÉK

Balázs adogat. A játszmában maradásért szervál. Bemelmans a hálóba teszi Balázs szerváját, aztán Attila hozza a második pontot is, amikor De Loore gyenge emelését lecsapja, 30:0. Bemelmans testre üti Fucsovicsnak, 30:15. de Balázs újabb jó szervája után 40:15. Fucsovics jól lép közbe a hálónál, meglepi Bemelmanst a tenyeres röptével, 5:5!

9. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Egy pont ide, egy pont oda, 15:15. De Loorne után Bemelmans hoz egy-egy pontot, aztán a játékot is begyűjtik a belgák, 5:4.

8. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Az első szervája kint van a második hálót ért, a harmadikra meg challenge-et kérnek a belgák és igazuk van, kettős hiba, 0:15..Zsinórban a negyedik szervája is rossz Marcinak, aztán viszont másodikra már jó, és Balázs remek reflex-mozdulata után itt a pont, 15:15. Utána viszont egy ászértékűt nyit, majd Balázs egy fonákkal jeleskedett, visszatette De Loore-nak a sarokba, ahonnan indult, nem érhette el, 40:15. Fucsovics a végén pedig ásszal hozza a szervagémet, 4:4!

7. JÁTÉK

De Loore adogat. Egy jó szerva-röptével hozza az első pont, amire válaszképp Balázs tenyeressel gyilkolja meg De Loore gyenge löbbjét, 15:15. Az adogató dominálja a játékot jelenleg, Fucsovics ellen csinálja meg az újabb pontot, 30:15. Bemelmans is hozzáteszi a magáét, 40:15. Egy ásszal hozza De Loore a szervagémet, 4:3.

6. JÁTÉK

Balázs adogat. Egy jó tenyeres fogadással övék az elő pont, 0:15. Jó szerva után 15:15. Aztán kettős hiba... és egy jó fogadás után bréklabdához jutnak a belgák és az elsőt meg is csinálják, 3:3.

Az előbb Fucsovics kiüvöltött a magyar tábor felé, hogy gyerünk, a "Mindent bele!" lenyomta a belga dobokat is – jelenti Klein Ron kollégánk a helyszínről.

5. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Hozzák is gyorsan az első pontot a belgák. Balázs két emelése után De Loore hosszút üt, 15:15.Fucsovics második adogatásra rosszul fogad, és a hálóba üti a tenyerest, 30:15.Balázs üti testre labdát, De Loore nem tud mit kezdeni, 30:30.Bréklabdánk van, Bemelmans elrontja a szerva-röpte játékot, 30:40. Balázs fogadja a szervát és remekemeléssel hozza a gémet, 2:3!

4. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Ász értékű szervával kezd, Bemelmans a hálóba üti. Aztán egy ásszal folytatja. Illetve... A belgák challenge-et kérnek, és igazuk van, újra. De Loore nagyszerű fogadással 15:15-re egyenlít.Balázs is hoz egy pontot, aztán Bemelmans egy bravúros mentés után röptéz, 30:30. Egy gyors pont után Balázs fonákkal a hálóba röptéz, amiért csak azért kár, mert Fucsovics az alapvonalon teljesen felkészülten várta a labdát... 40:40.

Fucsovics a vonalra tesz egy fonákot, amire Bemelmans egy szélesre mért fonákkal reagál, itt az előny. Balázs hozza a gémet szép hálójáték után, 2:2!

3. JÁTÉK

De Loore adogat. Kettős hibával kezd. Majd üt egy ász értékű szervát, amit Fucsovics nem tud fogadni, 15:15.Aztán még egyet, ezt Balázs nem tudta fogadni, 30:15. Bemelmans lecsapásával 40:15, s egy ásszal fejezte be De Loore, 2:1.

2. JÁTÉK

Balázs adogat. Első szervája nem jó, a második igen, De Loore a hálóba tette a ritörnjét, 15:0. Bemelmans röptéje után 15:15. S egy újabb rossz játék után 15:30, de sikerül egyenlíteni, 30:30. Szép keresztütés fonákkal Balázstól, 40:30. Fucsovics a hálónál lecsapta De Loore kevésbé jó fogadását, 1:1

1. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Egy rossz átemelés után övék az első pont, 15:0. De Loore a hálónál megcsinálja a második pontot is, 30:0. Balázs nem túl jó löbbje után Bemelmans futtából remek tenyeressel hozza az újabb pontot, aztán a gémet is,1:0.

47 perc volt a második játszma.

2. JÁTSZMA

10. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Egy jó Bemelmans-röpte után Balázs emelését lecsapja a belga, 0:15. Marci remek adogatásával 15:15 Balázs kiválóan lépett közbe Bemelmans fogadására, De Loore nem tudott mozdulni. Sőt, Balázs újabb röptéjével már 0:40, két játszmalabdánk van!

Elsőre meg is van! Fucsovics kereszt ütését De Loorne a hálóba teszi fonákkal, 4:6!

9. JÁTÉK

De Loore adogat. Remek első szerva után Fucsovics ritörnjét Bemelmans leöli, 15:0 Újabb belga pont után Fucsovics remek egyenesével 30:15. Balázs emelése hosszú, 40:15.Sőt, sikerült 40:30-ra visszajönni. Ráadásul De Loore kettős hibát vét, egál, egy lépésre a szettlabdától.

Ne szaladjunk ennyire előre, a belgák egy jó szerva után előny náluk. Sőt, Balázs ritörnje után hozzák is az adogatást, 4:5.

8. JÁTÉK

Balázs adogat. Eddig az ő szervajátéka mindig nehézkesen alakult, most jó lenne négy sima adogatással hozni a gémet. Valahogy így: Balázs szerva után Fucsovics csapta le a hálónál a rosszul fogadott labdát. Sőt, De Loore hosszút üt, máris 30:0.Balázs újabb jó szervája Marci testre tett labdája után már 40:0, aztán egy gyors fonák-röptével már meg is van a gém, 3:5.

7. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Rögtön egy challenge, övék a pont, aztán egy kettős hiba, 15:15. Balázs fogadása megpattan a hálón, 15:30! Bemelmans szervája bivalyerős, Marci nem is tudja pályára tenni a ritörnt, 30:30. Újabb jó fogadás után bréklabdánk van, de az elsőt hárítják a belgák. Bemelmans hibája után újabb bréklabda nálunk, amitBemelmans egy jó szerva-röptével hoz helyre, egál.

De Loore lépett közbe remekül, s röptéje után már náluk az előny, amit végül Bemelmans jó szervájával meg is csinálnak, 3:4.

6. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Balázs jól lép közbe a ritörnbe a hálónál, és megvan az első pont. Utána viszont a De Loore testre ütött labdájával 15:15. Egy jó szerva után Balázs próbált megint közbe lépni, de a hálóba püfölte a röptét 15:30. Huhh, De Loorénak köszönhetjük meg, hogy egy könnyű tenyerest a hálóba püfölt az alapvonalról, 30:30. Egy újabb jó szerva itt a pont, majd De Loore fonákja nem jön át, 2:4.

5. JÁTÉK

De Loore adogat. Nem sokat vacakolt az első két szervájával, 30:0. A harmadiknál a végén a hálóval már szinte párhuzamosan röptéztek a felek, végül Balázsé széles lett, 40:0. Egy pontot engedélyeznek a belgák ebben a gémben,miután Bemelmans jó röptéjével hozzák a játékot, 2:3.

4. JÁTÉK

Balázs adogat. Ismét pihenő, térfélcsere.Remek szerva után a nem túl jól visszatett labdát gyönyörűen csapta le a két belga közé Balázs, 15:0. Fucsovics jól lép közbe De Loore fogadására, 30:0. Egy hiba nálunk, 30:15. Hosszú alapvonali játék végén Balázs nyesett fonákját Bemelmans a hálóba teszi, 40:15. Egy jó belga röptével 40:30. Nagy tanácskozás után Balázs elsőre hosszút szervál,aztán hosszúra tesz egy tenyerest, 40 egyenlő.

Balázs príma egyenes tenyerese pontot ér, előny nálunk. Fucsovics ront közelről egy kőkeményen megtámadott szerva után, egál. Balázs ászt üt, kétszáz fölötti szervával, előny itt. Újabb jó szerva után Fucsovics a hálótól hozza a pontot és a gémet, 1:3!

3. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Egy könnyű labdát elront, aztán üt egy ászt, 15:15. Negyedik szervája 197-tel süvít, Fucsovics nem tudja fogadni, 30:15. Az ötödik adogatása is ász, 40:15, és végül hozzák a gémet, 1:2.

2. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Az első pont megint a belgáké, aztán egy ász értékű szervával 15:15. Fucsovics remek szervája után Balázs röptéje jó, 30:15. Sőt, Balázs újabb jó röptéjével 40:15.És még egy jó Balázs-röptével megvan gém, 0:2.

1. JÁTÉK

De Loore adogat. Az első pont a belgáké, utána Fucsovics jó fogadását követően Balázs röptéje pontot ért. Ráadásul Fucsovics remek ritörnjével 15:30.De Loore kettős hibája után van két bréklabdánk! Remekül kezdődik ez a szett. Remek keresztröptével hárítják az elsőt Bemelmansék. Óriási labdamenet végén megvan a brék! Több lecsapást is sikerült jól visszatenni, aztán Fucsovics remek fonák emelése behullott a pályára, 0:1

40 percig tartott az első játszma.

Balázs (balra) és Fucsovics (Fotó: Klein Ron)
Balázs (balra) és Fucsovics (Fotó: Klein Ron)

1. JÁTSZMA

9. JÁTÉK

Fucsovics adogat – a játszmáért. Az első pont meg is van, 15:0.Egy remek, ász értékű adogatással 30:0. Újabb jó adogatás után Balázs a hálónál röptézett, 40:0, három szettlabda. Hosszú labdamenet végén, Balázs hozza is az első játszmát, 3:6!

8. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Újabb pihenő, frissítés, és jön a folytatás. Bemelmans lecsapására nincs ellenszer, 15:0. A második adogatásra Fucsovics challenge-et kér és megint igaza van a magyar csapatnak, kettős hiba,15:15. Fucsovics ront egy röptét a hálónál, nem sikerült meglepni őket, 30:15. De Loore hozza az újabb belga pontot, 40:15. Kőkemény szervával meg is nyerik, 3:5.

7. JÁTÉK

Balázs adogat. Két jó testre ütés után megvan az első pont, 15:0.Gyorsan egyenlítenek a belgák,15 egál. Balázs kettős hibát vét, 15:30.Egy remek szervával javít Balázs, 30:30. Hosszú labdamenetet hoznak a belgák, miután a hálónál szerencséjük volt, Bemelmans szép keresztütéssel fejezi be, 30:40. Hárítjuk, De Loore a hálóba ütött az alapvonalról, 40:40.

Újabb bréklabda, remek fogadással rukkolt elő Bemelmans. Ez is hárítva, Fucsovics jó röptéje után Bemelmans a hálóba tette a tenyeresét. Hosszú menet végén Balázs az alapvonaltól keresztbe emel, és a labda beesik, előny! Sőt, egy újabb jó szervával ez a hosszú gém is megvan, 2:5

6. JÁTÉK

De Loore adogat. Fucsovics fogadását Bemelmans könnyen beröptézte, 15:0. Fucsovics egyenes elütésével 15:15. Jó belga szerva után hosszú a fogadás Marcitól, 30:15. Lemásolják első pontjukat a belgák, Bemelmans röptéjével 40:15. De Loore második szervájára challenge-et kér Balázs, és igaza van, kettős hiba, 40:30. De Loore jó játékával hozzák az adogatásukat, 2:4.

5. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Két jó szervával gyorsan 30:0, Egy harmadikkal meg már 40:0. Sőt, egy negyedikkel meg semmire hozza Marci a szerváját, 1:4

4. JÁTÉK

Bemelmans adogat. Térfélcsere, rövid pihenő után folytatjuk. Megvan az első pont, egy jó fogadás után 0:15. Balázs jó emelését De Loore a hálóba ütötte, 0:30. Balázs újabb löbbjét De Loore visszatette a pályára, aztán Fucsovics üt széleset, 15:30. Majd egy remek szervával már 30:30. Bréklabdánk van! Fuxcsovics jó fogadása után. Bemelmans első szervája nem jó. A második után pedig Balázs csodálatos ritörnjével meg is van a brék, 1:3!

3. JÁTÉK

Balázs adogat. Jó szerva után De Loore remekül lép közbe, Balázs szervaröptéjére, 0:15. Fucsovics röptézhetett kétszer is, a második széles lett, 0:30. Jajj, Balázs újabb hosszú ütése után három bréklandája van a belgáknak.Az első hárítva. A másodikis egy agresszívebb felállással, aztán a harmadikra challenge-et kérnek a belgák, de itt a pont, egyenlő.

Balázs remek egyenes elütésével pedig már itt az előny! Aztán egy kettős hiba, ismét egál. Újra nálunk az előny egy hosszú labdamenet végén Fucsovics jól röptézett. Nem tudjuk lezárni a gémet, ismét egál. Sőt, ott az előny, miután Balázs a hálóba püföl egy röptét, újabb bréklabda, amit Fucsovics embertelen fej fölötti leütéssel hárított. Balázs kiváló 204 km/h-s szervájával ismét itt az előny.

Több mint nyolc perce megy ez a gém... És még megy tovább, ismét egál,Balázs ütött a hálóba az alapvonalról. Újabb remek szerva után hosszú a fogadás, előny nálunk. VÉGRE! Négy bréklabdát hárítva megvan a gém: két Fucsovics-röpte után Bemelmans közelről a hálóba teszi a labdát, 1:2

A belga kapitány minden pont után lelkesen biztatja övéit, ellenben Köves Gábor nyugodtan ül a padon, bár, amikor először előnybe kerültünk, felpattant a helyéről – jelenti a helyszínről kollégánk, Klein Ron.

2. JÁTÉK

De Loore adogat. Hosszas pattogtatás után lábhibával kezd... Fucsovics hosszút üt fogadásra, 15:0. Bemelmans jó röptéjével 30:0, ez nagyon gyors pont volt. De Loore hosszút üt, az első fogadópont is a miénk, aztán Balázs fogadása a hálóban landol, 40:15.Ásszal hozzák az adogatást a belgák, 1:1

1. JÁTÉK

Fucsovics adogat. Remek tenyeressel miénk az első pont. Balázs remek röptéjével a második is. 30:0. Egy jó adogatással már a harmadik is megvan és Balázs újabb jó röptéje után semmi hozzuk az adogató játékot. 0:1

A melegítés pillanatai (Fotó: Twitter.com)
A melegítés pillanatai (Fotó: Twitter.com)

Pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés!

Ne legyenek illúzióink, a Davis-kupa világcsoportjában mindössze 10 alkalommal sikerült 0–2-ről fordítva párharcot nyernie egy válogatottnak.

Egyébként a csarnokban körülbelül 2000 néző foglal helyet, és egészen jó hangulat kezd alakulni..

A belga kemény mag is behangolt már a himnuszok előtt, ők nagyjából 300-as lehetnek.

A magyar szurkolók szektora ma is szépen megtelt, 150 drukker buzdítja majd Fucsovicsékat.

Szólnak a himnuszok.

Köszöntjük olvasóinkat. A mérkőző felek már a pályán, zajlik a bemelegítés.

ELŐZMÉNYEK

Fucsovics és Balázs együtt még nem vesztett páros meccset a Davis-kupában, ellenben a belgák ebben a felállásban legutóbbi három páros meccsüket elbukták.

Elkészült a jövő heti, budapesti challengertorna sorsolása, amely azt eredményezte, hogy a most egymás oldalán küzdő Fucsovics Márton és Balázs Attila egymás ellen kezd a 64 ezer euró (19.8 millió forint) összdíjazású versenyen.

A magyar férfi teniszválogatott tavaly szeptemberben nagy bravúrt végrehajtva legyőzte Oroszországot a világcsoportba jutásért vívott rájátszásban, ezzel kiharcolta a jogot, hogy 1996 után újra a legjobbak között szerepeljen.

A mieink a várakozásoknak megfelelően nem kaptak könnyű ellenfelet, ráadásul idegenben kell megmérkőzni a tavalyi döntős belgákkal.

Az első napon Bemelmans–Fucsovics és Goffin–Balázs összecsapásokat rendeztek. Fucsovics négyszettes küzdelemben kikapott Bemelmanstól, a második mérkőzésen pedig Balázs Attila szenvedett háromszettes vereséget David Goffintől.

A második napon a Fucsovics, Balázs alkotta magyar kettős eredetileg a Cagnina, De Loore párossal nézett volna farkasszemet, de a belgák váltottak és a tegnap Fucsovicsot legyőző Bemelmanst jelölték Cagnina helyett. Ettől függetlenül, ha a mieinknek sikerülne nyerni, maradna esély az utolsó napon is, amelyen a sorsolás szerint Goffin–Fucsovics és Bemelmans–Balázs mérkőzéssel zárul a párharc.

A párharcot elvesztő válogatott következő alkalommal a világcsoportban maradásért játszik majd a Davis-kupában.

A két válogatott játékoskerete (zárójelben a játékosok egyéni és páros ranglistahelyezése)
Belgium: David Goffin (7., 547.), Ruben Bemelmans (120., 276.), Julien Cagnina (248., 999.), Joris De Loore (310., 346.)
Magyarország: Fucsovics Márton (63., 368.), Balázs Attila (227., 204.), Piros Zsombor (521., 1284.), Valkusz Máté (848., –), Borsos Gábor (958., 201.)

A program
Péntek:
David Goffin–Balázs Attila 6:4, 6:4, 6:0

Ruben Bemelmans–Fucsovics Márton 6:4, 4:6, 7:6, 6:3
Szombat:
Bemelmans, De Loore–Fucsovics, Balázs
Vasárnap:
Goffin–Fucsovics 13.30
Bemelmans–Balázs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik