Bevetette a titkos fegyvert a Nápoly, Anelkát hívja a Lazio

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 16:55
null
Titkos fegyver bevetés közben, avagy Mino Raiola nekifeszül a mikrofonerdőnek (Fotó: Reuters)
Az ünnepek után megdöbbenve konstatálhattuk, hogy az új esztendő nem marad el érdeklődés hiányában, újra dolgozunk, tanulunk, családi életet élünk (vagy menekülünk mindezek elől) – az élet pedig megyen tovább, a labdarúgásban is. Az átigazolás világában pedig különösen nincs leállás: a szokásoknak megfelelően heti transzfersorozatunkat a Serie A történéseivel folytatjuk.

 

NAPOLI: TÖBB A TERV MINT A TETT

Ahogyan a nyáron, úgy a télen is hatalmas transzferterveket tűzött ki maga elé a Napoli, csak amíg az idény előtt sikerült nagy és közepes halakat kifogni a nagy átigazolási tóból (Gonzalo Higuaín, Raúl Albiol, José Callejón, Dries Mertens, Duván Zapata, Pepe Reina, Rafael és Pablo Armero), Edinson Cavani eladásának is köszönhetően, addig a januári vadászat eddig kevés sikerrel járt. Érkezett azért ötmillióért közös tulajdonba a Hellas Verona brazil karmestere, Jorginho, aki remek vételnek tűnik, 18 bajnokin hét gólt szerzett és adott négy gólpasszt (ráadásul a tavasz végén újabb ötmillióért teljesen megvehető). A spanyol mester, Rafael Benítez két elégedetlen belga védőt is magához csábítana: az Atlético Madridtól Toby Alderweireldet és az Arsenaltól Thomas Vermaelent: előbbi nyíltan panaszkodott, hogy nagyon nem jól érzi magát Madridban, és azt, hogy nem játszik, nem saját magának köszönheti; utóbbi pedig egy lap szerint nyíltan kijelentette, hogy szívesen költözne Nápolyba. Nem elvetélt ötlet a Barcelonában mostanában háttérbe szorult Alex Song megszerzése sem, ilyen alapon jönne egyébként a Tottenhamtől a szintén szűrő Étienne Capoue is, csak éppen érte a londoniak nem kapták meg a kért 14.5 millió eurót. Valamivel kevesebbért vagy kölcsönbe kellett volna a francia a délolaszoknak, akik Goran Pandev játékjogát is bevetették az üzletkötés érdekében, ám kosarat kaptak, akárcsak a Sevillától a balbekk Alberto Morenóra tett 12 milliós ajánlat után.

Capoue ügyében párnapos tanakodás után a nápolyiak bevetették a Serie A titkos fegyverét: a szuperügynök Mino Raiola Londonba utazott, hogy nyélbe üsse a transzfert a Spursszel. A C-terv egyébként a szűrői posztra a kazányi Yann M'Vila, a D pedig a corinthiansos Ralf. Benítez egyébként igyekezett bekavarni a Fredy Guarín-mártásba is, egyelőre kevés sikerrel, de nem könnyű az edzők és a klubpénztárosok élete, az Atalanta sportigazgatója, Pierpaolo Marino például minimum 12 millió eurót kér a középső középpályás Daniele Baselliért.

Felkészültek Benítezék a Liverpooltól kölcsönkapott Reina pótlására, akit egyre többen hoznak hírbe a Barcelonával, az utód a rutinos, sokszoros argentin válogatott Mariano Andújar, aki a Catania játékosa – a nyárig, ugyanis már elkötelezte magát a déliekhez három évre, klubját pedig 1.5 millió euróval kárpótolják. Tanakodtak a nápolyiak a Juventusszal egy Federico Peluso, Pablo Armero cserén, de a torinói játékos nem ment bele a klubváltásba. Érdekesség, hogy pár hete a milánói Kévin Constant vétózta meg, hogy elcseréljék Armeróra. Távozott ugyanakkor Valenciába Eduardo Vargas, ahogyan azt pénteken már megénekeltük, mellette több fiatal tehetséget is kölcsönadtak, közülük a legígéretesebb talán a 23 éves szélső, az Avellinóba küldött Camillo Ciano.

LAZIO: ANELKA ÉS BURAK YILMAZ A LÁTHATÁRON

Nem keveset bírálták és bírálják a Laziót és szurkolótáborát annak szélsőjobboldali kalandozásai miatt, és erre rátett egy lapáttal Nicolas Anelka, aki nemrégiben antiszemita köszöntéssel sokkolta a közvéleményt, most pedig elárulta, hogy a Lazio elvinné őt még a télen Angliából. A Sky Sport Italia értesülései szerint a rómaiak egy fél évre vennék kölcsön a nemsokára már 35 esztendős francia támadót, akit sokkal olcsóbban szerezhetnének meg, mint a Juventustól Fabio Quagliarellát. Nem áll anyagilag túl jól a klub, legnagyobb kincsével, Hernanesszel már meg is állapodott az Inter a bérben és egyéb feltételekben: a középpályás bónuszok nélkül hárommilliót keresne Milánóban. Indokolt még erősen a feltételes mód, hiszen a kékek elnöke, Claudio Lotito szerint az Inter maximum a brazil bal lábát kaphatná meg a felkínált 17 millió euróért.

Ám Hernanes szerződése 2015 nyaráig szól, ha nem tudják megtartani, akkor a közeli jövőben el kell őt adniuk; az Internek viszont igyekeznie kell, hogy megszerezze a többi testrészt is, mert a PSG, a Liverpool és a Manchester United is vinné a játékmestert. Ráadásul Lotito attól sincs éppen elragadtatva, hogy az Inter az átigazolási összeg nagy részét a Mauro Icardi, Marco Andreolli, Marko Livaja trió játékjogával fizetné ki…

Hamarabb távozhat Mickael Ciani, akiért 2.5 milliót fizetne a Norwich City, Ogenyi Onazit a Schalke monitorozza, a Pool pedig Antonio Candrevára lenne vevő, ám bonyolítja az ügyet, hogy a középpályás speciel a rómaiak és az Udinese közös tulajdona.

Érkezhet ellenben a törökök csodacsatára, Burak Yilmaz, akit a nyáron csak nüánszok választottak el a római kalandtól, az olcsóbb megoldás itt az arsenalos Nicklas Bendtner. Felvetődött még a nápolyi veterán bekk, Paolo Cannavaro és a fulhames Philippe Senderos neve a klubnál, miközben a szerb válogatott csatár, Filip Djordjevics a nyártól biztosan a Laziónál folytatja, a kérdés csak az, hogy már januárban elhagyja-e a Nantes együttesét. Hernanes utóda egyébként a 18 esztendős horvát középpályás, Mario Pasalic (Hajduk Split) lehet.

RÉGI ÚJ RÉGI-ÚJ FALKATAG RÓMÁBAN

Eddig sem kispályázott az AS Roma, amely hat pontra feljött a listavezető Juventusra, és ugyanennyivel leszakította magáról a Napolit, a „farkasok” Radja Nainggolan és Michel Bastos megszerzése mellett 1.5 millió euróért visszavették Giammario Piscitella játékjogát a Delfino Pescarától. A húszéves balszélső a Genoával is volt már „közös lova” a rómaiaknak, majd megfordult kölcsönben a Modenánál, miközben az AS-hez az Empolitól érkezett – még egyszer mondjuk, még csak húszesztendős a legényke. Hogy izgalmasabb legyen eme transzfer, tulajdonképpen pénz nem is mozgott általa, hanem csak Gianluca Caprari fele játékjoga, szintúgy másfélmilliós értékben. A cifrább dolgok kedvelőinek eláruljuk, hogy míg Piscitella fele játékjoga évek óta ugyannyiért cserélget gazdát, a kalandos életű, vele egykorú Caprari feléért két éve 1.2 milliót adott a Pescara, egy év múlva kétmillióért lett ismét a Romáé, most félmillióval kevesebbért ismét közös. Aki érti a miérteket, kérjük, jelentkezzen szerkesztőségünkben!

A cserebere-mánia másokat is ím elért, mert mint kiderült, azért nem lett a PSG-é Miralem Pjanic, mert a párizsiak csak ötmilliót és a 42 millióért vett, most feleannyit érő Javier Pastorét adták volna érte. Mai hír az ügyben: Pjanic kikiáltási ára potom 55 millió euró… Néhány tehetséges fiatal (Paolo Frascatore, Alessandro Crescenzi, Federico Viviani, Tomas Svedkauskas) mellett Marco Borriello is távozott kölcsönbe, érte még egy kis pénz is állt a házhoz, 700 ezer euró (bár ahhoz képest csak töredékösszeg, hogy 2011-ben tízmillióért vették a Milantól). Nem áll túl jól Pablo Osvaldo szénája a Southamptonnál, ezért is vetődött fel, hogy visszatér a feladóhoz, miközben a Boca Juniors karmester-ígérete, Leandro Paredes, az új Zlatan Ibrahimovic, Valmir Berisha és a Barca-üstökös Antonio Sanabria (akinek időközben az olaszok sikerrel lealkudták négymilliós árát, pontosabban az összeg nagy részét jövőbeli feltételekhez kötötték) még mindig nem írhatott alá a Romához.

Nicolás Burdissót viszont elvitte a Genoa, Marquinhót nem az Inter, hanem a Hellas Verona láncolhatja magához, az edzőjét állítólag nem különösebben szívlelő Leandro Castánért tízmilliót is adna a Lokomotiv Moszkva, Vaszilisz Toroszidiszt a Werder Bremen hívogatja – őket az evertonos Johnny Heitinga, a Coritiba balbekkje, Abner vagy a fenerbahcés Caner Erkin pótolhatja. A középpályát a szintén feneres Salih Ucannal vagy a Rubin Kazanytól elengedett, így ingyen megszerezhető, a transfermarkt.de szerint 12 millió eurót érő Bibrasz Natkóval frissíthetik, a csatársort pedig Rudi Garcia mester franciaországi kapcsolatait bevetve az Auxerre balszélsőjével, Paul-Georges Nteppel vagy a touluse-i Wissam Ben Yedderrel.

AZ OLASZ SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 TELE
ATALANTA
Érkezett: Alberto Almici (kölcsönből vissza, Cesena), Simone Colombi (kv., Padova), Antonio Palma (kv., Nocerina), Matteo Ardemagni (kv., Chievo Verona)
Távozott: Johan Benaluan (kölcsönbe, Parma), Alberto Almici (k., Padova), Guido Marilungo (k., Cesena), Roberto Gagliardini (k., Cesena), Simone Colombi (k., Carpi), Antonio Palma (k., Como), Matteo Ardemagni (k., Carpi), Simone Magnaghi (k., Prato), Michele Canini (k., Chievo Verona)
BOLOGNA
Érkezett: Andrea Pisanu (kv., Montreal Impact), Daniele Paponi (kv., Montreal Impact), Andrea Romano (kv., Crotone), Ruben Palomeque (kv., Como), Matteo Montorsi (kv., SPAL)
Távozott: Andrea Pisanu (k., Prato), Andrea Romano (k., Prato), Henry Giménez (Nacional Montevideo), Ruben Palomeque (k., Paganese), Denis Alibec (kv., Inter), Luca Veratti (k., Südtirol), Matteo Montorsi (k., Cuneo), Alex Ferrari (k., Crotone)
CAGLIARI
Érkezett: Alberto Melis (kv., Pisa), Adryan (k., Flamengo), Andrea Tabanelli (k., Cesena)
Távozott: Lorenzo Ariaudo (Sassuolo, 500.000 euró), Rui Sampaio (szerződését felbontották), Radja Nainggolan (k., Roma, 3.000.000), Antonio Adán (Real Betis)
CATANIA
Érkezett: Francesco Lodi (Genoa, közös tulajdonba), Fabián Rinaudo (k., Sporting CP, 500.000), Federico Moretti (kv., Spezia)
Távozott: Panajotisz Tahcidisz (k., Torino), Federico Moretti (k., Padova)
FIORENTINA
Érkezett: Anderson (k., Manchester United, i.), Antonio Rosati (k., Napoli), Alessandro Matri (k., Milan)
Távozott: Marcos Alonso (k., Sunderland), Gustavo Munúa (Nacional, i.)
HELLAS VERONA
Érkezett: Simone Calvano (kv., Lanciano)
Távozott: Matteo Bianchetti (k., Spezia), Daniele Ragatzu (k., Lanciano), Jorginho (kt., Napoli, 5.000.000), Matteo Rubin (kv., Siena)
INTERNAZIONALE
Érkezett: Rubén Botta (Livorno, i.), Bocar Djumo (kv., Uniao Madeira), Denis Alibec (kv., Bologna), Ezequiel Schelotto (kv., Sassuolo)
Távozott: Denis Alibec (Astra Giurgiu, 200.000), Ezequiel Schelotto (k., Parma), Álvaro Pereira (k., Sao Paulo, 1.000.000)
JUVENTUS
Érkezett: Timothy Nocchi (kv., Carpi), Stefano Padovan (kv., Pescara), Elvis Kabashi (kv., Pescara), Matteo Liviero (kv., Carpi)
Távozott: Timothy Nocchi (k., Padova), Mbaye Diagne (k., Lierse), Paolo De Ceglie (k., Genoa), Ouasim Bouy (k., Hamburg, i.), Stefano Padovan (k., Vicenza), Marco Motta (k., Genoa), Matteo Liviero (k., Juve Stabia)
LAZIO
Érkezett:
Távozott: Luca Crescenzi (k., Pisa), Andrea Sbraga (k., Carrarese)
AS LIVORNO
Érkezett: Paolo Castellini (Sampdoria)
Távozott: Rubén Botta (Inter, i.), Saulo Decarli (k., Avellino), Pasquale Schiattarella (Spezia), Luca Belingheri (k., Cesena), Alessandro Lambrughi (k., Novara)
AC MILAN
Érkezett: Adil Rami (Valencia, k., 400.000), Honda Keiszuke (CSZKA Moszkva, i.), Ezekiel Henty (kv., Spezia), Andrea Petagna (kv., Sampdoria), Matteo Chinellato (kv., Sorrento), Michael Essien (Chelsea, i.)
Távozott: M'Baye Niang (k., Montpellier), Ezekiel Henty (k., Perugia), Matteo Chinellato (k., Cosenza), Jherson Vergara (k., Parma), Alessandro Matri (k., Fiorentina), Antonio Nocerino (k., West Ham), Gianmario Comi (k., Lanciano), Matteo Chinellato (k., Cosenza)
NAPOLI
Érkezett: Giuseppe Nicolao (kv., Lanciano), Jorginho (kt., Hellas Verona, 5.000.000), Antonio Rosati (kv., Sassuolo), Emanuele Allegra (kv., Entella), Camillo Ciano (kv., Padova), Giuseppe Nicolao (kv., Lanciano)
Távozott: Emanuele Allegra (k., Pavia), Antonio Rosati (k., Fiorentina), Giuseppe Nicolao (k., Viareggio), Camillo Ciano (k., Avellino), Eduardo Vargas (k., Valencia, 500.000), Giuseppe Palma (k., Paganese)
AS ROMA
Érkezett: Radja Nainggolan (k., Cagliari, 3.000.000), Mattia Rosato (FeralpiSalo, közös tulajdonból teljesbe), Michel Bastos (k., al-Ain, 1.100.000), Alessandro Crescenzi (kv., Ajaccio), Giammario Piscitella (Pescara, 1.500.000, játékjoga másik fele is), Paolo Frascatore (kv., Pescara), Federico Viviani (kv., Pescara), Tomas Svedkauskas (kv., Paganese)
Távozott: Júlio Sérgio (szerződését felbontották), Michael Bradley (Toronto, 7.400.000), Paolo Frascatore (k., Reggina), Tomas Svedkauskas (k., Pescara), Gianluca Caprari (Pescara, 1.500.000), Federico Viviani (k., Latina Calcio, i.), Marco Borriello (k., West Ham, 700.000), Alessandro Crescenzi (k., Novara, i.), Nicolás Burdisso (Genoa)
US SASSUOLO
Érkezett: Lorenzo Ariaudo (Cagliari Calcio, 500.000), Nicola Sansone (Parma), Aleandro Rosi (k., Parma), Pedro Mendes (k., Parma), Thomas Manfredini (Genoa), Davide Biondini (k., Sassuolo)
Távozott: Karim Laribi (k., Latina Calcio), Aladje (k., Porto Tolle), Jonathan Rossini (k., Parma), Carl Valeri (Ternana)
FC TORINO
Érkezett: Panajotisz Tahcidisz (k., Catania), Abou Diop (kv., Juve Stabia)
Távozott: Abou Diop (k., Crotone), Filippo Scaglia (k., Cittadella)
CHIEVO VERONA
Érkezett: Caleb Ekuban (kv., FC Südtirol), Jordan Pedrocchi (kv., SSD Chieti), Matteo Rubin (k., Siena), Manuel Pamic (Sparta Praha), Michele Canini (k., Atalanta)
Távozott: Jordan Pedrocchi (k., Seregno), Caleb Ekuban (k., Lumezzane), Domenico Franco (k., Messina), Riccardo Improta (kv., Genoa), Paul Papp (k., Astra Giurgiu, i.), Manuel Pamic (k., Siena), Oumaro Coulibaly (k., Lumezzane), Matteo Ardemagni (kv., Atalanta), Marcos De Paula (k., Lumezzane)
GENOA
Érkezett: Cabral (k., Sunderland, 150.000), Paolo De Ceglie (k., Genoa), Andrea Doninelli (Juve Stabia), Riccardo Improta (kv., Chievo Verona), Marco Motta (k., Juventus), Nicolás Burdisso (AS Roma)
Távozott: Francesco Lodi (Catania), Said Ahmed Said (k., Monza), Zé Eduardo (k., Coritiba), Andrea Doninelli (k., Benevento), Lukas Zima (k., Reggiana), Thomas Manfredini (Sassuolo), Riccardo Improta (k., Padova), Mario Sampirisi (k., Olhanense), Davide Biondini (k., Sassuolo)
PARMA
Érkezett: Mirko Pigliacelli (kv. Pescara), David Löfquist (k., Odense), Ihrig-Farkas Sebestyén (kv., ND Gorica), Salvatore Sandomenico (kv., Gubbio), Nicolas Sumsky (kv., ND Gorica), Francesco Checcucci (kv., ND Gorica), Carlos García (kv., Brönshöj), Giammaria Prete (kv., Renate), Abdelaye Diakité (kv., ND Gorica), Simone Malatesta (kv., Ascoli), Hervé Diedhiou (kv., Paganese), Alessandro Elia (kv., Chieti), Alessandro Piacenti (kv., Ascoli), Jonathan Rossini (k., Sassuolo), Ezequiel Schelotto (k., Inter), Jherson Vergara (k., Milan), Domenico Mungo (kv., Perugia), Angelo Bencivenga (kv., Lecce), Cristiano Spirito (kv., Savona), Manuel Giandonato (egyesület nélküli), Raffaele Rosato (kv., Nocerina), Gianpiero Tozzi (Nocerina), Alessio Butini (San Donato), Filippo Boniperti (kv., Crotone), Ivan Cacchioli (kv., Gubbio), Alessio Aracu (kv, Savona), Leandro Campagna (Frosinone)
Távozott: Jaime Valdés (Colo Colo), Fabio Lebran (k., SPAL), Johan Benaluan (k., Atalanta), Salvatore Sandomenico (k., Arzanese), Simone Malatesta (Gavorrano), Alessandro Elia (k., Cuneo), Alessandro Piacenti (k., Vigor Lamezia), Goncalo Brandao (k., Belenenses), Nicola Sansone (Sassuolo), Aleandro Rosi (k., Sassuolo), Pedro Mendes (Sassuolo), Domenico Mungo (k., Viareggio), Mirko Pigliacelli (k., Reggina), Mory Koné (k., Crotone), Angelo Bencivenga (k., Como), Manuel Giandonato (k., Juve Stabia), Yves Benoit Bationo (k., ND Gorica), Gonzalo Mastriani (k., ND Gorica), Francesco Finocchio (k., ND Gorica), Gianpiero Tozzi (k., Vigor Lamezia), Giovanbattista Catalano (Vigor Lamezia), Marshal Mfon Johnson (k., ND Gorica)
SAMPDORIA
Érkezett: Stefano Scappini (kv., Grosseto), Stefano D'Agostino (kv., Pontedera)
Távozott: Giuseppe Zampano (Martina Franca), Stefano Scappini (k., Castel Rigone), Andrea Petagna (kv., Milan), Andrea Tozzo (k., Latina), Szavvasz Gencoglu (k., Spezia), Davide Gavazzi (k., Ternana), Mirko Eramo (k., Empoli), Enzo Maresca (Palermo), Stefano D'Agostino (k., Poggibonsi), Paolo Castellini (Livorno), Andrea Tozzo (k., Latina Calcio)
UDINESE
Érkezett:
Távozott: Alexander Merkel (k., Watford), Mathias Ranégie (Watford), Wojciech Pawlowski (k., Slask Wroclaw)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik