UEFA: Fantomgól ide vagy oda, nem kell gólbíró - Platini

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 15:36
A múlt pénteki, Hoffenheim–Bayer Leverkusen német bajnokin esett fantomgól után is ellenzi a gólbíró-technológia bevezetését Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke.

A Bundesliga-találkozón Stefan Kiessling nagy vitákat kiváltó fejese – a televíziós felvételeken jól láthatóan – az oldalhálón keresztül jutott a kapuba, a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel lett 2–0 a Leverkusennek, aztán a Hoffenheim a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.nagy vitákat kiváltó fejese – a televíziós felvételeken jól láthatóan – az oldalhálón keresztül jutott a kapuba, a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel lett 2–0 a Leverkusennek, aztán a Hoffenheim a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.

„Ebben az esetben kétlem, hogy segített volna a videóbíró – közölte a francia sportdiplomata. – Ez a technológia ugyanis azt jelzi, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon, de azt nem, hogy hogyan jutott a kapuba.”

Az UEFA-vezető kiállt az „emberi futball”mellett, hangsúlyozva, hogy a leshelyzet után megítélt gólokat sem szokták utólag visszavonni.

A nemzetközi szövetség (FIFA) a nyári Konföderációs Kupán már alkalmazta a technikai újítást, az UEFA azonban ellenzi a bevetését, és inkább a kapuk mögött tevékenykedő plusz két asszisztensben bízik.

Ami a múlt pénteki „fantomgól”utóéletét illeti, a hoffenheimiek hivatalosan tiltakoztak a német szövetségnél, és azt szeretnék elérni, hogy újrajátsszák a találkozót. Döntés hétfőn várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik