Fogadási csalás: Lanzafame és Conte korábbi segítője is börtönbe vonul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.11. 14:55
Az olasz bíróság egy hónap szabadságvesztésre ítélte Davide Lanzafamét, Cristian Stellinit és Nicola Santonit. A Budapest Honvéd korábbi futballistája és a Juventus-edző Antonio Conte korábbi segítője, illetve a korábbi Bari-játékos így egyaránt börtönbe vonul.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a 2008. május 10-én játszott Bari–Treviso (0–1) és a 2009. május 23-i Salernitana–Bari (3–2) Serie B-s mérkőzésen manipuláció történt, a két meccset összesen 220 ezer euróért adták el az ügyben érintettek. A bíróság előtt összesen 25 játékos vagy edző neve szerepel vádlottként az ügyben és a neves tanúk miatt is kiemelt figyelmet kap Olaszországban a tárgyalássorozat, amely több vádlott ügyében februárban folytatódik.

Davide Lanzafamét, aki az elmúlt szezonban szerepelt a Honvédnál, az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága júliusban – vádalku után – tizenhat hónapra tiltotta el, és a nyár óta nincs csapata. A fegyelmi bizottság ítéletét itt olvashatja az ügyben!

Az ANSA olasz hírügynökség korábban arról számolt be, hogy Lanzafame, Stellini és Santoni az ügyészséggel is vádalkut kötött. A manapság fiatalok felkészítésével foglalkozó Lanzafame nemrégiben a meccsmanipulációs üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta: van, aki megúszta a büntetést, és van, aki nem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik