(Szarka)lábjegyzet: egy keveset a semmiről

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 13:06
Miközben Steve McClaren még mindig a stábját próbálja összerakni, az esetleges érkezők sora folyamatosan bővül. A klub hivatalos álláspontja...

Miközben Steve McClaren még mindig a stábját próbálja összerakni, az esetleges érkezők sora folyamatosan bővül. A klub hivatalos álláspontja szerint a színfalak mögött komoly munka folyik. A gond csak azzal van, hogy senki nem vigyorog a klub hivatalos honlapján a frissen szerzett Newcastle mezét szorongatva.

Az első számú csatár célpont továbbra is Charlie Austin, akinek a hírek szerint a(z egykor) legendás 9-es mezt is felajánlaná McClaren, főleg úgy, hogy a Sky Sports szerint jó pénzért Papiss Cissé-től is megválna a klub.

Cissé a tavalyi szezonban a második leghatékonyabb gólszerző volt, viszont egy könyökös miatt három, a köpködése miatt pedig 7 meccsre meszelték el, amivel elég nehéz helyzetbe hozta a társait. Ráadásul 30 éves, és ez az a kor, amikor a Newcastle már nem gondolkodik hosszú távon. Cissé egyébként lenyilatkozta, hogy maradni szeretne, és kitölteni a szerződéséből hátralévő 2 évet, viszont ha ugyanúgy bejelentkezik érte egy arab csapat, mint januárban, akkor könnyen lehet, hogy távozik.

Matip, Thaulvin, Diego Rolan és Wijnaldum. Ők az új nevek, mert most a Bas Dost sztori pihen, a Javier Hernandez esetleges érkezéséről szóló pletykák pedig komolytalannak tűnnek. Plusz szerintem nincs is szükség a mexikóira. Rajtuk kívül pletykának ott van még két angol, Andros Towsend, aki szerintem nem megy sehová, valamint a 34 éves Ashley Cole, akiről meg remélem, hogy nem igazol Newcastle-be

Szóval Matip Ł10 millió körüli, Thaulvin pedig Ł15 millió körüli összegért érkezhetne, és míg a kameruni középhátvéd neve újdonságnak hat, addig a kis francia tehetség egy visszatérő a kívánság listán. Anno még a Bastia játékosa volt, amikor Graham Carr kiszúrta, de nem akart külföldre menni. A Marseille volt számára a tökéletes megoldás, viszont lehet, hogy most már váltana. A Diego Rolan pletyka is friss hír, a 22 éves uruguay-i csatárt állítólag a Bordeaux szívesen eladná a Newcastle-nek. Két év alatt 61 meccs és 17 gól a Ligue 1-ben. Nem a legjobb ajánlólevél. Végül ott van Georginio Wijnaldum, akinek a megszerzésére egy Charlie Austin transzfer szintű tett lenne. Egyrészt azért, mert a PSV 24 éves kapitányával igazi vezéregyéniség érkezne, másrészt Advocaat és a Sunderland is elkezdett érdeklődni.

Körülbelül ennyi. Megint semmi hivatalos. Bő egy hét, és elkezdődik a felkészülés, úgyhogy nagyon jó lenne, ha addigra legalább egy védő és egy (Cissé távozása esetén két) csatár érkezne.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik