Barca: a jobbhátvédet „elűzi” Enrique; Vermaelent megműtik?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 13:51
Ha Sakari Orava finn térdspecialistára hallgat, kés alá fekszik Thomas Vermaelen, a Barcelona sérült belga középhátvédje, aki hivatalos mérkőzésen még mindig nem mutatkozhatott be a katalánok színeiben.

„Egyeztettem a Barcelona orvosaival és Vermaelennel, akinek műtétet ajánlottam. Egy-két napon belül eldől, vállalja-e az operációt. Ha igen, amire kilencvenkilenc százalék esélyt látok, akkor a jövő héten sort kerítünk rá – mondta Orava. – A beavatkozás után két-három héttel edzésbe állhatna, három hónapon belül pedig a pályára is visszatérhetne.”

A kérdés, mit választ Vermaelen. Rövidebb felépülési időt a rásérülés veszélyével, vagy vállalja a műtétet, és hosszabb időre harcképtelenné válik, de megbízhatóbb, kevésbé sérülékeny lábbal tér vissza. A katalán TV3 úgy tudja, a futballista a műtét mellett döntött, és a következő napokban Finnországba utazik.

A Barcelonához kapcsolódó hír, hogy Luis Enrique vezetőedző tudatta Martín Montoyával, hogy Daniel Alves és Douglas mögött csak harmadik számú jobbhátvédként számol vele, de a kapott játékperceket figyelembe véve a spanyol labdarúgót Adriano is megelőzi a szakember rangsorában.

„Nehéz olyan megoldást találni, ami minden fél számára megfelelő, igyekszünk már a téli átigazolási időszakban pontot tenni az ügy végére. Azt tanácsoltam Martínnak, hogy végleges átigazolásban gondolkodjon, ne kölcsönszerződésben” – mondta Juan de Dios Carrasco, a játékos menedzsere. A spanyol utánpótlás-válogatottakat végigjáró Montoya iránt állítólag Olaszországból, Angliából, Németországból és Törökországból is érdeklődnek.

A Barcelona csütörtöki edzésén a vádlisérüléséből lábadozó Andrés Iniesta ismét teljes értékű munkát végzett, de az orvosoktól még mindig nem kapta meg a zöld utat a játékra, így továbbra is kérdéses, hogy a Valencia elleni rangadón pályára léphet-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik