Két gólgyárossal építene bajnokesélyes csapatot a Hamburg

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 12:36
Ivica Olic távozása után nagy űr keletkezett a Hamburger SV labdarúgócsapatának támadósorában, és a kikötővárosiak azon vannak, hogy klasszis támadókat hozzanak a horvát gólgyáros helyére. A holland Eljero Elia már aláírt, de ő inkább a szélen bevethető, a HSV viszont már tárgyal két, egyaránt remek gólátlagú támadóval, akikre bajnokesélyes csapatot lehet építeni. Svéd lapinformációk szerint az U21-es Eb egyik legnagyobb csillaga, a svéd Marcus Berg akár már ma aláírhat, és a hamburgiak Moszkvában is tárgyalnak Vágner Love átigazolásáról.
Marcus Berg az U21-es Eb-n bizonyított az őt megfigyelő Labbadiának
Fotó: Imago
Marcus Berg az U21-es Eb-n bizonyított az őt megfigyelő Labbadiának
Marcus Berg az U21-es Eb-n bizonyított az őt megfigyelő Labbadiának
Fotó: Imago
Marcus Berg az U21-es Eb-n bizonyított az őt megfigyelő Labbadiának
A két remek csatár közül Berg érkezése a valószínűbb. Az Aftonbladet svéd napilapnak a játékos ügynöke megerősítette: küszöbön áll a megegyezés a HSV-val.

A jelenlegi „munkaadó” Groningen klubigazgatója, Hans Nijland és a Hamburg elnöke, Bernd Hoffman hétfőn Németországban tárgyalt, szerdán valószínűleg megegyeznek, mivel a német delegáció Hollandiába utazik.

Berget az U21-es kontinenstornán személyesen figyelte meg Bruno Labbadia, aki nagyon elégedett volt a játékos teljesítményével.

„Megerősíthetem a tárgyalások tényét. A Hamburg nagyon komolyan érdeklődik Berg iránt, a megbeszélések hétfőn jól haladtak. Remélhetőleg szerdán Groningenben véglegesíthetjük az üzletet” – nyilatkozta Nijland. A Groningen tízmillió eurót kér Bergért.

A hamburgiak közben Moszkvában is tárgyalnak, hiszen Vágner Love, a CSZKA Moszkva erőssége is „célkeresztbe került”. A csatárért az orosz csapat 15 millió eurót kér, a Hamburgnak még körülbelül 10 milliója van erősítésekre, azaz alighanem hosszas alkudozás kezdődhet.

A jelek szerint tehát Berget és Vágner Love-ot csak akkor tudja egyszerre megvenni a HSV, ha játékoseladás(ok)ból szerez még plusz milliókat.

A brazil válogatottban 20 alkalommal szerepelt Vágner Love iránt a Bundesliga élcsapatai közül a Stuttgart is érdeklődik, de a svábok még nem jutottak el a tárgyalásokig.

A KÉT JELÖLT

MARCUS BERG VÁGNER LOVE
Kor: 22 év 25 év
Klubja: Groningen CSZKA Moszkva
Állampolgársága: svéd brazil
Válogatottság: 7/1 20/4
Gólátlag klubjaiban: 0.49 0.56
Kivásárlási ára: 10 millió euró 15 millió euró
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik