Zapatero 3-1-es Barcelona-, Calderon 3-1-es Madrid-sikert jósol

Vágólapra másolva!
2007.12.23. 17:03
A spanyol miniszterelnök 3-1-es Barcelona-győzelmet, a Real Madrid elnöke ugyanilyen különbségű, de ellentétes előjelű, azaz fővárosi sikert jósolt a 155. El clásico előtt. A spanyol labdarúgás két gigásza, a Barcelona és a Real Madrid ma magyar idő szerint 19 órakor találkozik egymással a Nou Campban.
A márciusi El clasico egyik hatalmas gólhelyzete: Victor Valdés (jobbra) kivédi Ruud van Nistelrooy lövését
Imago
A márciusi El clasico egyik hatalmas gólhelyzete: Victor Valdés (jobbra) kivédi Ruud van Nistelrooy lövését
A márciusi El clasico egyik hatalmas gólhelyzete: Victor Valdés (jobbra) kivédi Ruud van Nistelrooy lövését
Imago
A márciusi El clasico egyik hatalmas gólhelyzete: Victor Valdés (jobbra) kivédi Ruud van Nistelrooy lövését

Guti kivételével teljes keret a vendégeknél, sérült Lionel Messi és számos kérdőjel a katalánoknál a 155. El clásico, a Barcelona és a Real Madrid bajnoki rangadója előtt.

A Bajnokok Ligája-döntő után a klubfutball talán legnagyobb érdeklődéssel kísért mérkőzése oly mértékben hatja át ezekben a napokban a spanyolországi közgondolkodást, hogy még Jose Luis Rodriguez Zapatero miniszterelnök is megpróbálta megtippelni a végeredményt – legalábbis az El Mundo Deportivo szerint.

A Barcelonában szerkesztett tekintélyes lap azt írta, hogy a kormányfő 3-1-es Barca-győzelmet jósolt.

A Real Madrid elnöke, Ramon Calderón ugyanezt az eredményt valószínűsíti, azonban természetesen a saját csapata győzelmet várja.

Egyébként ami a madridi elnököt illeti, cáfolta, hogy a királyi klub le akarná igazolni Ronaldinhót a Barcelonától.

„Ronaldinho és Messi? Egyikük sem jön. Erős csapatunk van, és ők nem találnák meg a helyüket Madridban” – jelentette ki a presindente.

A másik elnök, Joan Laporta szintén a diadal ízét érzi.

„Sokkal magabiztosabbnak érzem magam az el clásico előtt, mint sokan a múltban. Meggyőződésem, hogy győzni fogunk” – fogalmazott Laporta.

Jóslatok helyett nézzük a tényeket! A bajnokságot a címvédő Real Madrid vezeti 38 ponttal, a Barcelona hátránya négy pont a második helyen.

Az eddigi 154 bajnoki összecsapás közül 66-ot nyert meg a Madrid, 58-at a katalán sztárcsapat.

A Real Madrid mellett szól, hogy nem játszik a Barcelona legeredményesebb és jelenlegi legjobb formában lévő játékosa, Lionel Messi, aki a legutóbbi El clásicón három gólt szerzett, és a mostani góllövőlistán a legelőkelőbb helyen álló barcelonai.

A királyi gárdánál Raúl és Ruud van Nistelrooy is nyolcgólos. Mindketten makkegészségesek, mint ahogyan Guti kivételével a keret legnagyobb része is. Ez azt jelenti, hogy Bernd Schuster vezetőedző majdnem a legjobb összeállításban küldheti pályára a csapatát.

Ugyanakkor az eddigi 77, Barcelonában megrendezett derbi espanolon 44-szer nyert a Barca, csak 17-szer a Madrid, és 16-szor született döntetlen.

A fővárosiak legutóbb a 2003–2004-es idényben tudták megverni a katalánokat a Nou Campban, azt megelőzően azonban 20 évig nem.

Ebben az évezredben a leggyakoribb eredmény a barcelonai El clásicókon a döntetlen: nyolcból ötször nem bírtak egymással a riválisok, kétszer nyert a Barca, egyszer a Real Madrid.

Hazai pályán egyébként is félelmetesek a gránátvörös-kékek, hiszen otthon mind a 11 eddigi meccsüket megnyerték a szezonban.

Ami a 2007. december 23-i Barcelonát illeti, Frank Rijkaard az előzetes hírek szerint sem Ronaldinhót, sem a sérüléséből felépülő Thierry Henryt nem küldi pályára kezdőként, azt pedig már említettük, hogy Messi hetekre harcképtelen.

A katalánok feltehetőleg Iniesta, Dos Santos, Eto’o csatársorral rohamoznak majd, Ronaldinho és Henry pedig friss lendületet adhat, ha eljön ennek az ideje.

A Madrid minden versenysorozatot (bajnokság, Király Kupa, Bajnokok Ligája) figyelembe véve hét mérkőzés óta veretlen.

Bernd Schuster vezetőedzőnek szombaton volt a születésnapja, és ha a játékosai győzelemmel ajándékozzák meg a német szakembert, akkor az 1960-61-es szezon óta ő lehet az a szakember, aki új csapatával a legjobban kezdi a bajnokságot.

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK (a nagyításhoz kattintson a képre!)

----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik