„Akartok menni Ibizára?” – Cesc Fabregas feljuttatta a Serie A-ba a Comót

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 10:18
Cesc Fabregas élvonalba juttatta a Comót (Fotó: Getty Images)
A Balogh Botondot foglalkoztató Parma után egyenes ágon a Cesc Fabregas (hivatalosan másodedző) irányította Como jutott fel az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Serie A) a Serie B-ből. Az egykori spanyol középpályás a Cosenza elleni mérkőzés után az öltözőben mondott beszédet.

Az olasz másodosztály 38. fordulójában a Como ugyan hazai pályán csak 1–1-es döntetlenre végzett a Cosenzával, de mivel a Venezia 2–1-re kikapott a Speziától, a Parma mellett a Como jutott fel egyenes ágon az első osztályba.

Cesc Fabregasék mérkőzése valamivel hamarabb véget ért, mint a Venezia meccse, így a kispad mellett várták a fejleményeket.

A FELJUTÁS PILLANATAI

Nem csak a szakmai stáb számára voltak érzelmesek ezek a pillanatok. Alessandro Gabrielloni még 2018-ban került az akkor negyedosztályú (Serie D) Comóhoz, melyet a jelenlegi idényben kilenc góllal és két gólpasszal segített az élvonalba juttatni, így nem csoda, hogy őt is elöntötték az érzelmek.

@clipsoffootball_7 Alessandro Gabrielloni joined Como when they were in Serie D and he was a semi-pro. He has scored regularly in their rise to the Serie A and this was his reaction just before Como secured promotion. We love this game 🙏❤️ #football #footballtiktok #tiktok #viral #love #passion #video ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) - Fearless Motivation Instrumentals

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Como részvényese, Thierry Henry és a klub sportért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozó egykori Chelsea-játékos, Dennis Wise is, akinek hívására egy másik, nemrég osztályt váltó játékos is ellátogatott a meccsre, hiszen a Leicester Cityvel a Premier League-be jutó Jamie Vardy is ott volt Comóban.

@lagazzettadellosport Il Como pareggia, Vardy festeggia scatenato com una trombetta 🎉⏳ #Gazzetta #TikTokCalcio #SerieB #Como #Vardy ♬ suono originale - La Gazzetta dello Sport 📰

A mérkőzés után az öltözőben, a pályán és városszerte is zajlott az ünneplés.

„Tudom, hogy ma nem úgy zártuk a mérkőzést, ahogy szerettük volna, győzelemmel. Holnap 10-kor edzés. De még mielőtt kimennénk a szurkolóhoz, van egy dolog, amit szeretnék elmondani: köszönöm, de erősnek kell lennetek, mert ez az év semmit sem számít. Ez csak a bemelegítés. Jövőre még hatékonyabbnak kell lennünk, többet kell dolgoznunk. És ahogy ígértem és ahogy akartátok: akartok menni Ibizára?” – mondta az öltözőben Cesc Fabregas.

@cbssportsgolazo Cesc Fàbregas after @Como Football Club secured promotion back to Serie A 🤩🗣️ #como #seriea #football #italy ♬ original sound - CBS Sports Golazo

A labdarúgóként világbajnok Fabregas 2022-ben még játékosként érkezett a Comóhoz a Monacótól, s még az előző idényben elkezdett edzősködni is a klub utánpótlásában, majd 2023 novemberében bízták meg ideiglenesen a Como első csapatának irányításával, amely után öt meccsel később véglegesen is kinevezték, de hivatalosan ő a csapat másodedzője.

A Como legutóbb 21 évvel ezelőtt, 2003-ban szerepelt az első osztályban, de azután, hogy elbúcsúzott az élvonaltól, a másodosztályból is kiesett, majd 2004-ben csődbe ment.

A klub egyébként Instagram-oldalán tudatta, hogy dokumentumfilm készül Fabregasék meneteléséről.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik