NEKROLÓG MARCI EMLÉKÉRE

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2015.11.14. 18:11
  Csütörtök ebéd közben ért a hihetetlen hír. A barátom hívott és mondta, hogy Marci meghalt... Nem akartam elhinni, többször visszakérdeztem...

Csütörtök ebéd közben ért a hihetetlen hír. A barátom hívott és mondta, hogy Marci meghalt... Nem akartam elhinni, többször visszakérdeztem, de a válasz nem változott sajnos!

Ismeretségünk (laza barátságunk, ha nevezhetem így) 2004. nyarán kezdődött. Olvastam, hogy a kedvenc csapatom 21 éves magyar kapust igazolt MTK-ból, aki eddig Bodajkon pallérozódott. Több sem kellett nekem! Magyar Spurs játékos!!! Eldöntöttem, hogy igyekszem felvenni vele a kapcsolatot. Labdarúgó edzőként szerencsére megvannak a kapcsolatrendszereim és az MTK örökös szövetségi képviselőjét Schneider Sanyit fel is hívtam, hogy amennyiben Marci is hozzájárul adja meg nekem a számát, hogy tudjak vele beszélni. Hamarosan jött a válasz és a telefonszám, hívhatom nyugodtan. Az első telefonbeszélgetésünk elején nem tudom melyikünk volt jobban zavarban. Kicsöng a telefon Marci felveszi, én bemutatkozom és mondom miért hívom, ő: Csókolom Fülöp Márton vagyok, köszönöm az érdeklődést. Gyorsan megegyeztünk, hogy tegeződünk, mert csak 10 év előnnyel rendelkezem. Nyár eleje volt, akkor zajlottak az EB csoportmeccsei és megbeszéltük, hogy a Vasas pályán felállított sörsátorban találkozunk. Nagyon szerény volt, nem csak a magassága miatt lehetett felnézni rá!

Én meséltem neki a klub hagyományairól, ő pedig arról, hogy mint tapasztalt kint. Először amikor belépett az öltözőbe, Jamie Redknapp a regnáló csapatkapitány odalépett hozzá, végigvitte az öltözőn, bemutatta mindenkinek, majd megmutatta a helyét. Mondta neki, hogy vele párban fog erősíteni és ha bármilyen gondja van szóljon neki nyugodtan. Tele volt tervekkel és ambícióval! Eltökélten hitte, hogy megküzd Paul Robinsonnal az egyes mezért. Mondtam neki, hogy nagyon fogok neki szurkolni, de sajnos tudtam, hogy az angol válogatott kapusát csak akkor szoríthatja ki, ha Robbo egyszerre töri el mindkét kezét... Azt mondjuk soha nem értettem, hogy legalább Ligakupa meccsen miért nem kapott lehetőséget!

Hol telefonon beszélgettünk, hol írtunk egymásnak. Volt, hogy elmondta, hogy szerinte mennyire alulbecsüli Ledly Kinget a vezetőség és az idő aztán őt igazolta. Volt olyan amikor fiatal magyar játékos után érdeklődött, hogy érdemes-e beajánlani próbajátékra. Sárga irigységgel hallgattam, hogy Robbie Keane kiszemelte magának az edzésen kívüli gyakorláshoz. Neki rúgdos tizenegyeseket és szabadrúgásokat. Keano nevezte el a csapaton belül Nagy Kutyának hatalmas méretei és étvágya miatt. Jól érezte magát, de nem elégítette ki a tartalék szerepkör. Ő védeni akart! 2005 őszén a segítségével sikerült jegyet szerezni életem első North Londoni Derby-ére, amit személyesen élhettem át. A meccs előtti nap hívott, hogy hol tudjuk átvenni a jegyeket, mert végre kölcsönadták a Coventrynek. Tudta, hogy Milán barátom azokban a napokban ünnepelte a születésnapját, amikor kint voltunk Londonban és rá is gondolt! Amikor mentünk átvenni a jegyeket, akkor várt ránk egy kis csomag is, amire rá volt írva, hogy szülinapi ajándék. Egy A5-ös csapatkép volt benne az összes játékos aláírásával!!! Ő már csak ilyen volt! Aznap este még hívott, hogy merre vagyunk mert visszajött Londonba. Találkoztunk, rögtön átölelt és elmentünk egy jót sörözni.

Havonta, kéthavonta beszéltünk, vagy írtunk egymásnak. Nagyon büszke voltam amikor bekerült a válogatottba, boldog volt amikor feljutottak a Sunderlanddel a PL-be. A nyitó fordulót megelőző napokban beszéltünk, nagyon bizakodó volt erre másnap leigazolták a Fekete Macskák angol kapus klubrekordért Craig Gordon-t a Heartstól. Az angol válogatott kapusa után megkapta a skótot. A pénzösszeg egyértelműsítette, hogy nem a padra vették...

Megannyi kölcsön és nyolc év után búcsút mondott Angliának és a napsütéses Görögországba szerződött, ahol imádták és tényleg számítottak rá.

Aztán az újságban olvastam, egy csomót találtak a karjában. Kicsit ekkor magába zárkózott, de nem tudtam érte hibáztatni. Eldöntötte, hogy megvívja ezt a harcot is! Utoljára személyesen kb. egy éve a Tescoban futottunk össze. Örültünk a találkozásnak. Azt mondta hamarosan újra edzhet és már nagyon várja. Nem látszott rajta semmi betegség és tényleg reménykedtem, hogy minden rendben van.

Sajnos nem így volt, a nagy kutya nem ugrik többé...

Aki személyesen ismerte, tudja milyen szerény, önzetlen nagybetűs EMBER volt!

Nyugodj békében barátom!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik