2. Bundesliga: kétgólos előnyről bukta el a győzelmet a Hertha Hannoverben

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 20:32
null
Dárdai Pál csapata elszórakozta kétgólos előnyét (Fotó: Getty Images)
Négygólos döntetlent játszott a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 14. fordulójában a Hannover vendégeként.

Meddő labdabirtoklási fölény és pontatlan kapura lövések jellemezték a tabella 3. helyén álló Hannover játékát, ellenben a Dárdai Mártonnal a kezdőcsapatban felálló Hertha egy fokkal tudatosabb, közvetlenebb futballal rukkolt ki. A 29. percben gólt eredményezett a berlini célfutball, Florian Niederlechner kapásból talált be a hazai kapuba (VIDEÓ ITT).

A szünet előtt megduplázta előnyét a fővárosi gárda: Reese centerezését a második hullámban érkező Pascal Klemens lőtte a hálóba (VIDEÓ ITT). A hazaiak szépítő gólja a 67. percben érkezett Havard Nielsen révén (VIDEÓ ITT). Tizenhárom perccel később már az egyenlítést ünnepelhették a hannoveri szurkolók – Andreas Voglsammer volt eredményes (VIDEÓ ITT). A hátralevő bő 10 percben több gól nem született, így maradt a döntetlen – Dárdai Pál csapata ezzel maradt (egyelőre) a 10. helyen, míg a Hannover négypontos hátrányba került a Hamburggal szemben, ráadásul a Kiel egy győzelemmel meg is előzheti.

A nap másik mérkőzésén a Hamburg odahaza 2–1-re legyőzte a Braunscheweiget, a hazai csapatban Németh András a hosszabbításban lépett pályára.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
14. FORDULÓ
Hannover–Hertha BSC 2–2
Hertha:Dárdai Márton kezdőként lépett pályára, a 73. percben lecserélték,Dárdai Bence és ifj. Dárdai Pál sérült.
Hamburger SV–Braunschweig 2–1
Hamburg: Németh András

Élcsoport: 1. St. Pauli 27 pont, 2. Hamburger SV 27p., 3. Hannover 23 p., ... 10. Hertha 18p., 17. Braunschweig 8p.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik