Davis-kupa: „Féltem, mert úgy éreztem, Marci már nem hisz az egészben”

KLEIN RON (LIEGE)KLEIN RON (LIEGE)
Vágólapra másolva!
2018.02.03. 21:35
null
Fucsovics Márton és Balázs Attila is boldog volt a páros siker után, ugyanakkor nagyon fáradt is (Fotó: Zádor Péter)
Mint ismert, Fucsovics Márton és Balázs Attila ellen kétszettes hátrányból ugyan felálltak a belgák, ám a magyar kettős hatalmasat harcolva győzött, így vasárnap is rendeznek tétmérkőzést Liege-ben a Davis-kupában. A meccs után maguk a főszereplők szólaltak meg, és Fucsovics Márton kiemelte a magyar közönség szerepét is.

 

Köves Gábor: „Az utolsó másodpercig izgalmas volt. Átéltem már párszor ilyet, például tavaly a szlovákok ellen, de ezt nem lehet megszokni. Mindent kiadtak magukból a srácok. Marci nehéz helyzetben van, hiszen sok időt töltött a pályán, de ő az első számú játékosunk, kemény fickó. Az adogatójáték volt végig a kulcs, ám a Davis-kupában mindig benne vannak a fordulatok. A bemelegítésnél féltem, mert úgy éreztem, Marci már nem hisz az egészben és nincs itt fejben, ez azonban nem így volt. Sőt, a meccs után azt mondom, irreális gondolat volt ez a részemről. Fontos volt, hogy a fiúk el tudjanak számolni magukban a teljesítményükkel. Most megmutatták, hogy méltók a világcsoportra, nagy dolog, hogy győztek. Hazamehettünk volna négy nullás vereséggel is, de fantasztikus érzés, hogy nyertünk. Meglátjuk, mi maradt Marciban, ráadásul pihent ellenféllel mérkőzik, aki hetedik a világranglistán. Viszont neki is sokat jelentett a győzelem, ez erőt adhat neki. Végig jó volt a kommunikációm a játékosokkal, amiben segített, hogy én is sok hasonló meccsen keresztülmentem. Volt, hogy a közönség vagy a pillanat kicsit megfogta őket, de egy másodpercig sem hittem a találkozó közben, hogy nem hisznek a győzelemben.”

Fucsovics Márton:A fáradtság miatt vagyunk csendesebbek, de természetesen örülünk a győzelemnek és nagyon készülünk a folytatásra, hiszen még mindig a belgák vannak előnyben. Az első két szettben fantasztikusan játszottunk, ám a harmadiktól már az ő teljesítményük is feljavult. Talán az döntött az ötödikben, ami tavaly is sokszor, hogy hatalmas a szívünk, és a magyar közönség is rengeteget segített, hiába voltak a belgák vagy tízszer annyian. Nem játszottam annyira jól, de hálás vagyok Atinak, mert húzott magával a nehéz pillanatokban. Maradt még esélyünk, és nem adjuk fel, akkor sem, ha bennem már több mint hétórányi tenisz van, így nyilván fáradt leszek. Az oroszok ellen is jól ment a játék két nehéz nap után, ebben bízom most is. Egyelőre még a páros hatása alatt vagyok, fel kell dolgoznom a történteket, utána azonban már kizárólag a pihenésre és a David Goffin elleni taktikára gondolok majd.”

Balázs Attila: „Nem hittem volna, hogy felül lehet múlni a szlovákok elleni tavalyi győzelmet, de ez még élesebb volt. Minden szett egy-egy ponton múlt, feléjük is billenhetett volna a mérleg nyelve, ugyanúgy akarták a győzelmet, mint mi. Eksztázisban kellett játszanunk, mert ha egy pillanatra is kiengedtünk volna, akkor végünk. Nem rágódhattunk a négy elszalasztott meccslabdán, hiszen ha valaki kétszáz felettit szervál a vonalra, azzal nincs mit tenni. Bízom benne, hogy az ötödik is tétmérkőzés lesz, ám akkor át kell beszélnünk, hogy érdemes-e engem nevezni, vagy inkább egy friss embert, például Piros Zsombort. Nem vagyok elég fitt, párosban is küzdöttem belül, csak nem mutattam ki. Az biztos, hogy addig játszunk és küzdünk, amíg van esély, s nagyon sokat jelentett, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány és Kisgyörgy Gergely edző is próbálta pozitívan kezelni a pénteki vereségeket, nem lógattuk az orrunkat.”

Johan Van Herck: „Egy ötödik szettes hét ötös vereség mindig fájó. Mindenképpen szerettük volna lezárni a párharcot, a végén volt esélyünk a sikerre, nem szabadott volna kiengednünk a kezünkből, ha már visszajöttünk kétjátszmás hátrányból. Fucsovics sokkal több időt töltött a pályán Goffinnél, ez igaz, ám attól még egy pillanatra sem szabad megnyugodni, ezt el is mondtam neki néhány perce. David klasszis játékos, bízom a képességeiben és az akaraterejében.”

Ruben Bemelmans: „Jobban kellett volna elkezdeni a meccset, ez nem is kérdés. Tanulnunk kell belőle, hogy a jövőben megfelelően kezeljük a nyomást ilyen helyzetben. Néhány labdán múlt, sajnálom, hogy hiába harcoltunk. Vasárnap David mögé állunk és remélem, együtt ünnepelünk.”

Joris De Loore: „Szerintem is az volt a döntő, hogy rosszul kezdtünk. Utána agresszívabban teniszeztünk, irányítottuk a mérkőzést, a nehéz pillanatokban is fordítani tudtunk, ám a végén az adogatásaink sajnos nem működtek megfelelően.”

DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NYOLCADDÖNTŐ (LIEGE)
BELGIUM–MAGYARORSZÁG
2:1
Bemelmans, De Loore–Fucsovics, Balázs A. 3:6, 4:6, 7:6 (7–2), 6:4, 5:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik