La Liga: a Real úgy jár, mint a Barca? Jövőre nem igazolhat?

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 10:06
null
Florentino Pérez súlyosbítottan nehéz időszak elé néz? (Fotó: AFP)
A katalán Mundo Deportivo címlapsztorija szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hasonló szankcióval sújthatja a Real Madridot, mint korábban a Barcelonát, és kizárhatja a blancókat két átigazolási időszakból.

 

A spanyol sajtóban már hosszabb ideje téma, hogy a Real Madrid és az Atlético Madrid hasonló szankciókkal nézhet szembe, mint a katalán vetélytárs, ám a Mundo Deportivo információja szerint a FIFA már meg is hozta a döntését a Real megbüntetéséről, csak az intézkedés bejelentésének időpontja kérdéses. A katalán lap forrása szerint az eltiltás a közeljövőben életbe léphet, így a Real lemaradhat a 2016-os januári, illetve nyári átigazolási időszakról is.

A FIFA állítólag a Real esetében több mint 50 fiatalkorú futballista átigazolási módját kifogásolta (a madridi klub természetesen tételesen cáfolta mindegyik játékos esetét), és a nemzetközi szervezet fegyelmi bizottságán – épp a Barcelona eltiltása miatt – egyre nagyobb a nyomás, hogy más klubok hasonlóan kifogásolható átigazolásaival szemben is szigorúan lépjen fel.

A Mundo szerint a madridi klub minden eszközével azon van, hogy késleltesse a FIFA bejelentését, és a fellebbezés lehetőségével is biztosan élnek, hogy még legalább a téli időszakban időt nyerjenek új játékosok megszerzésére.

A lap megkereste a FIFA-t is az ügyben, ám a szóvivő azt mondta, a szövetség semmilyen konkrét esetet nem kommentál és – általánosságban fogalmazva – folyamatban lévő ügyekről sem nyilatkozhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik