(Szarka)lábjegyzet: Még nem állunk készen!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.07.28. 09:07
A hét felkészülési mérkőzésből már ötöt letudott a csapat, és egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy még nem állunk készen. Nem azért...

A hét felkészülési mérkőzésből már ötöt letudott a csapat, és egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy még nem állunk készen. Nem azért, mert a könnyebbnek mondható ellenfelek ellen csak két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérleg. Sokkal inkább azért, mert továbbra is hatalmas bajok vannak a védelemmel.

A csapat egyébként összeszokóban van, hiszen hiába jött eddig összesen két új ember (ráadásul Mitrovic csak holnap a York ellen léphet legkorábban pályára, de valószínűbb, hogy csak a Gladbach ellen mutatkozik be) az új edzővel mindenkinek ismerkedni kell.

Steve McClaren pedig szintén azon van, hogy megismerjen mindenkit. Hatalmas rotálás van a meccseken, a kapitányi karszalagot például három alkalommal Colback, egyszer Sissoko, egyszer pedig Janmaat viselte a kezdő sípszó elhangzásakor, és bár a későbbi lecseréléseik során átadták ezt a tisztet másoknak, de nem Coloccini-nek, aki ebben az előszezonban még nem is lépett pályára!

McClaren persze elmondta, hogy a szerződése utolsó évében járó védő nagyon fontos része a csapatnak, viszont a legjobban annak örülne, hogyha a pályán lévő tizenegy játékos közül bárki képes lenne vezérként irányítani. Nem túl acélos magyarázat, főleg úgy, hogy azt pusmogják, Alan Pardew elvinné Colo-t a Palace-ba.

A védelem persze nem ettől gyatra, hiszen Coloccini-vel a hátsó sorban is vertek bucira minket tavaly. Mindenképpen erősítés kell, ezért várjuk nagyon, hogy Chancel Mbemba leigazolását bejelentsék. A srác korával gondok vannak, az FA nyomoz mielőtt kiadná a játékengedélyét, holott a Newcastle szurkolóknak aztán tényleg tökmindegy, hogy 88' vagy 94' augusztusában született, hiszen 27 évesen is valószínűleg jobb, mint Willo.

A neten ezzel a két papírral lehet összefutni, ami szerint 88' lesz a nyerő évszám. Az világos, hogy fiatalabbnak miért hazudja magát egy focista, a kérdés az, hogy annak idején volt-e valami oka idősebbnek hazudnia magát. Meg aztán a fenti papírok eredetisége sem 100 %.

Erről a képről például azt hihetnénk, hogy egy kiszivárgott fotó, amit azonnal nyilvánosságra hoznak, ha a transzfer létrejött, pedig....

Bizony ám! Vagy arról van szó, hogy ugyanolyan farmert és gyűrűt hordanak, és még a tetkóik is ugyanolyanok, vagy pedig egy lelkes szurkoló előlegezte meg nekünk a szalagcímet Wijnaldum, és egy kis photo shop segítségével.

Mialatt erre várunk, Steve McClaren tovább nyilatkozik. Múlt héten arról beszélt, hogy egy olyan igazoláson dolgoznak, amin - ha összejön - meg fognak lepődni a szurkolók. Azonnal beindultak a találgatások, Joao Moutinho, Xerdan Shaquiri, végül Michael Carrick neve is felmerült, viszont napok óta csend van a titkos igazolásunk körül.

Egyébként magunk között szólva ezek a játékosok csak akkor kellenének, ha valaki távozna a jelenlegi keretből, mert a középpályán bőven megvan a létszám.

Csatárfronton pedig továbbra is él a Charlie Austin vonal. Eleve McClaren két támadóban gondolkodik, ki is fejtette, hogy nála simán lesz hely a pályán egyszerre Cissé-nek és Mitrovic-nak is. A kétcsatáros rendszerben pedig tényleg a legegészségesebb az az állapot, ha három TOP játékos verseng a két helyért. Még Riviere és adott esetben Ayozé vagy Siem De Jong is bevethető elöl, míg Adam Armstrong valószínűleg a Coventry-be mehet kölcsönbe. A QPR és Austin tehát várják az ajánlatunkat. A brit média szerint a londoni klub 15 millió, a játékos pedig heti 80 ezer fontot akar, a Newcastle viszont - Austin krónikus vállsérülésére hivatkozva - 13 és 14 millió közötti vételárat és heti 60 ezres fizetést ajánlana fel.

Közben meg fogy az idő, és könnyen lehet, hogy más (pl. a Spurs,ha Berahino-t bukják) is be fog jelentkezni, ráadásul nem fog "pár millió" fonton vacakolni.

Holnap York City idegenben, hétvégén Gladbach a St. James' Parkban, ami elvileg TV-s mérkőzás. Legalább is a PORT.hu szerint pénteken, 16.00 órától a Sport1-en élőben adja a találkozót, a gond csak azzal van, hogy valójában szombaton 16.00 órakor kezdődik a meccs. Másfél hét múlva pedig szezonkezdet. Van még mit dolgozni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik