Olaszország: Lanzafame 16 hónapos eltiltást kapott

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 13:18
null
Súlyos büntetéseket szabott ki az olasz szövetség (Fotó: Action Images)
Tizenhat hónapra eltiltották Davide Lanzafamét, a tavasszal a Bp. Honvédban futballozó olasz támadót a 2008–2009-es olaszországi fogadási csalásokban való érintettsége miatt.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, Lanzafame még a Bari játékosaként került a 2008-as Bari–Treviso (0–1) és a 2009-es Salernitana–Bari (3–2) mérkőzések manipulálását vizsgáló hatóságok látókörébe. Lanzafamét a vádalkut kötő játékosok egyikeként tiltotta el az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága.

A legsúlyosabb eltiltást (négy-négy évet) Massimo Ganci és Cosimo D'Angelo kapta, míg a Bari akkori kapusára, a korábbi belga válogatott Jean-Francois Gillet-re, továbbá Gianluca Galassóra három év hét hónapos eltiltást szabtak ki.

A további eltiltott játékosok: három év hat hónapig nem futballozhat Raffaele Bianco, Simone Bonomi, Francesco Caputo, Daniele De Vezze, Luca Fusco, Stefano Guberti, Vitalij Kutuzov, Alessandro Parisi, Ivan Rajcsics és Vincenzo Santoruvo, hat hónapra tiltották el Nicola Belmontét, Massimo Bonannit, Corrado Colombót, Mariano Martin Dondát, Santiago Ladinót és Vitangelo Spadavecchiát. Nicola Strambellit és Willian Pianut felmentették.

A Bari egy pont levonással kezdi a Serie B 2013–2014-es idényét.

A vádalkut kötő játékosok között Lanzafame mellett Cristian Stellini (6 hónap), Nicola Santoni (9 hónap), Alessandro Gazzi (3 hónap, 10 nap), Simone Cavalli (4 hónap), Marco Esposito (20 hónap), Andrea Masiello (3 hónap, 15 nap), Paulo Vitor de Souza Barreto és Giovanni Marchese (egyformán 3 hónap, 10 nap) neve szerepel a szövetség közleményében.

A NEMZETI SPORT ONLINE NEMRÉGIBEN RÉSZLETEKET KÖZÖLT A LA GAZZETTA DELLO SPORT INTERJÚJÁBÓL, AMELYBEN DAVIDE LANZAFAME A BARIBAN TÖRTÉNTEKRŐL BESZÉLT. KATT IDE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik