Ökölvívás: Tyson Fury a volt nehézsúlyú UFC világbajnokkal csap össze

Vágólapra másolva!
2023.07.11. 19:56
null
Rendhagyó meccsen lép ismét ringbe a „Cigánykirály” (Fotó: AFP)
A profi boksz veretlen világbajnoka, Tyson Fury bejelentette, hogy a következő mérkőzését a volt nehézsúlyú UFC világbajnok, Francis Ngannou ellen vívja, októberben, Szaúd-Arábiában.

Fury (33–0–1, 24 KO) a decemberi címvédése óta nem lépett a ringbe, hiszen sokáig arról zengett az egész bokszvilág, hogy áprilisban címegyesítő meccset játszik az ukrán Olekszandr Uszikkal, azonban végül nem sikerült a feleknek megegyezni a részletekről, így a „Cigánykirály” rajongóinak tovább kellett várniuk kedvencük következő összecsapására.

A várva várt ütközet elég rendhagyó lesz, hisz a bokszoló ellenfele ezúttal a ketrecharc legnagyobbat ütő harcosa, Francis Ngannou lesz, aki két éven keresztül volt a UFC nehézsúlyú világbajnoka. A „Predátor” szintén nem volt harc közelében az utóbbi hónapokban, hiszen januárban nem sikerült megegyeznie a UFC-vel a fizetésével kapcsolatban, így kiszállt a szervezetből.

Az ütközetre a SkySport szerint október 28-án, Szaúd-Arábiában, hivatalos ökölvívó-szabályok szerint kerül sor és már mindkét bunyós késznek érzi magát.

„Ez a csávó üt elvileg a legnagyobbat a földön, de meglátjuk, hogy bírja majd az én ütéseimet. Francis keménynek tűnt a legutóbbi győzelme során, de nálam senki sem keményebb és ezt októberben be is bizonyítom” – mondta magabiztosan Fury.

Természetesen a ketrecharcos sem riadt meg a feladattól.

„Már három éve várom, hogy összetalálkozhassak Tysonnal a ringeben. Itt van a lehetőségem, hogy valóra váltsam az álmom és bebetonozzam a nevem, mint a bolygó legkeményebb embere” – osztotta meg Ngannou.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik